söndag 30 november 2014

November rapport

Så har det hänt igen att en månad tagit slut, det bara rullar på och snart är det ett nytt år på gång. Spännande vad det kan bjuda på. Men nu ska vi inte gå händelserna i förväg utan redovisa november -14.
Det har fyllts på med mer Aker i portföljen och NWH.UN har delat ut en peng. Det har som vanligt överförts 6 600:- kr till sparande och bolån. Den inbördes storleksordningen på bolagen i portföljen har under månaden varierat mellan de fyra största innehaven, trotjänaren H&M har nu i skrivande stund intagit den största positionen.

Oljebolagen har det lite besvärligt med de låga oljepriserna. Här ser jag köpläge, och det blir förmodligen till att köpa på mig ytterligare Aker under veckan som kommer. Mitt andra "lysande" oljebolag PARE är nu under två kronors nivån. Någon förhoppning om en snar vändning i detta "mitt bästa bolagsköp" har jag inte längre. Den nya ledningen och den nya delägaren har inte lyckats få till det, även om en del bra saker har gjorts i bolaget. Som att slimma verksamheten och sälja bort vissa delar. Men det verkar finnas lite för mycket dolda agendor och individuella intressen som går före bolagets väl och varande. Men vad kan en Fattigbonddräng veta om sådant? Förmodligen inte ett dugg. Det ska hur som bli spännande att följa utvecklingen, en NE är väl snart på gång eller låter de bolaget gå i KK? Det sistnämnda kan inte uteslutas. Funderar lite på vem som kan tjäna mest på det.

En trevlig nyhet i novembermörkret var att ägamintid meddelar att han köper in Banknordik igen. Fattigbonddräng har legat kvar i bolaget och jag tror också på att det finns hopp om att bolaget kommer fram till lösningar på sina problem, mycket har de tagit itu med redan. Det har funnits på inköps listan, men efter oljebolagens rea så har dessa fått förtur.

Detta är ekonomiska läget efter att november tagit slut:
                                 31 okt-14                   30 nov-14
Fonder                     14 169,61 kr              15 065,66 kr
Bank konto            143 463,68 kr            144 463,68 kr
Aktieportfölj           186 660,99 kr            191 553,89 kr
                              344 294,28kr             351 083,23 kr

Det är onekligen trevlig när siffrorna ökar på samtliga rader. Det lyser upp mörka kvällar lite extra.
På tal om lysa upp, så är det dags att tända första ljuset i dag. Ni har väl inte tjuvstartat?!
//Fattigbonddräng

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar