lördag 6 januari 2024

Whiskynivå 1,6!


Fattigbonddräng har ju nästan glömt bort hur det känns, när portföljen ökar märkbart i värdering. Det är trevligt när det händer och små steg av framgång bör ju firas. Detta firande består i att för varje 100 tusenkronors nivå som portföljvärdet passerar får Fattigbonddräng njuta av en skvätt whisky. Senast detta hände var så länge sedan att Fattigbonddrängs minne inte räcker till. Utan det var till att leta i bloggen efter sådana inlägg... och då fick han backa ända till 4 november 2021 som 1,5 miljoner passerades, även det var tydligen en torsdagskväll.

Men så hände det då till slut 1,6 miljoner passerades den 4 jan 2024. Så det blev till att lufsa bort till barskåpet, försöka minnas hur en whiskyflaska ser ut och hälla upp en liten skvätt. Vill man skapa ett alkoholberoende så är detta inget snabbt sätt, i alla fall inte om man som Fattigbonddräng sparar små summor.  Att det tagit så lång tid med att nå nästa nivå är naturligtvis ett bevis för att Fattigbonddräng inte är så bra på att investera i aktier, men han tycker det är kul. Samt att det viktigaste är ändå att trivas med det man gör, inte förlora alla pengarna och gärna öka de passiva inkomsterna över tid.

Det sägs att det är den första miljonen som tar tid att få ihop, och att de följande går allt snabbare. Om det blir så för Fattigbonddräng verkar tveksamt. För att tvåan ska vara snabbare än ettan, om den nu kommer alls så får den nog börja öka takten. Detta samtidigt som Fattigbonddräng minskat sina insättningar från nio till fem tusen kronor i månaden, så lite uppförsbacke för tvåan är det ju. Men den påse pengar som finns och de utdelningar som ändå trillar in är ändå betydligt mer än vad en Fattigbonddräng någonsin trodde, gissade eller kunde föreställa sig när han började sparresan. Som låglöneslav blir man kanske inte jätte rik, men en hyffsad ekonomisk trygghet går det absolut att få till, om man vill. Det vill Fattigbonddräng!

Ha en trevlig helg!
//Fattigbonddräng


3 kommentarer:

 1. Skål då !! Tror att det även för mig krävs större mängder för att bli alkoholiserad. Men betydligt högre grad av berusning än Bonddräng skulle nog Cirkusdirektören ha under samma förutsättningar ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska vi ha samma risk, får du nog ha miljon nivå istället. Men risken är nog ganska liten för alkoholism även om du använder samma steg som mig, så att du tar en liten skvätt varje vecka :)
   //Fattigbonddräng

   Radera