torsdag 4 november 2021

Nationellt skuldregister? Regeringen tillsätter en utredning

Fattigbonddräng råkade se en notis på Aftonbladet i går kväll... det genererade genast lite funderingar.
Nationellt skuldregister låter som ett register över nationens skulder alltså statsskuld och den har ju Riksgälden redan full koll på! Så den är det naturligtvis inte som åsyftas...
Att regeringen behöver tillsätta en utredning för hur överskuldsättning ska motverkas, bevisar väl mest inkompetensen hos regeringen. Det bästa och vad Fattigbonddräng vet ända sättet att undvika överbelåning är att låta bli att låna. Det gäller både länder, företag och vanligt folk, även ovanligt folk gäller det för. 
Tänk vad skattepengar staten kunde spara på att ta till sig detta tips direkt, istället för att plöja ner miljoner på ytterligare en utredning och rent av öka statsskulden.
Fast var skulle lyxfällan då hitta deltagare någonstans i fortsättningen? Eller alla snyfthistorier i kvällspressen om människor som inte har råd med sånt som alla andra har, när man rökt upp pengarna eller åkt på resor så man inte kan betala hyran eller har råd med mat och kläder till sina barn. Det måste ju alltid vara någon annans fel att man tar och skuldsätter sig utan någon tanke på morgondagen eller att man ska kunna betala tillbaka det man lånat. Inte ens Fattigbonddräng kan beskylla regeringen för dessa ogenomtänkta beslut andra människor tar, så vem ska man då lägga skulden på? Egenansvar gäller väl inte längre.


Här ett försök till urklipp.

Insatser mot svår skuldsättning utreds

Hur kan så kallad överskuldsättning motverkas? Nu tillsätter regeringen en utredning.

”Regeringen tar frågan om överskuldsättning på stort allvar och har under senare år tagit en rad initiativ för att motverka överskuldsättning. Men utvecklingen visar att mer behöver göras”, skriver civilminister Lena Micko (S) i ett pressmeddelande.

Bland annat ska frågan om ett nationellt skuldregister utredas.

Kathrin Flossing, ordförande i Försvarsunderrättelsedomstolen och före detta riksdagsdirektör, ska undersöka hur allt för stora skulder kan undvikas och föreslå åtgärder. Utredningen ska vara klar den 3 maj 2023. (TTKanske skulle man kontakta Kahtrin och lämna tips, ju fler som bidrar ju mer rigorös utredning måste det ju bli. Så gör gärna det e-post undom@undom.se  Ja det blir en offentlig handling, men ju mer upplysning om skuldernas negativa påverkan desto bättre samhällsklimat.

Bekämpa skulderna!
//Fattigbonddräng

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar