onsdag 27 februari 2019

Man kan ju alltid ändra sig

Han borde också ändra sig och sin politik
Fattigbonddräng har gjort en del ändringar i sin portfölj och lite förändringar är fortfarande pågående. Det är inte så lång tid sedan Fattigbonddräng tänkte att öka i de bolag med små poster i portföljen för att de skulle komma upp till femsiffriga belopp. Så sent som den 4:e februari gjordes ett inköp i Moment Group för att komma närmare detta mål.

Men så plötsligt ändrade fattigbonddräng sig, lite som alla IS-terrorister som nu blivit väldigt snälla och inte längre hatar västvärldens djävulusiska läror. Nu borde de som de tidigare hatade och bara ville våldta, tortera, lemlästa samt ödelägga allt som påminner om civilisation och naturvärden. Ta emot dem med saft och bulle, nytt jobb och pengar på fickan.

Fattigbondräng står för sina förluster själv och tänker inte ta till offerallen och försöka få någon annan till att betala för gjorda felsatsningar. konsekvenshantering på individuell nivå. Dessa ändringar medför således att en del förluster kapitaliseras, japp det gör lite ont och tar emot en liten smula. Men när både Moment Group och HK Scan slopade utdelningarna så blev beslutet lättare att ta. Bägge dessa bolag blev därmed till salu och Fattigbonddräng säljer billigt, åtminstone i jämförelser med vad han betalt för dem.
HK scan tog det några dagar att bli av med, men till slut så försvann de för priset 1,744€. Resultatet skrivs till en förlust på 6 916,97 kr. Moment Group verkar vara lite trögare att slippa ifrån.  Av de från början 505 aktierna har enbart 153 st lämnat portföljen, så det återstår 352 att slippa ägaransvaret för. Så kom och köp....
Hittills är förlusten 777,25 kr och förhoppningsvis blir den större snart när någon vill köpa billiga aktier ;-) . En liten tröst är ju det faktum att aktierna ligger i en gammaldags depå så det kommer att gå att kvitta av förlusterna mot eventuella vinster i kommande deklaration. Så om ni planerar för att göra dåliga aktieaffärer som undertecknad, se till att ha dem i vanlig depå och bara lyckade affärer i ISK.

En lyckad tilldragelse för Fattigbonddräng däremot, var när han lyckades klämma ur sin chef en liten lönebonus. Fattigbonddräng stod rätt länge utanför chefens kontorsdörr och samlade mod. På väg att vända och gå därifrån flera gånger och strunta i alltihop, men så upptäckte han plötsligt att handen hade fått eget liv och redan knackat på.... och ingen återvändo fanns längre.
Men mössan i hand, tårna pekandes mot varann och blicken stirrande ner i golvet, lyckades Fattigbonddräng till slut stamma fram sitt ärende om att han borde belönas för sitt slit och flit i företaget. Han gör ju faktiskt allting i bolaget alldeles själv och nu hade det blivit kris i den bank som anlitas. Så till den milda grad att det även var med på televisionsapparaten. Denna krissituation hade nu även nått börshusen och aktien föll ganska hårt. Då tänkte Fattigbonddräng som så att dessa stackars människor som nu ville bli av med sina ägaråtaganden i företagets bank, borde få lite hjälp med detta. Så bonusen skulle gå till att hjälpa dessa medmänniskor genom att inhandla deras aktier. Någon måste ju ta ansvar i denna svåra stund och Fattigbonddräng var redo att bära detta på sina axlar.
Chefen lyfte lite på huvudet och Fattigbonddräng vågade till slut möta hans tomma blick, plötsligt verkade det som att ett ljus tändes i de så i vanliga fall svarta ögonen. Han förstod tänkte Fattigbonddräng, men tanken dog rätt fort, för det var bara fru Fattigbonddräng han hade fått syn på i dörröppningen när hon gick förbi den öppna dörren utanför kontoret. Henne är han svag för chefen, men så är hon ju chefernas chef i den Fattigbonddrängska stugan också. Fast denna distraktion var nog det som behövdes, för plötsligt suckade han tungt fram något om hur mycket som det skulle behövas för att rädda dessa stackars bankägare. Fattigbonddräng drog till med en jämn och fin siffra och sa att tiotusen kronor var nog en lämplig och bra summa. Så får det bli sa chefen och meddelade ekonomiavdelningen att det skulle betalas ut en bonus till Fattigbonddräng på tiotusen kronor. Även chefen kunde alltså ändra sig, han som aldrig betalat ut extra för något innan. Undrens tid är tydligen inte förbi, nu hoppas Fattigbonddräng på ett under för att rädda konungariket Sverige även om hoppet allt mer falnar.

Det har alltså inhandlats aktier i Swedbank för att stötta de som vill slippa sina i denna bank. Bonusen räckte dessvärre inte till att köpa alla aktier som varit till salu, men med hjälp av pengar från Scan försäljningen så har etthundra aktier räddats till Fattigbonddrängs portfölj. En tumme håller han för att utdelningen inte skall röras, och om någon månad vet vi hur det går med den saken.

Även om  bloggen är lite tyst så händer det som ni ser saker i verkliga livet. Snart dags för månadsrapport igen. Sköt om er och kör försiktigt!!
//Fattigbonddräng

2 kommentarer:

 1. Du har sålt Skånska Energi med? Slopad utdelning så de fick lämna för min del. Trist.
  /P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej P!
   Jag sålde Skånska Energi, men det ar för jag tappade förtroendet för ledningen som inte verkade ha en susning om vad bolagsvärdet var. De tyckte alla bud som hugade spekulanter bjöd var attraktiva för aktieägarna oaktat vilket pris det var. https://fattigbonddrang.blogspot.com/2018/10/foljer-mina-regler.html
   Att de slopade utdelningen beslutades efter min försäljning, men det hade varit en utlösande faktor till sälj om den funnits kvar i portföljen. Det är trist, för det är ett bra bolag med monopol i sitt geografiska område. Men vd-n och de få uttalande hon gjort är tyvärr en besvikelse. Jag hoppas Kraftringen sparkar ledningen och tar väl hand om bolaget!

   //Fattigbonddräng

   Radera