måndag 5 november 2018

Ordningen återställd

Det ska vara ordning och reda, så är det lättare att leva. Fattigbonddräng har återigen lyckats göra av med månadspengen, bara några dagar efter att den landat på kontot. Trots att den ökat med en hel tusenlapp så gick det alltså alldeles utmärkt.
Det inhandlades lite fler ostbågsaktier, även om bolaget har en hel del med andra artiklar också i sin repertoar.
Det blev 80 st nya Orkla A för priset 6 188:- kr. Om Orka nu behåller sin utdelning så kommer de 350 aktierna i portföljen att med marginal täcka kostnaderna för Fattigbonddrängs årliga ostbågskonsumtion. Det känns som en trygg försäkring då de egna odlingarna av denna nyttiga grönsak torkade bort fullständigt under sommarens hetta. Tidsbrist, eller kanske mer brist på motivation har dessutom fört med sig att ingen höstsådd har utförts. Det kanske skulle vara på sin plats att prova med en vårsådd istället, då det ju mest handlar om försöksodling och önskan om att bli självförsörjande i så stor utsträckning som möjligt. Vi får se hur det blir med det framåt vårkanten.
Slantarna räckte även till att fylla på med lite Telia Company, 20 st för en kostnad av 831:- kr.
Under månaden ska det visst även komma in pengar från Pigans slit och släpande i NCC och H&M. Det kanske är lämpligt att spara dessa till Black Friday, om och uti fall att Avanza fortsätter med denna tradition och något amerikanskt bolag av intresse kan hittas. Det finns ju en hel del att välja på, på andra sidan det stora vattnet.

Sandlådan är visst fortfarande full med politiker som kastar sand på varandra åt alla håll och kanter. Men nu ska visst talmannen dra ihop en omröstning i nästa vecka, för stollarna har ju inte haft så lång tid på sig att fundera på vem de vill rösta på, eller vem som ska få bygga det där sandslottet som alla vill vara en del av. Det går inte så snabbt när de folkvalda tänker nämligen, så en extra vecka är nog det minsta de behöver.

Dags att lära sig vad siffrorna betyder
På tal om val, så har tydligen kommunfullmäktige i den kommun där Fattigbonddräng har bopålarna nedslagna, valt in honom till att granska densamma och dess bolag. Så nu ingår det en Fattigbonddräng i revisionen, lekmannarevisor kallas det visst för eller ibland förtroendevald revisor. Ett förtroende är det hur som helst och det ska bli både intressant och roligt att gräva ner sig i siffrorna, avtalen m.m  som politikerna har ställt till med.  Det är  dessutom väldigt trevligt att kunna få en viss ersättning för det som man tycker är ganska så kul att hålla på med. Lite som att få betalt för att utöva sin hobby. Och ja, denna lilla lön kommer också att användas till att köpa aktier, om någon nu funderade på vad dessa slantar planeras att användas till.

Det försäkringsbolag som Fattigbonddräng till största delen använder sig av. Har också bestämt sig för att ge försäkringstagarna en återbetalning, Så en oväntad men väldigt välkommen "utdelning" på 2 217:- kr kommer att hitta hem till Fattigbonddräng någon gång i början av december. Nej, det blir inte julklappar utan även denna lilla peng kommer att föräras portföljen.

Medans det sjungs "we shall overcome" från sandlådan, falskt låter det dessutom. Fortsätter vi andra veckan som vanligt på bästa sätt.
//Fattigbonddräng

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar