måndag 4 december 2023

Scatec ut ur portföljen

Fattigbonddräng har ju under en ganska lång tid haft det norska bolaget Scatec i portföljen. Men det har ju inte gått så lysande bra för detta solenergi bolag den senaste tiden. När ledningen för bolaget dessutom i kvartalsrapporten meddelade att man skulle slopa utdelningarna som redan var låga började innehavet att skava känslomässigt. Så till slut gjorde Fattigbonddräng slag i saken och sa upp Pigan från detta jobb. Men inte ska hon få vara mer ledig för det. Nya eller nygamla uppdrag kommer att läggas till i motsvarande grad.

Scatec fanns på två olika konton och det ena gick plus ca 12 000:- kr och det andra minus runt 10 000:- kr. Lite utdelningar har det blivit under åren och äventyret gick således svagt plus. Det ska skattas på vinsten, men kan jämkas med förlusten på NWHUN, vilket var en av anledningarna till att sälja innan årsskiftet. 

Eftersom Fattigbonddräng har tänkt att innehaven ska genera kassaflöden när uppdragen i företaget  minskar i omfattning. Så blir utdelande bolag mer prioriterade framöver. 

Årets sista månad är inledd, och snart är det ett nytt år igen. Är det bara Fattigbonddräng som tycker att de kommer allt snabbare de där årsskiftena?

Sköt om er och ta hand om varandra, det är ju ändå snart jul!
//Fattigbonddräng


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar