onsdag 1 oktober 2014

Rapport för september

September
Så var en månad till ända igen. Några  omvälvande förändringar i sparandet har inte gjorts.
Det har satts undan 6 600:- kronor fördelade på ränta till bolån 1 100:-  SPP 500:- sparkonto 1 000:- och aktie portföljen 4 000:-.  Det kom även 300:- gratis pengar från SPP.
Det har betalats bolån på 3 271:- som dras var tredje månad. Kommande tremånaders kostnad blir något lägre nämligen 2 754:- Trevligt med sjunkande låneräntor, men hur länge kan det fortsätta? En fortsättning blir det dock med sparandet och pengar avsatta till aktieportföljen kommer att ökas med någon hundring nu när lånet blir billigare.

Så här blev September
September

                                 29 aug-14                   30 sept-14
Fonder                     38 139,01 kr              36 215,78 kr
Bank konto            142 302,22 kr            137 032,22 kr
Aktieportfölj           158 882,58 kr            165 437,16 kr
                              339 323,81kr             338 685,16 kr

Det blev ett litet steg bakåt på sista raden, Men det är lätt hänt de månader lånet dras, fonderna har även de backat en hel del. En av dessa har nu fått en säljorder och de pengarna skall flyttas över till aktieportföljen för inköp av ett nytt bolag. Helt i min linje att avsluta fondkontot på lite sikt. Det tar några dagar innan denna likvid finns tillgänglig på kontot.

Hennes & Mauritz har under ett par tillfällen varit uppe och nosat på platsen som största innehav i portföljen. Nu i månadsskiftet är ett sådant tillfälle, mest för att Skånska energi har sjunkit i värde och handlas till lägsta pris sedan handeln startade på First North.  Det kan vara ett intressant tillfälle att köpa mer, men jag är även lite rädd för att vi får se en sänkt utdelning om inte företaget lyckas få bättre siffror resten av året. H & M handlades ett tag för en trevlig peng på runt 315:- kronor, kvalitet kostar som bekant.

NCC har också tickat på uppåt i sakta mak. Det kan vara den förestående utdelningen som driver på. Men även Placeras köprek tror jag spökar och givetvis Rullstolsinvesteraren med flera bloggare som uppmärksammat aktien  ;-). Så det blir antagligen någon annan aktie som köps in under oktober, bland annat Aker verkar intressant men det finns några kandidater till.

Investerar SM har startat idag. Även en Fattigbonddräng deltar, men någon har redan paxat användarnamnet Drängen....så jag fick nödgas hitta på något annat. Finns det fler drängar som har investeringar som intresse undras? Eftersom jag inte har koll på denna typ av investeringar och för mig avancerade produkter, så håller jag en tumme för den där Drängen för själv kommer jag nog att nolla tävlingsportföljen ganska snart misstänker jag. Ett bra sätt att hålla sig ifrån den typen av placeringar i verkligheten.

En härlig oktober önskas alla och en var. Ni som ska deltaga i Otroligt Ordningsam Oktober önskas lite extra lycka till, jag står lite vid sidan av och tittar lite avundsjukt på. Lite skall jag rensa upp och få bättre ordning på, men någon måtta får det väl ändå vara.....

// Fattigbonddräng
2 kommentarer:

  1. Det är populärt att vara bonde/dräng :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är väl det. Ändå är inhemsk livsmedelsproduktion så lågt värderad och bönderna slås ut på löpande band. Men ju färre det finns desto mer "exotiskt" verkar det väl vara. Hoppas det går bra för dig/er, för egen del minskar uppdragen i rasande fart.....

      Radera