tisdag 26 november 2013

Vad lär vi barnen?
Färre barn och ungdomar får vecko/månadspeng.

Enligt en undersökning av Nordea får allt färre barn lära sig att sköta en liten privat ekonomi. Läs mer om den Här. Vad ger det för signaler om pengars värde? Vikten av att planera inköp och insikten till att man inte alltid kan köpa det man vill ha. 

Viktigt att tänka på som förälder är dock att inte vara allt för snål, att hitta en för familjens ekonomiska situation lämplig nivå. Men även att satta summa gäller, så det inte skjuts till mer och mer kapital för rena nöjeskostnader. Lite som en NE för att klara löpande kostnader......

Hur görs det i de familjer där barnen inte har egna pengar? Är det fritt kassaflöde som gäller, eller lön mot prestation? Det kan ju passa en del, att kunna jobba ihop mer flis när det bara måste köpas något som alla andra har....

Fattigbonddrängs barn får inte någon månadspeng!! De är utflugna och har egna löner, säkert betydligt större än en fattigbonddrängs. Kanske dags för en återbetalning av alla år med utbetalda månadspengar? 
Nej verkligen inte, hoppas det har lärt dem något om att hushålla med pengarna bara. Då är det en väl värd investering. Men resultatet har slagit väldigt olika, tur att man har diversifierat det där med barn ;).

Inga ekonomiska händelser i Fattigbonddrängs verksamheter finns att rapportera för tillfället. En resultat redovisning för 2013 är tänkt att läggas ut vid årsskiftet. Sedan blir det som så många andra bloggare en månadsrapport... har jag tänkt i alla fall, får se om jag kan pilla ihop något.

Sköt om er nu. // Fattigbonddräng

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar