fredag 29 september 2017

Oj då, bytt bytt. Men inte kom den igen. Men en annan då

Ibland blir det inte som Fattigbonddräng har tänkt sig, eller räknat ut att det ska bli. När morgonmjölkningen var avklarad och frukosten uppäten. Så var det dags att starta upp datamaskinen för att övervaka börsens öppnande. Efter en stund, och två straxar uppmärksammade Fattigbonddräng att det var en trevlig prisskillnad mellan Bonavas A och B aktie. Ungefär 3:- kronors differens så här fanns en gratis peng att tjäna. En säljorder på A aktierna skickades iväg, men så kom den Fattigbonddrängska faktorn och la sig i en smula. På något märkligt men helt obemärkt vis, lyckades det att kryssa i den lilla rutan "fill and kill" när ordern skickades iväg. Den här lilla detaljen gjorde att det såldes bara 21 av alla de 102 A aktierna, sedan togs resten av ordern bort. Det tog en något morgontrött och frukoststinn dräng en hel kvart innan han upptäckte denna fadäs. Men skam den som ger sig, en ny order med resterande aktier och för samma pris totades ihop. Vips, några minuter senare var även dessa aktier utflugna från depån. Boet var tömt på Bonava och det var tid att hämta hem dem som B igen. Men då visade det sig att nu var det inte någon större skillnad på prissättningen mellan A och B längre. Så där satt Fattigbonddräng med pengar på kontot, och bytt bytt var ju helt misslyckat.
Det var bara till att göra det enda rätta, stänga ner datorn och köra till stadens systembolag för att inhandla en flaska whisky. Inte för att söka tröst eller dränka sorgen över mr Markets nycker. Utan för att den skulle inhandlas ändå, som present åt ett födelsebarn, som fyller 88 år. Med ålderns rätt kan något stärkande behövas av rena hälsoskäl enligt doktor Fattigbonddräng. Sen kan ju lite provsmakning inte skada givaren heller,..... Det blev en flaska Mackmyra,  då födelsebarnet inte har dator eller vet vem Fattigbonddräng är, så är det ofarligt att avslöja det redan nu.

När man sitter i flådbilen, på väg till och ifrån systembolaget. Får man lite egentid, då infinner  sig möjligheten till livsavgörande tankar. Tankar om helt andra former av bolag, nämligen aktiebolag.
Det brukar ju finnas en mening med allt som sker, eller man vill åtminstone tro att det finns en mening med det som sker. Så vad ska man tro på då?
Väl hemma i den Fattigbonddrängska stugan, var det dags att få igång datorn igen.Titta till börskurserna och minsann, vad upptäcker man då? Det finns en skillnad mellan NCC A och B aktien som verkar lovande. Här finns en gratis peng att tjäna, bara att hämta hem!
JA, ni har läst något liknande nyligen. NEJ, Fattigbonddräng har inte glömt morgonens händelse. Men inte heller gett upp arbitragets förlovande skönsång. En säljorder på A aktier fylldes i, väldigt noga med att inte kryssa i några märkliga små rutor. Det är av misstagen man lär sig, och något har Fattigbonddräng lärt sig även idag.
Dessa 103 A aktier försvann ganska raskt till nya lyckliga ägare till priset 192,50 kr st. Ja visst tusan, det har jag ju inte informerat läsarna om. Fattigbonddräng köpte in NCC A  i måndags när den föll kraftigt, hela kassan på depån användes och det räckte till en hel aktie. Hur som helst fanns det nu en ovanligt stor kassa på kontot. Pengar ska ju inte behöva vara arbetslösa, så de skulle ju placeras också. NCC B aktien var fortfarande lite billigare än A så det fick bli 170 st NCC B för priset 191.00 kr styck. Att NCC dessutom är något mer generösa med utdelningen gör ingenting. Ett bolag råkade försvinna, men förväntade kommande utdelningar ökar. Det är sånt Fattigbonddräng tror på. Det blir bra, även om det inte blev som man trodde när man vaknade. Det ordnar sig med skridskor bara det blir is. Som en av Fattigbonddräng gamla bönder brukade uttrycka saken.

Månaden är nästan slut, lördagen återstår så en månadsredovisning skulle kunna redovisas.
Men ostbågar lockar, så den tar vi nästa gång. Trevligt fredagsmys på er!
//Fattigbonddräng

6 kommentarer:

  1. Nu blev jag än mer övertyga om att aktiehandel är något jag ska avhålla mig från. D

    Trevlig helg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Konstigt att du vill avhålla dig från något som är så underhållande...
      Jag vill ju inspirera till sparande i aktier, gammal som ung, rik eller fattig som jag.
      Så verkar det bli tvärtom, ja ja det blir inte alltid som man tänkt sig.

      Prova du lite aktiesparande, också. Sparkyrkan är du ju redan medlem i på många andra vis.

      MVH
      //Fattigbonddräng

      Radera
  2. Hahaha! Det här inlägget beredde glädje medan lördagens lunch kokar på spisen. Njut av whiskyn!

    Mvh

    Egon

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Egon!
      Hoppas lunchen blev lyckad och god. Whiskyn vet jag inget om än..

      MVH
      //Fattigbonddräng

      Radera
  3. Trevligt fredagsmys med ostbågar tillönskas en fattigbonddräng.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Rullstolsinvesteraren!
      Det blir ju ingen mysig fredag utan ostbågar. å en sådan risk är jag inte villig att ta. Det där med risk är otäcka grejer ;)

      Trevligt fredagsmys till dig också!!
      //Fattigbonddräng

      Radera