torsdag 7 juli 2016

Rekordutdelning utlovad av SLU

SLU har gått ut med löfte om en rekordutdelning i år. Det lär bli den största utdelningen sedan år 2003 enligt deras prognoser. Fattigbonddräng glädjer sig något kolossalt över detta, och redan förra helgen plockades en liten provutdelning hem.
För att kunna ta del av denna ovanligt generösa utdelning behöver man inte satsa något kapital, nja kanske en liten kostnad kan uppstå beroende på hur man väljer att förflytta sig till platsen för utdelningen förstås.


SLUs rapport kan ni läsa  här  från deras hemsida.Sambon lyckades alltså även i år få med Fattigbonddräng till blåbärsskogen för att kontrollera hur årets blåbärsskörd verkade arta sig. Det behövs i och för sig ingen speciell övertalningsteknik för att lyckas med det. För han vet ju vad som väntar efter dessa utflykter.
Skörden verkade arta sig väl och på bara en liten stund och två straxar fick vi ihop några liter. SLUs prognos verkar stämma och kan nu verifieras. Så i söndags var det återigen ett Halleluja moment i Fattigbonddrängs kök med färska blåbär i mjölk och så lite socker över hela härligheten.. Det är utdelning det!!

Det är inte bara gott som attan, utan bären ska visst även vara nyttiga. Vad det nu innebär.
Fattigbonddräng hoppas att det inte är något farligt för det kommer frossas i dessa blåa nyttigheter framöver.

Så här finns en utdelning som de allra flesta kan ta del av om de bara orkar, vågar och vill.
Missa inte inte detta tillfälle, utan ut i skogen med er för det kommer räcka till alla
MEN skräpa inte ner den, ta hem eventuella rester från fikakorgen igen.
//Fattigbonddräng

2 kommentarer:

 1. Imorgon drar även jag till skogs för dessa ljuvliga bär. Kanske blir det även kantareller. Må gott och ta hand om dig väl!

  SvaraRadera
 2. Vad härligt!
  Själv drar jag till skogs på söndag innan ladugården kallar.
  Några kantareller har jag inte sett till själv, men det börjar komma in rapporter från olika håll om att de är uppe.

  Känner mig dessutom extra trygg med dig vandrandes i naturen. Ingen risk för nedskräpning, utan förmodligen plockar du med dig efter andra också. En sann miljöhjälte! Tack för det du gör.
  Ta väl hand om dig du med.

  SvaraRadera