torsdag 12 december 2013

Skördetid


Fattigbonddräng skördar vidare.... idag var det så ränteutbetalning på drängens sista fasträntekonto. Skörden blev hela 88:81 kr efter att skattmasen varit framme och roffat åt sig sin del. Hoppas han/hon använder sin del väl.
För egen del flyttar jag nu över denna lilla påse pengar till SBAB kontot, där de får lite mer uppskattning än Swedbanks 1,43%. Inte att förglömma att man slipper binda pengarna hos SBAB, det är ju meningen att snabbt kunna använda dem vid haverier av olika slag. Därmed är det slut på en epok med fasträntekonton för den här gången. Det är märkligt att Swedbank inte vill ha folkets pengar.....jag får nog fråga dem när jag snart ska prata bolån med dem igen.

Årets skörd är nu uppe i hela 2073:11 kr, det som återstår är diverse räntor vid årsskiftet. Så någon liten peng till ska nog hitta till mig innan årssummeringen.

Denna "magnifika" skörd innebär att jag fått hela 24 öre i timmen som passiv inkomst, alla årets timmar. För 2012 var det 26 öre så det finns hopp om en viss ökning för i år trots att räntorna har gått ner,ner och ner. Men räntekonton ha jag mest som krockkudde om mjölken sinar, bönderna ger upp och Fattigbonddräng blir utan arbete. Eller andra katastrofer.

Hur tänker ni om passiva inkomster? Dividend Mantra skrev ett tänkvärt inlägg för en tid sedan. Den hittar ni HÄR Jag vill ju också ha någon som ger mig all sin lön, utan att kräva något tillbaka. Inte ens ett tack förväntas de få.... Fattigbonddräng tänker fortsättningsvis anse att jag har en egen liten piga som jobbar åt mig i de företag jag har aktier i, samt de fonder och ränteplaceringar som görs. Det känns mycket personligare och trevligare än Mr Market. Vad kan hon då tänkas heta? Lina kanske är lämpligt, men jag kanske byter namn på henne när jag lärt känna henne bättre.

I morgon är det lucia, ät mycket lussebullar och baka dem med mjöl från Möllarens....det kan aldrig gå fel. Nej detta är inte ett sponsrat inlägg, Fattigbonddräng har inga sådana. Om det någon gång skulle bli det, så ska jag tydligt ange det. Men man kan ju pusha för sina små bolag ibland ändå...

Var rädda om varandra // Fattigbonddräng


.
2 kommentarer:

 1. SevenDay erbjuder 2,15% (utan bindningstid med insättningsgaranti) och ränta betalas ut varje månad. Kanske det vore ett intressant alternativ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. S
   Kunde vara kul med liten peng varje månad, SBAB har 2,2% men årsränta. Ska titta på detta vid tillfälle. Tack för tipset. Snart dags för mig att förhandla bolån...kan din son vara bakjour om det kör fast:).

   Radera