torsdag 10 september 2015

Tack för kaffet

Så var den daten på banken över, gratiskaffet var den enda behållningen för Fattigbonddrängs del. Kvinnor är hårda att förhandla med, eller om det bara är Fattigbonddräng som inte behärskar tekniken. Jag räknade med att kunna pressa min, i och för sig trevligt låga låneränta något ytterligare nedåt. Men se det gick inte alls, min "förhandlingsmotståndarinna" var lika envis på att den skulle HÖJAS! Var kan hon ha fått en sådan galen tanke ifrån?
Fattigbonddräng hade möjligtvis som sämsta resultat kunnat tänka sig en oförändrad ränta men det skulle känt som ett nederlag även det, så det framfördes aldrig. I stället tackade Fattigbonddräng för mötet med att han insåg att vi stod alldeles för långt ifrån varandra och att det inte skulle tjäna något till att diskutera saken vidare, tog adjö och gick ut i stadens myller. Lite nöjd med gratis kaffet ändå!
Resterande tid av den dagen gick åt till att ringa runt och förhandla bolån med andra tänkbara lånegivare. Verkar som det är lättare för en eventuell ny kund i en bank att pruta på låneräntan än om man redan är i deras klor. Trevlig sysselsättning en ledig eftermiddag. Fortsättning lär väl följa....

En annan av Fattigbonddrängs bravader denna vecka är att han lyckades att fånga den fallande kniv han med hjärnsläpp tidigare gett sig ut för att ta fast. Köpte ju några aktier i något bolag som heter NeuroVive Pharmaceut Ak, för 14:- kr styck. Tydligen gick den informationen direkt upp till vd som lämnade sin tjänst redan dagen efter. Eller om det möjligen kan vara av andra orsaker, frågan är bara vilka?  Kanske bäst att inte gräva för djupt i det. Dessa aktier såldes under gårdagen till priset 20:10 kr styck. Tosingar brukar ju ha tur, och en av dessa tosingar, nämligen Fattigbonddräng lyckades fånga kniven utan en endaste spilld blodsdroppe. Eller +42,8% det låter mycket mer än + 601:- kr...men man får vara glad även för det lilla. Men prova inte detta där hemma!! Försök inte fånga den fallande kniven är fortfarande ett mycket bra råd! Om du inte är en tok, förstås.

En annan sak som Fattigbonddräng glädjer sig åt just nu är att han blivit inkallad till förhör. Eller anställningsintervju som det tydligen heter, ännu en ny upplevelse som skall uppenbara sig i Fattigbonddrängs liv. Undrar hur en sådan går till, vad ska man ha på sig, i sig och bredvid sig? Spännande ska det bli, även om man inte vågar hoppas på för mycket. Smickrande att klara sig igenom ytterligare en gallring, och vara framme vid slutedition. Ja,ja vad är en bal på slottet....? Fortsättning lär följa även här.

Fredagsmys är på ingång. Dubbelmys är uppladdat, både ostbågar och godispåse! För säkerhets skull.
Inget sss här inte.
//Fattigbonddräng

9 kommentarer:

 1. Grattis till "förhöret"! Blir intressant att läsa om i efterhand.

  Jag har varit på många anställningsintervjuer, och det förefaller som den ena inte är den andra lik. Mitt bästa tips är att inte försöka säga det man tror att de vill höra, utan säga som man tycker. Passar inte det så passar man nog ändå inte för jobbet. Men något får mig att tro att du är ganska begåvad på detta...

  Ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Det kunde varit trevligt om man varit begåvad med begåvning men nu är det ju som det är....
   Förhöret ser jag fram emot, det viktiga är ju att informera sig om det är något som kan passa mig och om de tror att jag kan passa in hos dem. Det ska ju funka för bägge sidor annars är det liksom inte någon idé.
   Skulle inte Fattigbonddräng passa in, så hoppas jag verkligen ändå att de hittar rätt person till detta jobb.
   Det känns så viktigt att ha denna typ av verksamhet även i framtiden och eftersom jag mest litar på mig själv så vet jag inte om jag vågar låta någon annan sköta det.

   Tack för tipset, att vara sig själv är alltid det bästa. Hur ska de annars kunna veta vad de får? Jag ska ju inte spela teater på jobbet, eller jo kanske lite åt det hållet ibland ändå.... men då är det meningen.

   Radera
 2. Du gör helt rätt som kontaktar andra bolåneinstitut.

  Bankerna är så medvetna om att gemene man tycker att det är jäkligt jobbigt att byta bank så prutmånen kan vara begränsad.

  Får jag vara fräck och fråga vad du nuvarande har för bolåneränta?

  Mvh//Cm

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skönt med lite stöd....

   Du får vara fräck och fråga om vad du vill. Sedan väljer jag om jag vill svara.

   Men räntan och bolån är ingen större sak att hålla hemligt. Utan det ser ut så här just nu.
   Lån 540,000:- kr Fastighetsvärde enligt bankens dataskärm som jag "råkade" se är 1 550 000:- kr.
   För detta lån betalar jag nu 1,57% ränta. Motståndarsidan ville höja till 1,72% alltså en ökning med hela 68:-kr i mån.
   Så det handlar egentligen inte om kostnaden för "hyran", utan principer och magkänslan över hur banken ser på en som kund.

   Trevlig helg

   Radera
  2. P.S. Tack för länkningen Chansar Mest. D.S.

   Radera
  3. Hej igen!

   Jag har 1,41 procent i oförhandlad ränta då jag tyvärr inte orkat bråka med banken.
   Jag uppskattar att belåningsgraden på bostaden ligger på dryga 60 procent.

   Övriga tillgångar kan jag inte dra nytta av då jag snabbt tömmer mina konton efter löning vilket retar min bankman en smula.

   Med 1,57 % i ränta så borde du nog kunna pruta en del.

   Mvh//Cm

   Radera
  4. Inte dåligt utan att bråka med banken!
   Jag bråkar ju aldrig med dem förstås...jag bara diskuterar ;) och det har ju gått mindre bra.
   Tjuriga banker på landsbygden....

   Med din ränta hade jag sparat 72:- kr i mån. = 1,5 Telia aktier

   Mvh

   Radera
 3. Får ja slänga in en kommentar mitt i alltihopa! Kom ihåg en sak när du förhandlar lön att detta är ENDA GÅNGEN DU FÖRHANDLAR LÖN. Ursäkta versalerna men jag sätter ju lön på mina anställda och de fattar aldrig. Kommande lönesamtal (eller delgivning av lön) är ingen förhandling utan egentligen endast ett konstaterande. Så vill du ange löneanspråk fattigbonndräng.....nu har du chansen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar för tipset!

   Jag har förstått detta, tror jag. För att Fattigbonddräng skall ta jobbet behövs en trevlig lön. Även om jag verkligen vill ha detta jobb, för bopålar skall ju dras upp och slås ner i främmande marker. Det brukar kosta. Denna främmande mark ligger dessutom otrevligt nära en något större stad, därmed kostar nästan allt mer....och jodå jag har en ganska hög lägsta nivå...

   Ha det bra

   Radera