onsdag 6 november 2019

Mr Market är en retsticka, fru Fattigbonddräng hänger på.

Som Fattigbonddräng skrev i förra inlägget så har han tittat lite på bolaget Aperam som man kan handla på den Nederländska börsen.
Tanken var ju att inhandla en liten post när den förhoppningsvis skulle ha ett förmånligare pris runt  22€.  När Fattigbonddräng började kika på bolaget för 1,5-2 månader sedan så låg priset runt 20€. En viss förankring i tankegångarna sker helt omedvetet över prissättningen, eftersom den är vad den är när man börjar räkna och läsa på om ett bolag. Åtminstone i Fattigbonddrängs hjärna förankras det så.
Aperam har lämnat rapport idag...... den var tydligen väldigt trevlig läsning för Mr Market har nu höjt priset med 10,48% under dagens handel. Dagens slutkurs blev 27,21€ med en högsta notering på 27,37€.

Hur ska man tänka när det blir så här? Ska man bryta ihop över att man inte köpte på magkänslan över att det här kan nog vara ett bra bolag? Eller ska man vara glad över att man förmodligen hade rätt, men missade ett bra ingångspris?
Fattigbonddräng sökte givetvis tröst och förståelse hos fru Fattigbonddräng i detta bedrövliga tillstånd han hamnat i. Men icke fanns någon sådan att få där inte.
Det blev en "vad har jag sagt" lektion istället. Du ska köpa så fort du hittat något du känner kan vara något, åtminstone en liten post. Och nu hade jag väntat hela två månadspengar medans jag tittade på bolagets siffror, verksamhet och funderat. Så Fattigbonddräng får minsann skylla sig själv. Men MR Market retas ju, försökte Fattigbonddräng med då, men helt utan resultat.....

Fattigbonddräng får  alltså funderar vidare. Nu behöver ju bolaget prestera 10% bättre än innan, för att ett köp ska vara lika attraktivt. Klarar det av det? Eller ska man hoppas på att detta var en överreaktion på rapporten och att det kan komma en sättning av priset snart?
När hjärnan har förankrat priset runt 20-22€ så känns 27€ dyrt, men det tål att räkna på så det är till att kavla upp ärmarna och göra en helt ny analys.
Synpunkter på Aperam tas fortfarande emot tacksamt, det finns så mycket man kan ha missat som någon annan kan ha sett, eller vet mer om.


Nu blir det att läsa rapporten, för att se vad som är så bra med den, något måste det ju vara ;)

//Fattigbonddräng

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar