lördag 25 juni 2016

En whisky, påfyllning och lite brexit

Så var det bara till att gilla läget, när man nu har satt igång en plan för investeringar och dessutom infört uppdrag som ska utföras vid varje 50 000:- kr nivå som portföljen passerar. Ett sådant uppdrag fick utföras på torsdagskvällen då portföljen klättrat förbi 350 tusen kronors nivån. En liten whisky inmundigades helt utan ångestkänslor.  Detta uppdrag är därmed  slutfört med bravur, och vid en väldigt lämpligt tidpunkt innan brexit och ett förväntat ras på alla världens börser och jordens undergång åter är nära.
Att svenska börsen skulle öppna uppåt på måndag är det nog ingen som tror, utan nu skall det visst bli rea. Fattigbonddräng kommer att fylla på med någon extra liten peng i kassan och så får vi se vad som kan fyndas.


Det utfördes inte bara uppdrag på torsdagen, utan även ett litet köp lyckades gå igenom. Även om det var till ett nedsatt pris så var det kanske inget fynd. Det fylldes på med 15 st H&M för 247:-kr styck. 150 aktier ligger nu i väskan, jämlikt fördelat mellan depåerna i Avanza och Swedbank.

Vad ska nu hända när brexit är ett faktum? Att portföljen sjunker en whisky nivå är ingen omöjlighet. Men så länge bolagen fortsätter med sina utdelningar, så pigan kan leverera pengar till kassan är det ingen ko på isen. Utan planen fortlöper med månadsvis inköp som vanligt. det kommer även att göras en extra insättning snarast. Denna finansieras genom att även Q2 bolåneränta betalas med kassaflödet istället för med sparade pengar från sparkontot. Det visar på att kassaflödet är viktigt inte bara när man analyserar företag, utan underlättar även i privatekonomiska transaktioner en hel del. Den planenliga insättningen av månadspengen är inte så långt borta den heller.

Nu är ju inte inkomster enbart det som är att allena fokusera på, utan även små utgifter är viktiga. Idag när Fattigbonddräng åter befinner sig i Skånelandet, och på hemvägen till lådan utför han veckans inköp av livsuppehållande varor. Eftersom det är midsommar så skulle det bland annat inhandlas sill, nypotatis och gräddfil. Men se gräslöken var medtagen hemifrån egna odlingar och på detta vis sparades hela två kronor som ett knippe av denna primör kostade i affären. Det är pengar det också! Sill och potatis var ju på lockpris som sig bör denna helg.

Det är bara att säga grattis till Britterna som nu ska ta tillbaka rätten att bestämma över det egna landet själva, utan att fråga storebror unionen om lov först. Men redan är det visst krafter igång som  lobbar hårt för omval, eftersom fel sida vann. År det, det som kallas dåliga förlorare?
Att hoppas på att en svexit skulle infinna sig, är väl inte så sannolikt med tanke på svetsarens uttalandet  under gårdagen. Men lite spännande hade det varit att röra om i EU grytan lite till.

I år har Fattigbonddräng inte hunnit plocka sju flickor att lägga under kudden. Fast det gör inget, men tänk vilka konstiga traditioner det finns. Hur gör ni?

Ha en fortsatt trevlig helg, Ta det lugnt om ni ska ut i trafiken, den är visst lurig den här tiden.
//Fattigbonddräng

7 kommentarer:

 1. Sju flickor under kudden! Vad drömmer man om då?

  På måndag kan det nog bli riktig hiss ned i källaren!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blir ju lätt lite knöligt med alla dessa flickor under huvudkudden, så oftast handlar drömmarna om en knölbegonia.
   Men jag slapp denna dröm i år.

   Radera
 2. 7 blommor menas, åtminstone i övriga Sverige.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänk vad fel man kan ha.
   Eller om det kanske är en långsökt koppling till en av alla Lindeman historier av Hasse och Tage.

   Radera
 3. Det verkar som om vi överlevde Brexit också. Måste fylla på whiskyförrådet snart. Det är en fin sida du har :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Vad är livskvalité.

   Brexit effekten verkade bara en enda dag, ser det ut som. Och inte hann jag köpa nått på rean heller. Kanske kommer det en eftersläng om man har tur!
   Whiskyförråd får aldrig stå tomma, minst tre-fyra olika sorter i lager. Man kan aldrig veta när de behöver finnas till hands. Lika viktigt som en liten buffert på kontot.

   Tack för de vänliga orden om bloggen. Jag ska titta igenom din vid tillfälle, det ser intressant ut, med whisky intresse m.m. Ser att du är tämligen nystartad som bloggare, välkommen till bloggosvären och lycka till med ditt sparande.

   Radera
 4. Starten har gått bra, men som sagt jag känner mig fortfarande fram. Det blir en kryssning framöver i samband med att jag återgår till jobbet, och jag gissar att det kommer att bli en ny whisky då. Jag skall kolla över din sida under dagen och blir alltid glad över att få läsa en sida med en tydlig struktur. Vi höres :)

  SvaraRadera