söndag 3 mars 2019

Hoppas statsministern ljuger för barn


Det kanske kan verka konstigt att man hoppas att någon överhuvudtaget skulle ljuga för barn. Men Fattigbonddräng hoppas verkligen att statsminister Löfven verkligen är en lögnhals när han svarar på barns frågor. Annars har vi ett allvarligt problem
en utmaning i konungariket Sverige. Det har gått ett bra tag nu sedan valrörelsen i höstas förra året, men svaret som statsministern gav till ett barn på en skola han besökte för att vinna pluspoäng inför det stundande valet, har etsats fast i Fattigbonddrängs minne. Hur mycket han än försöker så går det inte att sluta fundera över följderna. Om det svar barnet fick är sant så är konsekvenserna av det mycket skrämmande. Frågan han fick från det här barnet, var en sådan där ärligt nyfiken frågeställning som en lärd journalist aldrig skulle våga ställa. Frågan var lika kort som koncis. Är du miljonär? löd frågan och vårt stolpskott till statsminister svarade nej det är han inte?????!!! Men hallå!

Ok, vi försöker låtsas att detta är sant. Hur kan någon som har en lön på 172 000:- kr i månaden lyckas undvika att bli miljonär? Till och med en Fattigbonddräng som har en lön på ca 25 000:- kr i månaden råkade bli miljonär, även om det krävdes en del disciplin.Förmodligen ett okänt begrepp för herr statsministern. Om det varit hans lönenivån under ett enda år, så kan ju svaret vara sant. Men sosseledaren har ju inte precis varit och harvat i låglöneträsket tidigare år heller, så hur kan han bränna alla pengar och på något märkligt vis lyckas undvika att bli miljonär? Det tyder på ett osedvanligt dåligt hanterande av pengar. Detta är naturligtvis mest tråkigt för honom själv, och var och en ska få göra vad de vill med sina pengar hur ansvarslöst det än kan verka vara, och drabbar honom enbart personligen.
Men man ( Fattigbonddräng ) blir ändå nyfiken på hur han bär sig åt? Vin, kvinnor och sång?? Det allvarliga, och det är här vi har problem en utmaning som land. Det är hans politik som ska styra över våra pengar som vi betalar in via skatter och avgifter. För stunden råder dock en M,KD budget (prisa gud) men snart kommer jökarna att få sin igenom riksdagen och då fortsätter förfallet i oförminskad styrka. Allt till alla men mest till de som inte bidrar...  Som land ligger vi väldigt illa till när den typen av personer har kontrollen över statens penningpung. För Fattigbonddräng kan väl inte tro att han förvaltar andras pengar bättre än sina egna. Vad tror ni?

Houston!!!! Sweden has a problem!!
Ja eller många egentligen, men ett, och det största stavas Stefan Löfven.  För antingen så kan ledaren för landet inte hantera pengar eller också ljuger han för barn. När en människa inte drar sig för att ljuga för ett barn kan man ju fundera över hur det är med sanningen till andra medmänniskor, väljare och hur det står till med alla vallöften?
Är något sant som karln säger, och i så fall hur ska man veta vilket?

Det känns lite som att välja mellan pest eller kolera. Vilket man än väljer så kommer det förmodligen att sluta väldigt illa och gissningsvis med döden.
Ska man då hoppas på att landets ledare inte kan hantera monetära tillgångar eller att han ljuger för barn? För landets skull hoppas Fattigbonddräng att han ljuger för barn, men vackert är det inte. Det är däremot vårt land, det förtjänar betydligt bättre ledare än de vi röstat fram för tillfället.

Det ryktas även om att det snart är valtider igen, denna gång till Europaparlamentet, undrar vilka lögner vi ska serveras denna gång?

//Fattigbonddräng

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar