tisdag 15 september 2015

Utbildning fortgår

Lärarinnan
Kom att tänka på det inom lantbrukskretsar så vanliga gratulationskortet där det står "allt jag kan har jag lärt mig av en ko". Mina fördomar säger mig att de flesta har sett det så jag rabblar inte upp texten här. I Fattigbonddrängs fall är det dessutom nästan sant..... Fast när det gäller aktier och sådana förehavanden har dessa kossor inte varit till så stor hjälp, mer än att införskaffa kapital får väl erkännas.
Då är det tur att jag av någon anledning köpte några aktier i PA Resources. I detta mitt undervisnings bolag har jag fått lära mig nästan allt som kan gå något litet mindre bra. Om man nu ville ha tillväxt och ökande bolagsvärde förstås. Det svider alltid att förlora pengar, även om det inte sker rent fysiskt förrän man säljer eller företaget likvideras.

Pare har nu kommit fram till ett nytt kapitel i undervisningsboken för Fattigbonddräng. Den företagsrekonstruktion som de håller på med hela dagarna har det nu informerat lite om. Tanken är tydligen att avnotera bolaget från börsen om något eller några år. Frågan är väl om de kan hålla sig flytande så länge utan någon direkt upplyftande intjäning? Rekonstruktionsskyddet mot konkurs går väl ut 28 september? Eller har det förlängts kanske, De är ju duktiga på att skjuta saker framför sig.

Gunvor Group har vad jag kan förstå plockat russinen ur kakan och lämnat det sjunkande skeppet åt sitt öde. Fattigbonddräng hade en liten förhoppning om att de skulle lägga ut en ny kurs för skeppet och få in det på farleden igen, när de gick in tämligen hårt i företaget. Så blev det nu inte utan de tog med vad de kunde i de sjösatta livbåtarna. Fattigbonddräng ser med spänd förväntat fram emot vad framtiden rullar upp för scenario i bolagets kommande dödskamp.

Fattigbonddrängs portfölj (handledsväska) rullar också vidare. För att få något ökad diversifiering har ett nytt bolag införskaffats för de hjärnsläpps relaterade pengar som blivit tillgängliga. Om man nu ska få till lite lättare rullning på saker och ting borde kullager vara till hjälp. SKF B har därför köpts in till en kostnad av 162:- kr styck. Om det sedan rullar utför eller uppför i graferna får vi se, men oavsett riktning så borde det rulla fortare.  Det börjar återigen ropas om bubbla på börsen och jag bryr mig inte ett dugg denna gången heller. Jag köper i huvudsak enligt min plan månadsvis i bolag jag vill ha och tycker är hyfsat prissatta av mr Market så länge pengarna går att slita och släpa ihop. Blir det billigare gör det inget, blir det dyrare får jag leta lite mer bara.

Den svenska kullagerfabriken är väl inte helt obekant för någon. Aktien är väldigt bevakad av analytikerna på de flesta banker och institutioner så vem är jag att komma med nya input här? Ingen alls! Men fler köp är att vänta om priset inte rullar uppåt allt för högt.

Läromästarinnan  kossa kallar, undrar vad jag ska lära mig för någonting idag?
//Fattigbonddräng

2 kommentarer:

 1. Då håller vi tummarna för att graferna rullar på åt rätt håll för Fattigbonddräng!
  Angående muffinsen så tror jag inte på konceptet mer socker i, bättre att äta extra många istället! :)
  Så gjorde vi, de tog slut i ett nafs!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för de tummarna, men har inte bestämt vilket håll som är rätt än .
   Äta många är en möjlig väg att gå men jag misstänker att det ger mer resultat kring magen på drängen om han äter många.... Får ju i sig mer av allt det där andra (utfyllnaden) också, och det blir man väl inte söt av.

   Radera