fredag 8 maj 2020

Ett misstag. tappat driv och tid hos polisen

pass på
Fattigbonddräng skulle egentligen skrivit en månadsrapport, men som rubriken ger sken av finns ju annat att tänka på. Vi börjar med misstaget och avslutar inlägget hos polisen....

Som vanligt varje år har Fattigbonddräng haft en dejt med revisorn. Det ska ju upprättas bokslut och deklareras. I rent förebyggande syfte så ställs alltid en öl på kylning innan avresa för att finnas tillhands vid återkomst och en gravöl snabbt behöver inmundigas.
Hela året 2019 så har Fattigbonddräng anat att allt inte är som det borde med inbetalningen av F-skatt. Magkänslan ville absolut att det skulle upprättas en preliminärdeklaration för att säkerställa tingens varande. Fattigbonddräng hävdar ju med emfas att det är bättre med lite kvarskatt, än att staten lånar massa pengar löpande under året som man sent omsider får tillbaka som överskjutande skatt. Men det blev liksom aldrig av, och ett brev liknande årets till skattemyndigheten för att dämpa statens rövande blev inte heller av. Ett stort misstag skulle det visa sig. För när unga fru Revisorn hade fipplat runt med siffror och regelverk, jämfört inbetald preliminärskatt med den som räknades fram när siffrorna nu var på plats blev ingen munter läsning. Fattigbonddräng hade betalat 67 215 kronor för mycket i skatt. I skrivande stund så har skattemyndigheten nu betalat tillbaka dessa, och de portioneras nu ut på lämpliga ställen. Sådana här misstag bör man akta sig för, pengarna gör sig aldrig bättre hos en dyslektisk statsmakt än på egna konton. Så JA självklart gick gravölen åt och var gissningsvis en räddning för det egna psyket. Bättring utlovas.

Fattigbonddräng har inte bara gjort ett misstag med skatten, han har även tappat drivet. Det har ju alltid funnits något som liksom driver på för att bli bättre på något eller komma vidare i livet.
Som ung och redan då Fattigbonddräng så fanns ett driv att flytta hemifrån, skaffa ett jobb och börja "vuxenlivet",  detta gjordes också som femtonåring. Så har det liksom sett ut och rullat på under den tid Fattigbonddräng traskat runt på vårt lilla klot. Alltid något som det har strävats mot för att uppnå. Tills alldeles nu när det ska till att försöka bli mer självförsörjande. När det gäller saker som potatis, grönsaker, svamp och bär så är det inga större problem. Här görs framsteg allt eftersom åren går, fru Fattigbonddräng har dessutom säkrat honungsbehovet flera gånger om.
Men när det gäller Fattigbonddrängs försök med egenodling och att klara av husbehovet av en viktig grönsak så vill det sig inte. I vår så har det försökts att driva upp plantor från frö, för att sedan, efterhand som de växer till sig plantera ut dem i köksträdgården. För detta syfte så har varje fredag smulorna från botten av påsarna samlats upp efter fredagsmyset, för att för några veckor sedan sås ut i små krukor. Men inget har lyckats gro, inte en endaste liten hjärtblad har tittat upp och brutit jordskorpan. Det verkar helt enkelt inte gå att driva upp ostbågar från frö. De har nog manipulerats rent genetiskt till att tappa drivet att växa. En återgång till att plantera bågar direkt från sticklingar verkar vara det bästa för att lyckas med denna typ av odling. Får se om Fattigbonddräng hittar drivet att göra en återstart. Egenodlade ostbågar vore något att bjuda på till fredagsmyset tillsammans med  en årgångswhisky att smutta på.

Polisiära frågor har tyvärr också kommit att bli aktuella. Inte som vid den onödigt dyra fotografering som Fattigbonddräng råkade ut för. Men viss fotografering lär det väl bli, ändå även denna gång.
Fattigbonddrängs pass är på väg att passera giltigt datum, så det är dags att förnyas. Senast detta skulle till att hända så var det näst till omöjligt att få en tid, för alla verkade ha behov av nya pass. Men, nu fanns det hur många tider som helst att välja på. Om och när det blir aktuellt att bruka ett pass igen är det ingen som vet. Men Fattigbonddräng vill ändå vara resklar med kort varsel, och man vet inte heller när det införs passkontroll för att få passera Skånegränsen vilket numera görs var tredje vecka. Så pass på gäller tillsvidare.

Fortsätt att vara rädda om er och de som står er nära. Glöm inte att kramas i trafiken, håll avståndet så går det bra.

//Fattigbonddräng

4 kommentarer:

  1. Jag tror som du: Ostbågarna har genmanipulerats för att undvika egna odlingsinitiativ och säkerställa ditt beroende till det ostbågsindustriella komplexet!

    Ge inte upp!

    Tack för trevlig läsning.

    Mvh

    Egon

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för kommentaren Egon.
      De är kluriga de där ostbågsindustriella komplexen.
      Nä, jag kämpar på ett tag till, det kanske kan gå att blockera den gen som är manipulerad?
      Tack för peppen och snälla ord.

      //Fattigbonddräng

      Radera
  2. Chips. Du kan göra det bättre med chips. Ner med ett chips (ett chip?) i marken, någon månad senare så kommer det upp en planta med gröna, råa, chipsblad som man friterar. Fast du måste undvika en del smaker som bara växer på sydligare breddgrader såsom peppar.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Daniel.
      Chips kan ju vara ett alternativ, eller kanske det går att odla bägge dessa nyttigheter.
      Men det måste väl ändå vara ett chips som man sätter, (sår?). Om man använder ett chip kan ju vilken datamojeng som helst poppa upp.
      De mer sydliga arterna kan ju dra åt pepparn då.
      Tack för idén.

      //Fattigbonddräng

      Radera