lördag 1 november 2014

Oktober rapport

En oktober dag

Så har även oktober lämnat oss och det är sjuttsingen vad fort dagarna går. Det blev lite inköp av aktier under månaden och även en ny bekantskap. Det såldes av lite fonder och likviden användes till inköp av Northwest Helthcare Properties Reit och påfyllning av NCC. Ordinarie månadsköp blev norska Aker som fortsätter sjunka i nedgången av oljepriset. Fattigbonddräng har inte kunnat hitta några andra förklaringar till ett pris under 170:- Nok, därmed inte sagt att det inte finns sådana. Det har lästs och letats mycket i norska tidningar efter information i de olika innehaven i Aker men inga skandaler har hittats.....

Det har sparats 6 600:- kr under oktober och det har skett en förändring i sparandet. Fortsättningsvis behålls endast
1 000:- kr på bankkonto för att betala kommande låneinbetalningar. 500:- kr till isk kontot hos spp och 5 100:-kr går till aktieköp.
Min buffert i bankräntekonton känns tillräcklig vid dessa nivåer och så länge de inte sjunker under intervallet 100-125 tusen, växlar jag upp lite i aktieportföljens inköp under en tid. Kan det vara en bra idé, när många andra går mot mer kassa i tillgångarna? Fattigbonddräng = motvalls, som vanligt helt enkelt.

Så här är det ekonomiska läget


                                 30 sept-14                   31 okt-14
Fonder                     36 215,78 kr              14 169,61 kr
Bank konto            137 032,22 kr            143 463,68 kr
Aktieportfölj           165 437,16 kr            186 660,99 kr
                              338 685,16kr             344 294,28 kr

Efter ett steg tillbaka föregående månad, är riktningen åter åt rätt håll även om det steget räddas av tillfört kapital. Sista veckans uppgång på börsen gjorde sitt till det också, men handen på hjärtat ser jag gärna sjunkande kurser framöver, helst under lång tid då jag förhoppningsvis inte behöver sälja av några innehav. Utan kan köpa mer till trevliga priser och ta del av utdelningar som jag hoppas skall bestå.

Avslutningsvis önskas alla en trevlig helg, snart fylls huset hos Fattigbonddräng med massa okända människor som han aldrig träffat, för att äta och umgås. Det är visst någon form av knytkalas..... hur ska detta gå?
//Fattigbonddräng

5 kommentarer:

 1. välkommen in i den svenska klubben av northwesterners! Nu är vi tre stycken som jag känner till.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, det ska bli spännande att ha en reit i portföljen.

   Radera
 2. Svar
  1. Ja det finns ju några att välja på.... till slut stod det mellan ARPC,O, PSEC och NWH.UN Den sistnämnda "vann" på att verksamheten känns trygg, människor kommer alltid att behöva vård av olika slag. Så det behövs lokaler för detta samt parkeringsplatser så länge bilen är mänsklighetens transportmedel nr1. Historiken är något kort,och utdelningen har ju inte höjts. Så några ?-tecken finns. Sedan har ju USAs skatteverk börjat rota runt lite i hur de us ledda reitsen sköts skattemässigt och har synpunkter på det, så även den osäkerheten fick spela in. Även om de orädda hävdar att det är när det stormar som man ska passa på att köpa på sig. Sådant mod hade jag inte denna gång. Men fler reits kan komma att köpas in, om denna staplade början faller väl ut.

   Radera
  2. Oj då! Stapplande början skulle det ju vara. Sedan kan man alltid hoppas att utdelningarna staplar sig på varandra.....

   Radera