lördag 30 juli 2016

Månadsrapport juli

Månaden juli gjorde som så många månader före den och tog slut den också.
Bråttom verkar de ha att bli förpassade till historieböckerna och även Fattigbonddrängs ekonomiska förehavanden under månaden skall bli nedskrivna på skärmen.
Det mesta rullar bara på med autopiloten inkopplad och Fattigbonddräng lyfter bara sporadiskt på huvudet för att lite yrvaket orientera sig om hur långt och i vilken riktning som pigan styr på färden. Hon får allt mer eget ansvar och Fattigbonddräng har nog blivit lite för frikostig med hennes frihet.

Det är snart dags för Fattigbonddräng att återta ratten och styra upp färden, men vart? Det är förvisso ganska bekvämt att delegera uppgifter, men kan man göra det till en påhittad figur?
Fattigbonddräng tycker det går alldeles utmärkt, och nu är det ju sommar och bara en arbetsvecka kvar till årets semestervecka, så pigan får allt ratta vidare själv ett tag till.
Det verkar ju gå bättre för portföljen ju längre bort Fattigbonddrängs fingrar håller sig ifrån den. Den första augusti när månadspengen sätts in passeras nämligen fyrahundratusen kronors nivån. Så det kan återigen tassas bort till whisky förrådet och fira med en liten skvätt.
Nu är förvisso reglerna sådana att det är stängningstiden på Stockholmsbörsen som räknas. Om innehaven  faller allt för mycket i värde så kan glaset stå tomt fram på kvällen. Men då slipper man ju i alla fall diska.

Juli avslutades på detta vis

                                  30 juni-16                31 juli-16  
Fonder                    23 611,93 kr             26 153,56 kr
Bank konto            157 989,73 kr           158 989,73 kr
Aktieportfölj           360 760,60 kr            395 868,64 kr
Kapital 1                542 362,26 kr           581 011,93 kr


Fattigbonddräng har ju en tid önskat sig mer flygplats för pengarna men aktien gör tvärt emot och man får betala mer för samma andel av den.  Skytrax har gjort en undersökning över världens mest populära flygplatser enligt resenärerna. Den hittas här. Den Danska flygplatsen återfinns på plats 18 medan Sveriges Arlanda först på 67:e plats. Så Danmark ger Sverige på tafsen igen.

Så     -heja Danmark friskt humör det är ni som flyget gör!

Nu ska Fattigbonddräng förflytta sig till viktigare saker, nämligen ostbågarna och soffan.

Va nu extra mycket snälla mot varandra, det behöv som motvikt i vår värld.
//Fattigbonddräng


4 kommentarer:

 1. Den där undersökningen måste vara ett skämt. München är trea. Jag har varit på Münchens flygplats och det kan vara den sämsta flygplats jag någonsin besökt. Innanför säkerhetskontrollen fanns inget att äta, nästan inga toaletter (och de som fanns var väl gömda) och betydligt fler människor än sittplatser.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den är inte speciellt vetenskapligt utformad kan vi ju vara överens om, utan den är om jag förstått det rätt baserad på frivilliga enkätsvar bland resenärerna.
   Så den typen av undersökningar är inget jag skulle använda mig av vid ett aktieköp i något bolag. Det får gå under kategorin kuriosa.

   Att det strömmar mycket människor igenom faciliteterna är ju oftast bra för affärerna. Men de måste ju trivas också!

   Trevligt fortsatt helg.

   Radera
 2. Ser ut att varit en finfin månad. :)

  SvaraRadera