fredag 26 december 2014

Vi vann, -jag visste det!

Tillfälligt snigelfritt
 Fattigbonddräng skrev i ett inlägg i somras om ett litet problem med snyltande gäster. Nu så här i efterdyningarna av julfirandet kan jag glatt konstatera att jag fick rätt. Jag gissade att problemet skulle vara löst någon gång i december eller januari, efter en kontroll under dagen kan meddelas att slaget nu är vunnet. Inlägget hittar ni här.
Samtidigt gror en oro över att fienden smider nya och mer djävulska planer för kommande strider. Det är ett krig som inte kan vinnas med enstaka slag. Men för stunden njuter Fattigbonddräng och sambo över resultatet. Det handlar inte om krävande släktingar och vänner som kräver uppassning, kost och logi över helgen. (Stackars er som inte kan säga nej till dem).  Här handlar det om att trädgårdslandet har inspekterats efter förekomsten av snyltande mördarsniglar. Inte en enda har kunnat upptäckas till stor glädje av odlarna......

Tid för fredssamtalDet är väl nu, medan man har övertaget i konflikten, som man kan få framgång vid en förhandling om fred.
Problem nu är att det finns ingen motpart att finna för  förhandling, dessa modiga,listiga och orädda krigare är som uppslukade av jorden. Jag kan tänka mig att dela upp trädgårdslandet, där de kan få ha en fredad zon. På villkor att de lämnar resterande territorier i fred.


Några andra tappra krigare, som visat sitt mod. Är de stolta muslimska krigarna som så heroiskt vågat anfalla en skola och tappert skjuta ihjäl obeväpnade barn,lärare och personal. De visar verklig stridsduglighet och vilka fantastiskt modiga soldater de är..... de fega kräken! Eller om möjligt de ännu stoltare männen, (Japp endast män kan vara så här stolliga ) från islamska staten. Som så  tappert vågar anfalla kvinnor och småflickor, för att kunna tillfredsställa sina djuriskt sjuka sexuella drifter. Allt till ära för den egna religionen??? Hur tänker de då? Eller varför tänker de inte, kanske är en mer relevant fråga. Jag har försökt, att ha en fördomsfri åsikt om islam. Men det går inte längre!! Jag kan inte förstå hur islam är förenligt med svenska lagar? Var finns kvinnors rättigheter inom islam? Var finns respekten för människoliv? Djurens rätt till drägliga förhållande, både under livet och när de slaktas?Även vördnaden om naturen verkar vara helt frånvarande..... men jag hoppas ha fel! Varför måste vi ta sådan hänsyn till islam här i Sverige? När islam inte tar hänsyn till övriga världen? Vi får inte servera griskött i skolorna, muslimska flickor kan inte byta om till gymnastiken med de svenska flickorna(läs hororna). Vi skall tillåta omskärelse, tvångsgifte, hedersmord,osv.
Varför då?! Det är inte förenligt med svensk lag, men får fortsätta år efter år utan åtgärder från myndigheterna. Snarare verkar det uppmuntras av styrande politiker som uppmanar till det hela genom att vi ska vara så medgörliga. Vad och vem är det som har hållhakar på våra styrande som inte vågar sätta gränser?
Fattigbonddräng skulle vilja komma med ett förslag, en liten grej jag skulle vilja pröva.... detta lilla försök skulle vara att alla platser i alla regeringar, parlament och alla länders styrande ledare skulle ersättas av kvinnor. på varande post i regeringar,kommuner landsting osv i alla samhällsskikt i hela världen.  Jag vill pröva under en 4-5 års period, för att sedan på svenskt traditionellt vis tillsätta en utredning. Bestående enbart av kvinnor, för att utvärdera utvecklingen under dessa år. Fem år är inte mycket tid i världsalltet, men jag skulle bli förvånad om några krig fortfarande är pågående, med undantag för Fattigbonddrängs mot mördarsniglar...... inte heller kan jag tänka mig att islam kan fortsätta sin brutala framfart utan att den får en mer human inriktning. Vad tror ni?

Men vågar världen prova på en sådan idé? Jag tror inte maktens män är villiga att släppa sina platser. Vi män har styrt så länge och misslyckats så kapitalt att det är vår skyldighet att ge kvinnorna 5 år att visa att det går att göra bättre! Göra om och göra rätt !! Det skulle öka chanserna för det här lilla klotet vi alla blivit tvungna att dela på.  Det går att göra den till en bättre värld, bättre för ALLA inte bara Allah.

Inte mycket ekonomi här ovan kan tyckas, men betänk vad vi alla skulle tjäna på att prova något nytt!! Oavsett religiös tillhörighet.
//Fattigbonddräng


6 kommentarer:

 1. Jag är glad att du tar upp ämnet.
  Naturligtvis är det fruktansvärt och skrämmande med så mycket ondska som inte skulle behöva existera. Tyvärr upplever jag att man inte längre får kritisera eller ifrågasätta islam som religion eller ideologi utan att omedelbart bli beskylld för att vara islamofob, rasist, fascist och - naturligtvis- idiotförklarad och obildad SD-anhängare. Det har blivit vår tids största samhällsproblem, inte islam i sig utan just indelningen utan uppdelningen mellan den som vågar uttrycka kritik mot islam och den som bara väljer att låtsas som om problemen inte existerar.

  Jag har aldrig tidigare varit med om så starka åsiktsyttringar och undrar vad det beror på? Rasist måste vara det mest uttjatade ordet för tillfället och det blir bara tröttsamt i längden när vi aldrig kan få till en nyanserad diskussion.

  Feministerna är på stark frammarsch men man kan undra varför de väljer att blunda för att det finns kvinnor i vårt land som faller offer för förtryck, barngifte, könsstympning m.m. Att det finns kvinnor som bor och lever i vårt land som inte får lära sig språket eller arbeta utanför hemmet oavsett om de skulle vilja.

  Tyvärr tror jag inte att ett kvinnligt styre skulle ändra så mycket när det gäller de här stora och känsliga frågorna. Vi gömmer oss bakom "kulturella skillnader" som ska förlåta mycket av de hemskheter som pågår och göra att vi slipper lägga oss i. Nej, usch. Det är ledsamt att "vi" är så fega och mesiga.

  Naturligtvis kommer jag nu att bli stämplad som rasist för att jag skrev detta men det säger nog mer om den som kallar mig rasist än om vem jag egentligen är och vilka värderingar jag har.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bästa snålcoatchen, tack! Tack för att du vågar skriva det du gör i kommentaren, Gissa vilken stämpel Fattigbonddräng antagligen får påklistrad på sig efter det här? Men jag vill påstå att jag inte är eller känner mig som rasist. Utan jag säger som Dag Öhrlund, jag tycker illa om alla som inte vill sköta sig eller respektera de lagar vi har i landet. oavsett var de kommer ifrån, hudfärg, sexuell läggning eller religiös tillhörighet. Om de är veganer, vegetarianer eller vad de finner sig stå för själva. Bara de respekterar andra och de lagar som finns i det land man befinner sig i tillfälligt eller permanent.
   Jag tror inte heller att kvinnligt styre skulle vara lösningen på alla problem för all framtid, det behövs både män och kvinnor för att få till en bättre värld. Men ett spännande experiment skulle det vara, och när det är prövat kan vi kanske få alla att förstå att alla behövs! Även de mest radikala feministerna kanske skulle dämpa sig när de ser att det inte bara är männen det är fel på. Jag vill absolut inte kalla mig feminist trots inlägget, för jag tycker många sådana är på väg över gränsen mot manshat istället. Jag är helt enkelt en obildad Fattigbonddräng, och med det är jag väldigt nöjd.
   Jag önskar dig och alla som läser här ett gott slut på året, som väl är har vi det ännu bra i vårt land. Men mycket kan göras bättre och rättvisare, om bara beslutsfattarna vågar. Efter dagens besked är jag dock än mer tveksam. Makten framför allt.... verkar det vara som gäller.

   Radera
 2. Jag de senaste 7 månaderna jobbat tillsammans med två praktiserande muslimska kvinnor. De är lika bestörta som jag över IS illdåd, och frågar sig vad de har för religion dessa krigare har som tillåter våldtäkt, och mord på gamla och barn. Det finns inget i Koranen som ger stöd för det, säger de.

  Maktutövning med religion som täckmantel är fel oavsett vilken tro det handlar om, tänker jag. Däremot är jag inte bättre människa än att jag är för ett urskillningslöst dödande av mördarsniglar...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har vänner som är muslimer, de har också uttryckt sin bestörtning över is, mfl. islamistiska grupper. Men de vill ändå inte erkänna kvinnan som jämställd med mannen, då han alltid står över henne.? För det står i koranen enligt dem! Det kanske är dags för mig och andra att läsa denna bok för att få en egen uppfattning, och kunna bemöta /styrka olika påståenden. Det får bli Fattigbonddrängs nyårslöfte, har biblioteket denna bok på svenska ska jag göra ett seriöst försök att läsa igenom den. Vem vet jag kanske konverterar från ateist till muslim.....Jag har följt en Imam ( mest för hans försök att införa halallslakt) sett granskande tv program m.m. Hederskulturen är väldigt stark, starkare än respekten för lagar och andra människors liv, och då speciellt kvinnors. Jag kan inte förstå att denna hederskultur ska få gälla över de svenska lagarna. Eller helt vanligt sunt förnuft, som numer blir allt mer ovanligt ;)
   Maktutövning med religion som täckmantel är fel, det håller jag med om. Men är det inte lite konstigt att det med väldigt stor övervikt är muslimer och islamister som ägnar sig åt denna maktutövning?

   Radera
 3. Jag måste tacka dig för många intressanta inlägg under året med många olika ämnen och vinklingar!
  Även om jag inte kommenterar så ofta, så är det för mig givande att läsa din blogg!
  Så, Tack! Och God fortsättning!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt att du finner något givande i det jag hasplar ur mig...Tackar allra ödmjukast för de vänliga orden!
   Det är ömsesidigt då jag läser allt du skriver, och även jag är dålig på att kommentera.
   Tack för att du orkar läsa här, och för det du delar med dig av när du skriver.
   Ett gott slut och ett gott nytt år, önskar jag dig och din dotter.

   Radera