onsdag 3 december 2014

Fattigbonddräng fick mus i natt!

Det har inte blivit något på fyra eller fem nätter nu. Men så i natt slog det äntligen till och jag fick fatt i en...
Ooops och oj oj då! Den här inledningen kanske kan misstolkas om man har fantasi åt något håll. Men detta är ingen intim erotisk berättelse om någon nu mot förmodan fick sådana tankar i sitt huvud.  Vad tar ni Fattigbondddräng för....?  Som det kan bli.


Strategin läggs upp för jakten...
Men i natt fastnade en av våra oinbjudna och inneboende vandaler i fällan, vårt hem har under hösten varit ockuperat av möss. Det började när bonden skördade sitt majsfält strax utanför tomtgränsen. De små, för all del söta gnagarna flydde då forna boningar och flyttade in till grannen (oss). Man hörde hur de tassade omkring på vinden. Inte särskilt tyst för att undvika upptäckt, utan ett faslig springande helt ogenerat. Så stannar de upp, och man vet att nu är det djävulskap på gång. och mycket riktigt hör man snart hur de gnager,tuggar och har sig på något de tänker förstöra. Säkert något dyrt....eller som när man gått och lagt sig för att sova, då ska det knapras och väsnas så ingen kan få nattro. Inte heller hjälper det att banka i taket för att få dem att dra åt helv... eller dra årt skogen och bli mat åt någon uggla eller räv.

Nu är det så att det ligger 60-70 cm vitull som isolering på Fattigbonddrängs vind, så man ser inte vad de har för sig de små liven. Men de älskar den varma och ombonade miljön som detta skapar åt dem.
I ett svagt rus av förhoppning trodde jag att vi fått bort inkräktarna för det har varit tyst några dagar/nätter sedan den 31:a musen fick ge upp livets goda, och komma vidare till en annan värld. Ja vi fångade den 32:a musen i natt!! Vi har satt upp elektroniska mus avvisare, och en vanlig slagfälla sitter endast 45 cm ifrån den. Mössen känner sig inte avvisade på något minsta lilla viss utan fastnar allt som oftast i fällan närmast detta elektroniska "underverk". Det finns flera andra att välja på längre bort.... Men det verkar inte som apparaten är så effektiv som den vi hade förut, tyvärr varar inget för evigt och den slutade fungera. Den fick därmed bytas ut till en dyrare och sämre apparat.
Jag hoppas att 32an var en eftersläntare  och att vi nu får ha vårt hus i fred. Vi var utsatta för en liknande musattack även förra höst/vintern men det stannade på 20 talet offer vid det muskriget.
Men vår beredskap är god, mycket bättre än svenska försvaret eller vad det nu ska kallas för?
Vi har ständig patrullering av vårt territorium....redo att försvara vårt hem med alla till buds stående medel. Dessa odjur kan ställa till mycket elände och det kan kosta mycket pengar om man inte håller efter dem så gott det går.
Ständig incidentberedskap!


Fler som har fått mus?
//Fattigbonddräng

2 kommentarer:

 1. Hahahahaha, kul rubrik!
  Jag hade jublat om det hade handlat om råttjakt men små söta skogsmöss...*snyft*. Men okej, 32 st är lite för mycket även för min smak. I alla fall som inneboende.

  För ett par veckor sedan berättade min man stolt att hunden tagit sin första sork och möttes inte direkt av det jubel han väntat sig. Jag blev jättesur och googlade bilder på sorkar för att visa hur söta de är. Mvh Överkänslig Djurvän

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja fy för råttor, det är riktiga skadegörare! Fast rubriken hade inte blivit lika kul. Fattigbonddräng fick råtta i natt, hade nog inte fått någon att lyfta på ögonbrynen....Men om mössen bara håller sig ute i vedboden ska jag låta dem vara. Så kan de låta bli att knapra på mitt hus i utbyte. Jag kan bygga ny vedbod med ojämna mellanrum när det behövs.
   Hundar är riktigt duktiga rått/möss jägare, inte långt efter katter fast katterna har ett enormt tålamod med att vänta ut bytet i timmar om det behövs.
   Jag vill gärna också anse mig vara djurvän, jag hoppas det går fort när fällan slår igen.De får skylla sig själva lite för de borde nöjt sig med att hålla till i vedboden.

   Radera