onsdag 8 april 2015

Så fick man unna sig igen

När portföljen summerades på tisdagskvällen slutade summan en bit över 251 tusen kronor. Det innebär att det var tillåtet att ta fram finglaset igen och hälla upp en liten skvätt whisky. Det är ju en liten tradition som inträffar var 50e tusenlapp som portföljen passerar.  Dock får man bara fira en gång vid varje nivå, så att hoppas på att värdet skall fluktuera strax över och under denna nivå ger inte rätt till mer firande. Efter en helt vit påskhelg (och flera veckor innan dess) så kan det gå för sig med en liten stänkare, även en vardag vid så festliga tillfällen.

PA Resources är handelsstoppat nu på morgonen sedan Gunvor meddelat att man inte vill stoppa in mer pengar i bolaget. Dessutom vill de få ett 84 miljoners RBL lån återbetalt med ränta. Detta kanske kan skynda på processen mot en kk? Det lär inte förbättra företagets möjligheter i rekonstruktionen i vart fall. Spännande är det med allt man får lära sig av detta bolag. Den sista lärdomen blir väl att sälja av något bolag i portföljen med vinst för att kunna kvitta förlusten vid Pares likvidation. Är Fattigbonddräng fullärd sedan? Nej, nej givetvis inte detta är bara början på alla visdomar....!

Nu blir det ett religion inslag, Fattigbonddräng har vid flera tillfällen uttryckt sin förvåning över att islam är tillåtet i vårt land. Enligt de fördomar jag tidigare hade verkade det strida mot svenska lagar. Fattigbonddräng har nu läst på i koranen och med det fått sina fördomar bekräftade. Nedan kommer ett exempel på detta, citerat exakt som det står i koranen.

Från SURA nr 4 Kvinnor vers 34.
Männen har gjorts ansvariga för kvinnorna, och GUD har begåvat dem med vissa egenskaper, och gjort dem ansvariga för uppehället. De rättfärdiga kvinnorna kommer med glädje acceptera detta arrangemang eftersom det är GUDs budord, och hedra sina makar i deras frånvaro. Upplever ni uppror från kvinnornas sida, ska ni först tala till dem, sedan (får ni använda negativa uppmuntringar som att) överge dem i sängen, sedan får ni (som sista alternativ) slå dem. Om de lyder er får ni inte överträda mot dem. GUD är Den Högsta,Ojämförlig.
Fattigbonddräng inser att han haft tur som föddes som man, om vi snart har ett kalifat här i landet. Han funderar dock över hur man utövar negativ uppmuntran? Vad fasigen är det för något, hur kan en uppmuntran vara negativ??  Om kvinnan är olydig och bråkar tror jag inte hon sörjer över att sällskap i sängen uteblir, men vad vet jag om hur muslimska kvinnor tänker. När det inte hjälper att tala kvinnan till rätta, låta bli henne i sängen eller negativt uppmuntra henne. Så är det bara att slå in lite förstånd i skallen på henne. Våld löser ju som vanligt alla islamistiska problem......

Man kan fundera över denna vers. Kvinnosynen skrämmer mig och det finns mängder med verser som styrker mannens rätt över kvinnan. Kvinnor är mer som vilken ägodel som helst. Men det som skrämmer en Fattigbonddräng allra mest är att vi har politiker som försvarar detta och använder skattemedel för att stödja denna religions tillväxt i landet. Fattigbonddräng hade hoppats på att få sina fördomar krossade och nerstoppade långt ner i ladugårdsstövlarna när han läser i denna bok. Men dessvärre blir fördomarna bekräftade och den negativa synen på islam förstärkt. Mina muslimska vänner som jag pratat med har tyvärr rätt när de påstår att det står i koranen att kvinnor är underlägsna  männen, och inte lika mycket värda. Att det finns människor som tror detta år 2015 är helt otroligt för en humanist.
Svensk lag verkar vara satt ur spel till förmån för religionsfrihet, men jag tycker inte att det är så vi ska hantera detta. Det måste finnas bättre sätt.

Det är mycket osäkert om jag kommer orka läsa igenom hela boken. Motsägelserna i boken är hur många som helst. Man får bara ha en fru, men vara gift med fyra är inget fel?? .Hur många män en kvinna får vara gift med hittar jag ingen stans. Man får inte döda någon, ej heller inte rättrogna som Fattigbonddräng, Endast Gud kan döma?? Men jihadister etc hyllas. Fattigbonddräng får inte ihop det hela, det är för motsägelsefullt helt enkelt. Det räcker att följa nyheterna på tv apparaten så blir man kritiskt trött på islam.......


Nu till viktigare saker, björksaven skall hämtas in.
//Fattigbonddräng

2 kommentarer:

 1. Hej, grattis till en ny femtiotusing.

  Kort sammanfattat i övrigt - all organiserad religionsutövning är i mina ögon mycket medeltida. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, och tack!

   Medeltida är väl det minsta om man betänker is reklamfilmer. Men varför ska vi låta medeltida seder styra oss idag och särskilt med tanke på att det strider mot de lagar Sverige har. Eller är det våra lagar som är fel, och vi borde anpassa oss i stället. Risken är ju stor att vi kränker någon om vi inte ändrar oss....hemska tanke.
   Ha det bra i Skånelandet.

   Radera