tisdag 28 januari 2014

Tand för tand....


Det händer sig lite då och då att Fattigbonddräng tycker att brevlådan mest fylls med reklam av alla de sorter. Vissa dagar syns inte en enda liten räkning till. Jag väntar fortfarande på att reparatören ska vilja ha betalt för sitt jobb . Under denna väntetid får han njuta av reklamen så länge. Men njuta är väl att fara mest med osanning. Fattigbonddräng är riktigt trött på alla fantastiska erbjudanden på elavtal, telefon abonnemang, pensionsförvaltning, låneerbjudande, lotterier osv. osv. osv. i en aldrig sinande ström.

Fattigbonddräng har nu på helt eget initiativ startat en liten motaktion mot denna brevlådeterror som han tycker sig vara utsatt för. Här talar vi inte om gulliga små lappar på lådan om "ingen reklam tack" typ. Mycket är adresserat och det måste kungliga postverket dela ut ändå.
Nej här ger vi igen med samma mynt, eller på samma sätt kanske är bättre uttryckt. I många av alla fantastiska erbjudanden som kommer infarande ligger det ofta svarskuvert. Fattigbonddräng har fått för sig att dessa vill de nog gärna ha tillbaka eftersom de står för portot. Så nu slickas alla sådana igen, de utan klister tejpas. Sedan läggs de på närmaste gula låda och så åker de iväg. Tomma givetvis.

Det här blir ju en liten kostnad för mottagaren (hoppas Fattigbonddräng). Så han ser det som en liten hämnd. Sedan fick han idén att om många börjar göra så, så blir det mer kostnad för utskicken. Om alla börjar göra så, vad händer då? Slipper vi reklamen då eller slutar de bara skicka med svarskuverten? Så börja gärna ni också.....

Men när Fattigbonddräng får erbjudanden av typen, "vi sänker dina lånekostnader" brukar han svara och även skicka med ett tackbrev. Där han förklarar hur mycket lån det rör sig om och vilken ränta som för närvarande är aktuell. Så frågar han hur mycket de kan sänka lånekostnaderna med..... Hittills har det inte kommit några svar tillbaks, vilket är märkligt. Kanske skulle prova att anmäla dem för falsk marknadsföring, för de påstår något de inte verkar hålla. En egenföretagare kan aldrig få för mycket pappersarbete.

Hur Fattigbonddräng hanterar alla telefonförsäljare som ringer upp är en annan historia, den tar vi en annan gång. Men det är fantastiskt vad de är uthålliga... hoppas bara de har lite humor, stackarna.

// Fattigbonddräng

1 kommentar: