torsdag 8 november 2018

En favoritdag

Utdelnings dag!!
Lagom till dagens frukost, kom Pigan på besök för att överlämna halvårslönen från NCC. Utdelningsdagar är Fattigbonddrängs favoritdagar.
I lönekuvertet denna gång låg 2 800:- kr. En jämn och fin liten summa. Fattigbonddräng tackade givetvis Pigan artigt för tillskottet, och så skyndade hon sig iväg till alla sina jobb. Medans Fattigbonddräng själv hällde upp ytterligare en kopp kaffe och började fundera på vad dessa pengar skulle användas till.

Att Pigan alltid är kvittrande glad och på ett alldeles strålande humör, varje gång hon lämnar ifrån sig hela sin lön, är för en Fattigbonddräng en gåta. Speciellt med tanke på att hon vet om, att det bara leder till att hon får än mer att göra. Det kan vara ett helt nytt jobb i ett nytt bolag, en ny bransch eller en utökad tjänst i ett redan befintligt. Titta in i den hjärnan.....

Fattigbonddräng tycker att det är roligare att öka Pigans lön än sin egen. Så i skrivande stund är denna lön från henne redan satt i arbete, och kommer generera mer utdelning redan om en snar framtid. Trots att det nästan råder beröringsförbud för aktien inom sparkyrkan. Ungefär som SD i riksdagen, så inhandlade Fattigbonddräng aktier i H&M för pengarna. Det blev 17 st aktier för priset 160:- kr st, alltså 2 727:- kr inkl courtage. Nu är ju inte Fattigbonddräng den enda som köper på sig aktier i bolaget. Stefan Persson har ju handlat med den ganska stora plånboken ett tag. Men även IKEA har givit sig in i en omfattande ägarroll, genom bolaget IH Capital HC 1 AB, har man köpt in 12,3 miljoner aktier. Med detta frodas återigen konspirationsteorierna om en planerad avnotering från börsen.
Om detta finns på agendan har Fattigbonddräng naturligtvis ingen som helst vetskap om. Men han vet att det kommer en ny utdelning i H&M redan den 16:e november. Den kommer med dagens köp att vara 82,45 kr högre än innan. Någon bloggare har väl kallat detta för att utdelningssurfa.

Medans Pigan har fullt upp 24/7, så har Fattigbonddräng ytterligare en ledig dag att se fram emot. Det blir till att skrota omkring lite i trädgården eller nått. Det finns ingen plan inför dagen, utan det blir lite som det blir, och det ena brukar leda till det andra. För något att göra finns ju alltid, den typen av dagar är också Fattigbonddrängs favoritdagar. Hoppas på många fler sådana framöver, precis som med utdelningsdagarna.

Sköt nu om er, ta det lugnt i trafiken, på arbetet eller var ni nu finns.
För det kommer fler favoritdagar till oss alla.
//Fattigbonddräng

2 kommentarer:

 1. Tack för din trevliga blogg! Oktober var verkligen ingen höjdare beträffande börsen, men vädret var ovanligt fint! Man får vara glad för det lilla!
  Tror att du gör rätt som tar rygg på Stefan Persson och IKEA. Skulle jag också ha gjort om jag hade litet kontanter. Sitter tyvärr på flera förhoppningsaktier som känns alltför surt att sälja nu. Skulle ha svårt att ta om den hägrande uppgången skulle komma sedan jag sålt...
  Hälsningar M

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Märit i Mariehem!
   Tack för det vänliga omdömet! Och ursäkta det sena svaret, får försöka hitta på en dålig anledning till detta.... hmm det pågår ju schack VM och all tid går åt att följa detta. Det är väl inte hela sanningen, men som schackspelare i de lägre divisionerna så är det ändå lite intressant.
   Utvecklingen i HM är det svårt att sia om, men jag hoppas i alla fall att de inte slopar utdelningen eller sänker den för mycket.
   Att ta förluster är svårt, det är därför min lekportfölj är så röd. Vinsterna säljer jag enligt plan, men inte planerar jag förluster så de blir liksom kvar av någon anledning. Säkert inte så smart, men jag hoppas ju på en vändning in i det sista.

   Fin liten gård ni har med B&B. Japp jag tjuvkikade lite. Håller ni på med det ännu? Ett tag sedan du/ni skrev något på er blogg.

   Vänliga hälsningar Fattigbonddräng

   Radera