söndag 16 oktober 2016

Whisky en markör i portföljen

Firanden av olika slag är ju allt som oftast en trevlig företeelse och det piggar upp i det vardagliga ekorrhjulet. Fattigbonddräng har ju inte enbart en sparplan som innebär att sätta av en summa varje månad att köpa aktier för. Utan den förpliktar även vissa uppdrag efterhand som sparande fortskrider.
Under den gångna veckan blev nu Fattigbonddräng tvungen att genomföra ett sådant uppdrag när portföljvärdet passerade 450 tusen kronors nivån. Denna historiska händelse infann sig redan under måndagen, men på grund av arbete, bilkörning et.c kunde uppdraget slutföras först på onsdags kvällen efter hemkomst från Skåne och en kommande långledighet. Ledigt är väl fel ord i sammanhanget, då det jobbats på som bara den i egna företaget.

Uppdraget gick ut på att som vid varje 50 tusen kronors nivå som portföljen passerar, fira med en skvätt whisky. Regler är ju till för att följas så det var bara till att gilla läget och konsumera en skvätt av denna ädla dryck. Tänk vad man ska behöva gå igenom som medlem i sparkyrkan. Visserligen hade värdet på portföljen sjunkit under denna nivå till onsdagen, men det är att den varit där som är den utlösande faktorn. Fredagens stängning visade att ordningen var återställd. Detta ger däremot inte skyldighet att återigen fira, utan nästa gång Fattigbonddräng har i uppdrag att tassa bort till barskåpet och tulla lite på förrådet blir vid halva miljonen. Det kanske förpliktigar med en lite dyrare sort än Ardbeg, Förslag någon kunnig på whisky? Att Välja Lyckan hallå!! jag behöver ett förslag, Hjälp!!
Champagne är inte att tänka på, det är ju bara bubblor.....

Det blir inte heller alltid som man tänkt sig, eller hur det nu är Halmstads ikonen Gessle sjunger.
Fattigbonddräng hade tänkt sig att lägga in en sån där skärmdump från Avanza för att visa årets värdetillväxt med fina kurvor och posenten..... gick så där! Eller inte alls egentligen.
SBT-n (Skit Bakom Tangenterna) slog till med full kraft och inte blev det ordning på någonting när det kopierades, klipptes och klistrades som vilken fuskandes politiker som helst. ( Hej Majrasin)
Förmodligen har Fattigabonddräng fel programvara eller är det det mer troliga helt enkelt inkompetens.
Men det som tänktes visas var alltså en procentuell värdetillväxt sedan årets början på +29,25% motsvarande 91 824:49 kronor vid fredagens stängningskurser. En ganska nöjd Fattigbonddräng faktiskt, men när vänder det och vi åker utförsbacke i en accelererande fart?

Ostbågarna är uppätna, helgen nästan över. Nu tar vi nya tag för en ny orörd vecka.
Ha det bra, sköt om er och varandra.
//Fattigbonddräng

10 kommentarer:

 1. Härligt! 450 000 kr är mycket pengar. Regler är till för att följas, och whisky är till för att drickas. Jag får hitta på något liknande när jag når kvartsmiljonen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en del pengar i alla fall. Whisky är väldigt bra även mot förkylning, så du kan gott ta ett glas som medicin. Skulle det inte bota dig helt, så är det ändå en njutningsfull upplevelse i en svår stund.

   Radera
 2. Stort grattis!

  Har varit kul att följa din resa hittills och skall bli minst lika roligt att följa den nu när den fattige bonndrängen snart äger en hel halva av en miljon!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Nu ska man ju inte sälja skinnet förrän björnen är skjuten. Men visst kan jag se spåret som leder till den.
   Om eller när jag når dit, det får vi se.

   Mvh Fattigonddräng

   Radera
 3. Grattis till nästa nivå!
  Då ligger du och jag nära varandra i innehav, ligger också strax över 450 000 i mina portföljer. Dock nysparar jag inget just nu, det är bara utdelningar och eventuella. kursökningar som får portföljen att öka i värde. Får se när jag når halvmiljonen :)
  Tryggpension

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Vad roligt att se att någon mer är vid samma nivå. De flesta verkar vara så mycket längre fram på vägen.

   Mitt nysparande kommer nog att behövas justeras en del snart. Men det tar vi när det blir dags. Utdelningar och en förhoppningsvis ökande värdering gör ju en del av jobbet det med.

   Mvhh Fattigbonddräng

   Radera
 4. Snyggt jobbat! Sååå, roligt med Marjasin med. Jag tycker att hans sätt att jobba är humor på hög nivå även om det egentligen är tragiskt. Det är antagligen just den balansgången på gränsen mellan tragiskt och komiskt som lockar till skratt.

  /Aktiepappa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Aktiepappa!
   Marjasin var nog dessutom mer lyckosam i sitt pysslande än vad jag är. För det vill sig inte med att få in en skärmdump från Avanza, att det ska vara så meckigt.

   Fortsatt trevlig helg
   //Fattigbonddräng

   Radera