torsdag 5 mars 2020

Kylskåpslapp

Det skulle skrivits ett månadsrapportsinlägg, men Fattigbonddrängs blick sökte sig mot kylskåpsdörren i stället. Inte för att det kurrar i magen efter något att fylla den med, utan för att det sitter en hemmagjord lapp just där.
Denna lilla och mycket spartanskt enkla lapp har fru Fattigbonddräng tillverkat och satt upp.
Konstruktionen är enkel, siffror i numerisk ordning, ett högst upp och så ökas det en enhet för varje rad nedåt på skalan.
Varje dag som fru Fattigbonddräng kommer hem från en slitsam och påfrestande dag på jobbet, så åker saxen fram och den nedersta siffran klipps bort med en mycket nöjd min på klipparen själv.
Allra längst upp står det lilla ordet FRI!! Det är nu ett tag sedan fru Fattigbonddräng sa upp sig från sitt jobb, och i skrivande stund är det 19 arbetsdagar kvar till den där friheten från lönearbetet infinner sig. Vad just det lilla trestaviga ordet FRI betyder är nog lika skiftande som det finns människor som befinner sig i frizonen eller på väg mot den.
Vad det kommer att betyda för oss, får vi väl se. Men det ser vi fram emot båda två!

Nu ska det tas itu med månadsrapporten.
//Fattigbonddräng

2 kommentarer:

 1. Grattis till friheten! Det kan nog vara knepigt vem som kan säga upp sig först, om båda vill bli fria. Man behöver trots allt inkomster under tiden. Kanske kan båda säga upp sig samtidigt, eller kommer man överens om vem som gör det först...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Snålgrisen!
   Jag får tacka på hennes vägnar. I vårt fall var det inte knepigt alls. Själv trivs jag med mitt jobb, och som egenföretagare kan jag ju styra vilka kunder jag vill jobba åt.
   Fru Fattigbonddräng som anställd i en kommun med allt mindre resurser men en ökande arbetsbörda så kommer vantrivseln ganska omgående.
   Att sluta lönearbeta innebär ju inte som många FIRE förnekare tycks tro att man slutar existera... eller bidra till samhället. Själv tycker jag det är nästan tvärtom.
   Nu kommer hon kunna ägna sig åt sin biodling, köksträdgårdslandet med ökad självförsörjning som följd. Samt frukt, bär och svampplockning som vi gillar men inte riktigt har hunnit med.
   Sedan ska man ju inte heller underskatta arbetet med att sköta om Fattigbonddräng, det kan bli nästan ett heltidsjobb bara det ;). Det var nått om att skaffa höns också....
   //Fattigbonddräng

   Radera