lördag 8 oktober 2016

Månadens köp, lite mera köp och ett extra köp

Med en sådan rubrik, så verkar sparande vara långt borta från de aktiviteter som Fattigbonddräng ägnat sig åt. Det verkar mer vara konsumtion som gäller för hela slanten, aktiekonsumtion.

Huvuddelen av månadspengen gick åt till att köpa mer av WaltDisney Co. Det blev fem nya aktier till priset 92:30 $  stycket , vilket motsvarade 3 989:- kr i svenska pengar när Avanza räknat klart och tagit betalt för sitt jobb.


??????? betyder nog Telia Company!!
Även ett andra köp har genomförts, detta gjordes i TeliaSonera Company med 25 st aktier à 38:65 kr. Så här gick det åt 968:- kr inkl courtage. Bolaget har ju utdelning i denna månad, vilket kanske påverkade köpbeslutet en smula, samt att det nu är 700 aktier i portföljen. en lite jämnare siffra som underlättar Fattigbonddrängs huvudräkning en hel del.Fattigbonddräng har även fått tillbaka en liten peng från den skånska arbetsgivaren, som härrör sig från ett litet utlägg i tjänsten. Dessa återfådda slantar 1 530 stycken blev ett kärt återseende och de fick oavkortat inställa sig för tjänstgöring i Avanzadepån.
Med lite extra tjänstvilliga pengar, blev det ett nöje att göra ett extra litet köp. Så det var väl ingen slump att det blev i nöjesbolaget 2E Group. Och 100 nya aktier till priset
1 774:- kr tog plats i portföljen. En portfölj som befinner sig endast tre tusenlappar från nästa whisky nivå.


Så gläds vi väl alla åt att Lundaluppen har återkommit till bloggosvären. Undrens tid är inte förbi, ett halleluja moment sprider sig i sparkyrkan. Och ett leende på Fattigbonddrängs läppar!
//Fattigbonddräng

6 kommentarer:

 1. Man ska ju förenkla för sig själv där man kan, så det var trevligt att se en medmänniska uppnå detta genom att köpa upp sig till ett jämnt belopp av aktier i Telia (som numera tydligen heter Telia Company och ingenting annat). Vi som är lite konservativa refererar naturligtvis fortfarande till Televerket.

  Mvh

  Egon

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst tusan, de har bytt namn igen det hade jag ju "glömt". Tack för påminnelsen, ska göra om och göra rätt.
   Vi som minns Televerket är nog inte bara konservativa utan även lite till åren komna. I alla fall jag, dessutom är minnet tydligen dåligt.

   Radera
 2. Whiskeynivå? Låter spännande. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Spännande,gott och trevligt med ett litet firande för varje femtiotusen kronors nivå portföljen passerar.

   Man får ju inte roligare än vad man gör det.

   Radera
 3. Åh, jag vill också köpa Walt Disney men tycker det är så dyyyyrt!!
  Har några Starbucks och lite Palmolive Colgate men det är också allt vad det gäller utrikesaktier.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker allt är dyrt, men så är jag ju snål också!!
   Men du har kanske rätt, att det är en dyr aktie i nuläget med en tämligen dyr $ och en låg utdelning. 805,30 Skr tror jag dagens pris är. Mitt GAV är något högre nämligen 836,75 Skr så jag finner lite tröst i att snitta ner mig.

   Starbucks har jag lite funderingar på att ta in, men månadspengen vill aldrig räcka till, till allt jag vill ha.

   Radera