fredag 24 januari 2014

Tillbaks till ruta ett

Ett brev betyder så mycket....
Eller kanske inte, men högt ärade skatteverket har nu skickat ut ett nytt beslut. "Omprövningsbeslut av debiterad preliminärskatt". Kort och koncist, och kan man tänka sig. Även denna gång togs hänsyn till inkommen skrivelse. Så nu är Fattigbonddrängs skattebörda återigen som föregående år. Men att härifrån lyckas få lägre skatt, som vanliga arbetande människor. Kräver att det görs en preliminär inkomstdeklaration, skönt med lite extra administrativ byråkrati. Men Fattigbonddräng avstår nog denna möjlighet om det inte visar sig absolut nödvändigt. Han betalar gärna in något lite mer, för att kunna ta på sig lite mer jobb under året. Då behövs skatten inte räknas upp om det sker, och ev överskjutande skatt kan ju ses som ett dolt sparande.

Skatt och moms är dock fortfarande den i särklass största kostnad en Fattigbonddräng har för sin verksamhet. Det överstiger även posten privat uttag (lön). Så det är skönt att veta att han bidrar mer till samhällsnyttan än till sig själv. Det som inte känns lika bra är hur staten, kommunerna och landstingen förvaltar dessa pengar. Politiker borde läsa fler ekonomibloggar tycker jag. Då kanske de skulle lära sig hantera våra pengar lite bättre, och bara lite bättre skulle vara ett stort framsteg här!

Det är alltid trevligt när någon myndighet tar till sig information från medborgarna, och agerar.
Som med Fattigbonddrängs brev till skattemyndigheten. För tänk om de inte gjort om och gjort rätt (eller som jag vill). Vem vet hur det kunde slutat.....


//Fattigbonddräng

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar