söndag 6 september 2015

Och politikerna pratar %....

Dags att vakna, gör ert jobb!
Det här gäller inte amorteringskrav eller slopande av räntebidrag. Diskussioner om procentsatser kan föranledas av så många olika faktorer. Kanske kan en bild på ett dött barn i strandkanten väcka en sovande politiker. Plötsligt skall alla göra något. Ingen kan göra allt själv men alla kan göra en liten del. Detta budskap har väl inte undgått någon i vårt land eller övriga Europa.
Det har till och med fått våra politiker att intressera sig för problemet. Vackert så, visst det är bra att de vaknar till slut, men som vanligt diskuteras inte orsaken till problemet utan det letas lösningar på symtomen.

Flyktingströmmen slutar inte komma för att mottagandet kvoteras. Flyktingarna slutar inte riskera sina liv för att vi patrullerar medelhavet för att plocka upp och rädda så många som möjligt från drunkning och kvävning i trånga lastrum. Snarare ökar det incitamentet för desperata människor att chansa och hoppas på räddning genom att fly undan det verkliga problemet
Flyktingsmugglarna gnuggar förtjust händerna. Inte heller hjälper det att fina damer och herrar håller kostsamma möten inom inbördes beundrans klubb där de ska diskutera vem som är bäst på att ta emot och hjälpa flest. Men det är inte det som är problemet. Orsaken till att så många människor flyr hals över huvud från sitt land för att få ett bättre liv någon annan stans är ISIS, och deras likasinnade. Dag Öhrlund han före Fattigbonddräng och skrev ett blogginlägg som ni kan läsa här. Vi har kommit fram till samma konstaterande, Det är skönt att vi åtminstone är två. OM våra politiker verkligen vill, eller OM de har förmågan att inse orsak och verkan ( ja, det är mycket att kräva det av politiker helt plötsligt ) så skulle de ta och samla ihop våra militära resurser. Använda dessa resurser till det vi har skaffat dem för. Massa skattepengar går varje år till att ha en militärmakt, Fattigbonddräng betalar gärna till vår och vill verkligen att den används NU i detta läget. Nu med ett hot som växer sig allt större mot en humanistisk världsordning. Sätt in militärstyrkorna i en gemensam europeiskt insats och helt enkelt bekämpa ner dessa "tomtar med handduk på huvudet" (Dags ord, bra beskrivning) som tjänar sin så kallade gud... Ta livet av dem, till sista tokstolle! Om USA och Ryssland vill vara med. Så gärna för mig, utplåna detta kalifat och dess ideologi för den var föråldrad redan på medeltiden. Jo, jag är medveten om att oskyldiga kommer att få lida, dö och förlora egendom i en sådan insats. Men det är det som sker även nu. Desto fortare man utplånar is & co, desto färre människor kommer att behöva lida världen över totalt sett över tid. Ju längre tid det tar innan politiker kommer till den insikten, ju större insatser kommer att krävas för att komma till rätta med problematiken. Klockan tickar, kalifatet växer och fler och fler människor dör, våldtas och lemlästas.... och våra politiker pratar % på flyktingmottagningen....

Till skillnad från Mona Muslim Sahlin som gärna gullar med våra hemvändande is hjältar har Fattigbonddräng en helt annan lösning på vilket mottagande vi bör ge dem. Nu senast har hon fått en "gullunge" från Helsingborg som ångrat sig efter att semestrat med att bland annat delta i propaganda filmer för is. Hur många han mördat, våldtagit osv har han inte vågat tala om. Men nu ska vårt flata mesiga samhälle ställa upp och hjälpa denna islamist.....  Jag mår illa, är vi säkra på att det inte var han som "hjälpte" iväg Alan Kurdi mot sitt öde? Om det är så, skulle vi ändra på vårt mottagande av denna våran is krigshjälte då bara för att vi fått se ETT av offren? Det finns miljoner offer!!

Fattigbonddräng har hållit sitt nyårslöfte och läst koranen. Det är ju alltid intressant att se vad det är de hänvisar till, de där fega kräken till is krigare. Föga förvånande så hittar jag inga sådana stycken i koranen.... Inte heller de värsta varianterna av det sunni och shia muslimska grupper hävdar om hur kvinnor skall uppföra sig finner jag i koranen. Men det är illa nog ändå med kvinnosynen i koranen, RIKTIGT ILLA!!   Att det som sedan står i koranen dessutom har "miss"tolkats av imamer, mullor och vidare uppåt i hierarkin som det passar deras syften genom århundraden är ju en annan sak! Det är enbart en önskan att ha makt över andra människor och särskilt lätt att få över de som inte kan läsa själva, ofta kvinnor i dessa länder då flickor fortfarande inte får gå i skolan. Helt enkelt religioners vanliga önskan om att kontrollera folket. Islam har dessvärre drivit saken med förtryck av oliksinnade till sin spets. Det är nog tid att övriga världen, sätter ner foten och säger ifrån. Ju förr dess bättre. DET RÄCKER NU!!

Vad det är som Mona tycker om med islamister har jag inte lyckats förstå. Men hon har väl en privat agenda som vanligt.
//Fattigbonddräng


14 kommentarer:

 1. Instämmer helt. Om vidskepliga, hjärntvättade terrorister började våldföra sig på Sveriges invånare (nya såväl som gamla) skulle jag önska att omvärlden gick in med överväldigande militär makt för att krossa hotet. Den typen av hjälp är mycket mer värdefull än möjligheten att fly till ett annat land.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skönt att vi är fler som tycker så.
   Mörkertalet hur många "sleeping cells" som är utplacerade runt om i världen i skydd av flyktingströmmar är nog större än våra politiker inser. Kan bli otrevligt även här och runt omkring oss. Innan det vänder....för vända, det måste det bara göra.

   Radera
 2. Du har så rätt. Jag ser problemen de medför i mitt jobb varje dag. Är så less på de o otroligt frustrerande att ingen av politikerna vid makten inte tar tag i något. Ställer inga krav etc. Hur länge kan de fortgå? Om Europa skall göra allt varför tar inte grannländerna såsom arabstaterna emot fler flyktingar?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Inte vågar politiker ställa krav, kan ju vara en missad röst i valet.
   Förmodligen flyr ingen till arabländerna för att de inte får någon hjälp där....så incitamentet att söka sig dit saknas.

   Radera
 3. Jag är rädd för att du är inne på samma villfarelse som klubben för inbördes beundran, att behandla symptom istället för grundproblem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du kan ha rätt. islamism, terrorism etc är ju ett symtom på något.
   Frågan är då, vad är något? Alltså grundproblemet... kanske människans våldsamma natur??

   Radera
  2. Möjligt, om man vill gå tillräckligt långt mot problemets kärna. Jag är inte den som kategoriskt dömer ut våld som lösning på våld. Men jag har noterat västmakternas historiska framgång med våld som lösning i mellanöstern. IS har ju massor med amerikansk krigsmateriel, bara en sådan sak.

   Radera
  3. Att ha tillgång på vapen är ju en sak. Det är hur, var och när de används som gör skillnad. Fattigbonddräng har vapen, ja med licens. Men jag måste ju inte gå ut på stan och använda dem för det.Bara för att någon inte tycker precis som jag.
   is har även svensk tillverkade vapen, ryska, franska och engelska vad jag har sett de bära runt på. Säkerligen finns det från ännu fler. De plockar väl på sig vad de hittar efterhand som de drar fram som de flesta andra grupperingar i krigszoner.
   Att väst (USA) sällan har lyckats med sina krig i Mellanöstern, kan ju vara för att de inte gjort "färdigt" ordentligt.

   Radera
  4. Det är mycket möjligt, men blir det "färdigt" med det du beskriver ovan? Vi kan båda bara spekulera. Min befaran är att det blir värre, precis som vid tidigare insatser och krig. För det du beskriver ovan har precis samma brist, ingen långsiktig plan och ingen riktig målbild. Det är ingen Marshal-plan. Det är en "döda den här fraktionen"-plan, och jag tror inte på den. Alls.

   Radera
  5. Färdigt kan ju vara allt från att utrota allt som rör sig, till att bygga upp fungerande samhällen och demokratiska system innan man släpper den kontroll man med vapen har skaffat sig. Marshalplanen kommer liksom in i steg två tidigast. Jag tycker tomtarna med handduk över huvudet har fått gå för långt. Att skicka in drönare och göra nålstick tror jag inte räcker, som USA gör nu. Vill man verkligen stoppa dem på riktigt tror jag man får gå in hårt, tyvärr tror jag inget annat gör verkan.
   Men om man inget gör för att sätta stopp för dem nu, tror jag många kommer ställa frågan varför inget gjordes för att stoppa kalifatets utbredning i tidigare stadium. De har ju redan uttalat sig om att deras mål är att de ska införliva hela världen i sitt kalifat. Det kommer i alla fall jag att kämpa emot. När is står utanför min dörr, för att skära halsen av mig, våldta min sambo och bränna ner hus och hem. Lovar jag att använda de vapen jag har, hur fel någon än tycker att det är. Men alla är vi olika, det är upp till var och en att avgöra hur man vill handla i en uppkommen situation.

   Radera
  6. Även om jag instämmer att IS är ett stort hot i mellanöstern, så är det lite sensationellt att måla upp dom ett hot utanför dörren i Svedala. Även på lång sikt. Jag vill bara poängtera att IS uppstod i vacuumet från de förra galningarna som väst förintade. Vad uppstår efter att vi förintat IS? KAN vi ens förinta IS? Det gick ju sådär med talibanerna. Det finns en tendens att sätta övertro till vapenmakt.

   Radera
  7. Ja, det är långsökt. Det var för att dra det till sin spets förstås. Men principen är den samma om det gäller mitt hem, min gata, mitt kvarter, min stad, mitt län, mitt land, min världsdel eller min planet. Någonstans måste man ta och försöka mota Olle i grind. Just att vakuumet uppstår är nog det jag menar med att inte göra färdigt. Bra beskrivning, tack för den.
   Det kanske är omöjligt att besegra is, och särskilt om man inte ens gör ett försök. Men jag vill inte tro att det inte går, det omöjliga tar bara lite längre tid.
   Vapen tror jag är det ända som inledningsvis är det som gäller, men det är nästa fas som är den viktiga att lägga tid och pengar på, annars poppar det snart upp nya tomtar. Den delen är nog svårare än det omöjliga, men som tur är har vi politiker som löser sånt åt oss......
   Men om du ( jag förutsätter att det är samma Anonym i kommentarerna) har en lösning utan bruk av vapen så är det givetvis intressant att ta del av. Prata med dem gick ju inget bra, Hota dem har inte heller hjälpt. Det är ett knepigt problem, men intressant.

   Radera
 4. Jag fick idag på jobbet att bli anklagad för att vara rasist bara för jag inte anser att dokumentationen är fullständig. Blir så trött på de bara för att jag gör mitt jobb.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rasist kortet tas fram lite för snabbt allt oftare.

   Radera