torsdag 21 september 2017

Bytt bytt, ett litet köp och en utdelning

Så var det lämpligt att byta aktieslag igen i Ericsson. Det händer som bekant ibland att priset mellan A och B aktier diffar en del. Vid än mer sällsynta tillfällen så råkar Fattigbonddräng även vara uppmärksam på denna skillnad, som idag.

A aktierna såldes av för 44,70 kr och det inhandlades lika många B aktier i stället för 44,08 kr. Som flitiga och nogsamma läsare har noterat finns 525 aktier i Fattigbonddrängs portfölj. Det blir inga jätte vinster efter courtage, men väldigt bra betalt för fem minuters jobb. Det hanns även med att dammsuga kontoret och möblera om detsamma under tiden som köpordern väntades gå igenom. Fattigbonddräng har inte lyckats få liv i Robban, så den vanliga snabeldraken fick användas. En sista större operation väntar nu Robban, så fort Fattigbonddräng får tid till detsamma. Batteribyte hjälpte inte ett dugg, så nu får stora kniven skruvmejseln fram i ett desperat avgörande försök att förlänga livet på denna min trogna vän. Om det misslyckas får det väl köpas in en ny, inga sentimentala floskler här inte. Det kan ju vara kul med en ny vän också, när de gamla inte vill vara med längre.

Ett väldigt litet inköp har även hunnits med, det gällde de där två H&M aktierna som saknades. Så nu har det lilla målet om 300 st aktier i bolaget uppfyllts. Det känns bra, att nå mål. Men nu när det är uppfyllt, smyger sig osäkerheten på om det räcker eller om det ska höjas lite till. Framtiden lär allt får visa hur det blir. Det betalades 214,50 kr st för aktierna.

NorthWest Healthcare har delat ut sin månadspeng till aktieägarna och för Fattigbonddrängs del blev 130,27 kr. Därmed har Fattigbonddräng fått 1 200.87 kr från Kanada i utdelning under året. Tack för det Pigan.

Torsdag idag och ostbågarna är redan framme, hoppas det kan reta någon kommunist lite grann i alla fall. Men orsaken till detta något förtidiga men nyttiga näringsintag beror på att Fattigbonddräng åker till Skåne på ett återfall. Vad gör man inte för att få jobba?  Eller umgås med lite trevliga skåningar mot betalning!..,..återkommer till Sverige efter helgen.

Ha en trevlig helg, oavsett om ni jobbar eller är lediga.
//Fattigbonddräng

4 kommentarer:

 1. Älskar dina inlägg och det härliga sätt du skriver på!!!
  Hoppas att du aldrig tröttnar på att blogga!��
  Önskar dig och pigan en trevlighelg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för de värmande orden.
   Inget varar väl för evigt, men ett tag till tänker jag nog hålla på.
   Helgen var trevlig;)

   Radera
 2. Trevlig helg! Hoppas du lyckas fixa din robotdammsugare.

  SvaraRadera