lördag 4 juni 2016

Åkt en sväng med Carolus tidskapsel

Månadens inköp är avklarat och det blev 29 st H&M till priset 254:- kr styck.
Fattigbonddräng fick ju en liten inbjudan till en tidsmaskin av Carolus i hans kommentar på förra blogginlägget. nyfikenheten tog naturligtvis över och jag åkte med till september år 2010.
Hur är nu dessa tidsresor möjliga, är det uppfinnarjockar som löst några teknikaliteter som tidigare verkade helt olösliga?

Nja, riktigt så har det väl inte gått till, men kanske ökar förståelsen för detta tankesätt om ni läser Carolus kommentar. Eftersom jag själv är lat bekväm så tror jag i min enfald att andra är det också. Så därför publicerar jag kommentaren här så slipper ni klicka omkring...
Om ni inte vill läsa hela konversationen, för då får ni så klart leta själva.Hej,

Delar självklart din uppfattning om en god hälsa. Det är viktigare än allt, något man får lära sig med åren om inte förr (finns ju de som har otur i livet och drabbas tidigt).

Minns du att vi en gång talade om att börsen faktiskt kan bjuda på resor bakåt i tiden? Det finns alltså möjligheter att ta igen förlorad tid om man är sen att skåda ljuset i "Sparkyrkan".

Såg precis att HM handlas till runt 255 kr idag, vilket är lägre än den 28/9 2010 då samma aktie kunde inköpas för 259 surt förvärvade slantar. Tyckte man det var dyrt då och sedan frustrerat från sidlinjen såg aktien stiga till ca 360 eller 370 kr förra våren (eller inte ens höll på med aktier utan kom igång senare än så), kan man nu handla till samma nivå som för snart sex år sedan... Finns alltså en möjlighet att ändra beslutet från september 2010 om man så önskar... Välkommen in i tidskapseln! :-)

En trevlig helg även till dig!

CarolusEfter en sådan här lyckad resa nästan sex år bakåt i pristiden så vaknade Fattigbonddräng mycket piggare och yngre på lördagsmorgonen. Sex år måste ju synas, så det ska erkännas att förväntningarna var höga när Fattigbonddräng placerade sin lekamen framför spegeln och ... Nej, samma gamla, grå och tunnhåriga gubbe som vanligt plirar slött och likgiltigt tillbaka. Visserligen var klockan strax efter tre på morgonen för det var ju transport till Skåne och jobbhelg på gång. Men ändå, viss besvikelse... Den gubben var helt klart kvar på år 2016.  Minst.Sänder ett tack till Carolus för ett "tänk" som ger aktiehandeln ytterligare en dimension. Det blir onekligen lite roligare att tänka i dessa banor. Nu hoppas jag även att någon kan komma på en lösning för hur man kan få ut utdelningen retroaktivt för denna typ av inköpta aktier. Då blir det trevligt i kvadrat.... Den som kommer på en lösning belönas .

Nu ska Fattigbonddräng leta upp sängen snart, vilket inte är så svårt på ca 20 kvadrat.
Och drömma vidare,...

Allt till alla!
//Fattigbonddräng

4 kommentarer:

 1. Haha! Ja, tänk om det yttre kunde "följa med" bakåt och retroaktiv utdelning erhållas...

  Det är ju underförstått, men vi håller givetvis ett öga på värdering (med mera) som ju inte nödvändigtvis blivit mer attraktiv när kursen backar. Ibland fortsätter ju dessutom också tidsresan än längre bakåt...

  Hälsningar

  Carolus

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man kan ju som vanligt inte få allt tydligen.

   Det är viktigt att titta på värderingen och försöka förstå varför priset backar.
   Det gäller att välja vilka tidresor man vill vara med på. H&M känns hyfsat tryggt än.

   Mvh Fattigbonddräng   Radera
 2. Tackar så mycket för gratulationen till sista anställningsdagen!
  Än så länge går det finfint att vara ledig, jobbar bara en dag i veckan nu (5-6tim), i egen regi.
  Se där ja, du väntar in sensommaren du! Ja, den tycker jag ofta är fin!
  Förr om åren har jag ofta jobbat under sommaren och tagit ledigt frampå sensommar/höst. Samt över sportlov och något på våren.
  Men ja, nu satsar jag ju då hårt på ledigheten, har det som pensionärerna - har fullt upp! :)
  Ha det finfint! Och tack för målande beskrivningar - vilka syner det skapar! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack själv!
   Jag får väl se när sensommaren (ledigheten) kommer till mig. Det blir ju inte som man tror nästan hela tiden, verkar det som. Fast än är ju inget bestämt.

   Jag har det finfint, och ibland när du skriver inlägg funderar jag på att skaffa en kanot. Det verkar nästan meditativt att paddla sig fram genom sommarnatten. Det är det där med tiden som inte räcker till just nu.

   Ha en finfin helg, och prova gärna ostbågar!! ;)

   Radera