torsdag 6 november 2014

Mer Aker till portföljen


Fattigbonddräng har i veckan fyllt på med mer Aker ASA i portföljen. Oljesektorn sjunker i takt med oljepriset och priserna på bolagen följer lydigt med ner. Det är en självklarhet att världsmarknadspriset har den största påverkan på denna typ av bolag. Det har letats efter eventuella andra faktorer i just Aker, men utan att hitta något speciellt.
Det mest intressanta var väl den vd-n i ett av bolagen under Akers vingar som i pressen gick ut och klagade på det låga aktiepriset i sitt bolag. Han menade på att de var alltför lågt värderade.....vem är inte det?  Fattigbonddräng tycker nog att bolagsledningar ska lägga allt fokus på att sköta sina bolag och låta marknaden sköta om aktiepriserna. Det är ovanligt att bolagsledningar kommenterar aktiekursen i det egna bolaget och det är verkligen inget de ska fundera över offentligt, tycker jag.

Eftersom Fattigbonddräng är i ett uppbyggnadsskede av något som han vill ska likna en diversifierad aktieportfölj med i huvudsak utdelande bolag. Och det finns inte några egentliga säljambitioner (utom i lekportföljen) på en tio års period så oroas han inte av dagens pris, snarare ses det som en möjlighet att sänka GAV i innehaven. Vem kan veta priset om tio år när Fattigbonddräng tänker trappa ner på drängtjänsterna och njuta av mer egen tid? Om inte utdelningarna räcker till, får han väl eventuellt nalla lite på kapitalet när det blir aktuellt ....... Vågar mig på en gissning om att aktieprierna kommer att fluktuera över tidens gång som det brukar göra.

Spartacus Invest skrev ett mycket tänkvärt blogginlägg om oljebolag som kan läsas här . Som vanligt kloka funderingar från S så jag finner inget behov av att utveckla det vidare än så. Han fick med det mesta som vanligt  ; )

Jag justerar aktielistan till höger på bloggen efter inköp och månadsrapport, så även denna gång.

Sköt om er nu i höstrusket, mörkret och kylan. Ha förtröstan det blir säkert ljusare och varmare igen, det är bara en tidsfråga!
//Fattigbonddräng

2 kommentarer:

  1. Tack för länkningen! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Intressanta och givande inlägg länkas gärna. Tack själv för det jobb du lägger ner på skrivandet.

      Radera