torsdag 17 maj 2018

Slog vad med Pigan och vann, men...

Jag vann!!
..står nu utan några Ericsson aktier.
Det började med att det varit flitiga besök av Pigan den senaste tiden. Det har överlämnats pengar till Fattigbonddräng titt som tätt, och Fattigbonddräng kände sig nästan lite onyttig vad gäller att bidra till portföljens tillväxt.
Fast det en piga kan göra borde väl en dräng också klara av?
I företaget Ericsson jobbade Pigan med en kraft av 525 aktier. Lönen för detta arbete var 525:- kr årligen, vi bortser för skatten på isk kontot. Det borde ju en dräng med lätthet kunna trada ihop på någon vecka med samma bolag...
Sagt och gjort, Det blev vadslagning om att Fattigbonddräng skulle trada hem mer pengar på två veckor än Pigan tjänat på ett år i Ericsson. Efter en fin kursuppgång runt den 20e april såldes samtliga aktier i bolaget för 65:- kr st. Försäljning ledde till en vinst på 10 840:- kr vilket ju är trevligt men det var ju  inte det vadet gällde.
Den 23e april köptes aktierna tillbaka för 64:- kr st. En liten vinst på 356:- kr på några dagar. I detta läget leder Pigan lite fortfarande, men upploppet var ju kvar så mycket kunde fortfarande hända.
Den 25e april såldes samtliga aktier igen, nu med priset 65,80 kr. Denna gång var vinsten 775:- kr efter courtage.
1 131:- kr på fem dagar är ju betydligt mer än 525:- kr på ett helt år, så Fattigbonddräng utropar sig själv som vinnare i denna vadslagning.
Sedan dess står Fattigbonddräng utan Ericsson aktier, för den har ju inte haft godheten att sjunka ner till 64:- kr nivån igen. Det har alltså funnits en för Fattigbonddräng ovanligt stor kassa, som varit arbetslös. Detta samtidigt som utdelningarna trillar in som allra bäst under året. Alltså uppstår det ena problemet efter det andra. Problem är jobbiga saker och löser oftast inte sig själva, utan här behövs en viss medverkan från Fattigbonddräng.

Det har funderats på NCC ett tag, och när denna aktivitet hade pågått ett tag togs beslut om att fylla på med 100 aktier i bolaget. Den mest oroväckande nyheten med NCC är väl att Placera nämnde den som köpvärd, viket brukar få priser att stiga. Det är ju inte så bra när man vill köpa mer. Men trots denna nyhet så lades den 8e maj en köporder på 100 NCC B aktier för ett pris på 158:-kr st. Det verkade gå lite trögt och NCC A verkade mer lovande att få loss till tänkt pris. Därmed gick ytterligare en order iväg.
Iväg åkte även Fattigbonddräng då plikten kallade och plikten framför allt är ju ett kungsord av rang, så det var bara till att pallra sig iväg. Väl hemkommen igen kunde konstateras att bägge köporderna hade gått till avslut. Härligt!! 200 nya NCC aktier i portföljen. Fattigbonddräng hade löst ett problem, men genast uppstod ju ett annat dilemma. Hur ska man redovisa detta för sig själv, men även på bloggen?
Ska A och B aktier redovisas separat eller ska de slås ihop i en klump och det gemensamma värdet divideras med samtliga aktier? Det är inte lätt att vara rik säger de i reklamen, men Fattigbonddräng kan intyga att även vi fattiga har våra problem. Det blev till slut separata redovisningar ända fram till i förgår, för då såldes A aktierna för 160:- kr st. Givetvis ökade de på bra under gårdagen, så en allt förtidig försäljning kan konstateras med facit i hand. Fast 120:- kr i vinst är också pengar.

För att dämpa den värsta krisen med att problemet med kassan återkommit så fylldes det på i ett av de minsta portföljbolaget. Innehavet i Unlimited Travel Group  fördubblades med 100 aktier till priset 35,50 kr st. Fattigbonddräng tror fortsatt på att människorna vill resa och uppleva världen med alla dess äventyr.
Under gårdagen handlades det även in 52 st Swedbank för priset 191,50 kr st. Men kassan är fortfarande alldeles för stor, kanske kan något norskt bolag bli aktuellt under fredagen när Avanza bjuder på courtaget? Dagsformen får väl avgöra som det brukar när Fattigbonddräng gör sina små aktieköp. Det mesta känns lite dyrt, och en svag krona sporrar inte till utlandsköp heller. Fast utdelningarna blir ju lite trevligare förstås.

Som ni märker är det fullt upp att vara aktieägare, har även anmält deltagande i årsstämman hos Skånska Energi. Det tar ju sin tid, inte så konstigt att det fattas tid för att blogga...
Hoppas bara det inte avskräcker någon att komma med i sparkyrkan.
Egentligen har vi det ganska så kul!

Glöm inte att det bästa sparandet är det som faktiskt blir av!!
//Fattigbonddräng



6 kommentarer:

  1. Swedbank för 161.5? Har inte legat på det sen juli 2016? Snarare 191.5? :)

    MVH David

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för rättelsen David!
      Du har helt rätt 191,50 kr ska det vara. ska genast rätta detta slarvfel.
      Men 161,50 hade varit ännu trevligare....
      MVH
      //Fattigbonddräng

      Radera
  2. Kul att dina snabba klipp gick hem haha. Jo så är det lyckas man med tajmingen är det lätt att tjäna mer pengar än på utdelningar, men så dålig som min egen tajming är förlitar jag mig hellre på ett mindre med stabilare pengaflöde ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Snålgrisen.
      Det är alltid roligt när man lyckas med någonting överhuvudtaget, och är det tävling så är det ju lika bra att vinna ;)

      Jag förlitar mig inte heller på att lyckas tajma marknaden, det är mer tur än skicklighet att lyckas med sådant hasardspel.

      Hälsningar
      //Fattigbonddräng

      Radera
  3. Trevlig läsning, som vanligt. Hoppas du hinner njuta lite av sommaren också!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för vänligheten!
      Det känns bekant på något vis, det där med sommaren. Minns inte riktigt vad det var men ska det njutas av den måste det väl vara något man äter....
      Nja jag håller mig nog till ostbågarna för säkerhets skull!!

      Ha en trevlig helg!
      //Fattigbonddräng

      Radera