söndag 3 november 2019

Månadsrapport oktober

Så kan vi lägga oktober år 2019 till handlingarna och göra en liten summering.
Sparpengen blev även denna månad 8 600:- kr, alla kronorna sattes in på aktiekontot.
Pigan gjorde sin bästa oktober någonsin med 1 947,22 kr. Fattigbonddräng gratulerar och som vanligt tar han hand om hela summan.
Denna summa bestod i 93,83 kr från Glaxo, NWH UN 161:- kr, Telenor 663,59 kr, Telia company 991,20 kr och ränta från Qliro på 37,60 kr.

Dessa pengar kan man ju inte bara låta ligga och skräpa overksamma, så lite inköp blev det även under oktober.

20 st SKF B á 157:- kr summa med courtage 3 148:- kr
15 st Sampo á 35,80 €  summa med courtage 5 836:- kr

Inga nya bolag in i portföljen, utan enbart påfyllningar i redan bekanta känningar.
Det har tittats ganska mycket på ett bolag som heter Aperam och handlas på börsen i Nederländerna. Men som vanligt när Fattigbonddräng börjar intressera sig för något nytt bolag så klättrar kursen iväg lite uppåt och senaste månaden har även Aperam tuffat vidare uppåt. Inte heller i november har det blivit något köp i Aperam, utan återigen blev det påfyllningar i ett befintligt bolag. Om Aperam går ner under 22 € så kanske en liten bevakningspost kan inhandlas under månaden. Om någon har tittat på bolaget och har tankar om det så mottages dessa med stor tacksamhet i kommentarsfältet.

Portföljen lyckades med att prestera ett nytt ATH till 990 608,19 kr. Det tänjer sig allt närmare sjusiffrigt, men vill inte riktigt nå ända fram. Precis som i oktober förra året presterades alltså ett nytt ATH, för att sedan backa tämligen rejält, även om det inte blev lika långt backande i år.

En liten jämförelse mot september

                                 30 sept-19                31 okt-19  
Bank konto               93 148,89 kr            93 186,50 kr     
Aktieportfölj            971 597,26 kr          963 416,50 kr 
Kapital 1              1 064 746,15 kr       1 056 603,00 kr

En liten tillbakagång, men det är väl motgångarna som gör oss starkare. Eller någon annan floskel man kan dra till med. Det är roligare när värdet ökar skall erkännas, men tydligen ska man inte ha roligt jämt.

En annan sak som inte heller är så roligt som svensk medborgare är regeringens syn på att radikaliserande imamers säkerhet går före det svenska samhällets. Nu kunde man ju inte utvisa dessa is anhängare eftersom deras hemländer tycker att de är kriminella och ska låsas in. Men i Sverige som de utgör en säkerhetsrisk för,  enligt säpo och regeringen. Så släpps de lösa. Den så kallade Gävleimamen har nu kunnat återvända till sin moské med hjältestatus för att fortsätta sin för Sveriges säkerhet farliga verksamhet. Hur fasiken har det kunnat bli så här?  Vad är sossarna beredda på att tillåta för att kunna importera fler röstboskap. Makten framför allt , har de väl redan visat gäller. Men snart vänder sig de importerade nya sossarna sig mot nya bättre partier som följer koranens läror istället. Vad händer med sosseriet då? Kan man hoppas på en välförtjänt kollaps.Spännande lär det bli, hoppas bara man kan följa eländet från ett annat land då.
En annan märklig företeelse är att handlarna i landet allt mer jamsar med dessa islamistiska strömningar eller påtryckningar. Årets julhandel har övergetts och istället är det vinterhandel som är det nya rätta. Vintergran istället för julgran, vintermust  istället för julmust osv.. undrar lite vad de ska kalla påskmusten för, vårmust kan vara ett tips.


Ha en bra november, snart är det jul... vinter menar jag
Hälsningar från vintertomten
//Fattigbonddräng

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar