lördag 19 maj 2018

En ny Norsk i portföljen

Fattigbonddräng visste det, med lite kassa i portföljen samt Avanza som lockar med gratis courtage på Norska aktier. Så blev frestelsen för stor och helt omöjlig att stå emot. Till försvar och att man alltid ska ha något eller någon att skylla sina val på. Är det ju så att Fattigbonddräng under en tid gärna velat ha en skvätt med ostbågsaktier Orkla aktier i portföljen. Kursen var lägligt nog tämligen nedtryckt någon månad efter utdelningen samt lämnad kvartalsrapport.


Det köptes 235 aktier till en totalkostnad på 18 796:- Svenska kronor.
Det sattes ett nytt ATH i går igen och om det inte lugnar ner sig snart kommer det att drickas whisky snart...

Årets utveckling enligt Avanza ser ut så här. Då saknas ju 22st Swedbanksaktier som ligger kvar i depån hos Swedbank. Det blir så mycket skatt att flytta dem ;)
Det är en väldigt oväntad värdeökning så här långt under året, Fattigbonddräng var beredd på ett ganska stort ras detta året. Skönt att ha fel ibland, men året är ju inte halvvägs än så mycket kan fortfarande gå väldigt mycket bakåt. Men man får njuta så länge det varar. Nu ska jag försöka följa en kommentar från förra inlägget och njuta lite av sommaren innan det blir dags för ladugårdstjänst igen.
Ostbågarna avnjutes i kväll under hockeymatchen, det pågår visst vm i vintersport trotts att sommaren drabbat oss med full kraft.

Ha en fortsatt trevlig helg.
//Fattigbonddräng

8 kommentarer:

 1. Fin utveckling i år. Du tål ju ett stort ras, nästan utan att hamna på minus för året.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anonym!
   Ja, det har gått bra så här långt. Mest r det ju Aker som bidrar som "vanligt"!
   Men man gör nog klokt i att vara lite förberedd mentalt på att det kommer att gå nedåt vissa perioder.
   MVH
   //Fattigbonddräng

   Radera
 2. Härligt att du hann med att köpa lite Norskt under fredagen. SJälv lade jag en order på Marine Harvest men den gick inte igenom. Jag tar med det här inlägget i min veckorapport om det går bra :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Kronantillmiljonen.
   Ha ha, det där känner jag igen. Jag brukar också missa köp när jag är för snål och lägger mig lite lågt i budgivningen.
   Det går väl bra att ta med det här om du vill, riktigt trevligt faktiskt!
   MVH
   //Fattigbonddräng

   Radera
 3. Bäste Fattigbonddräng,

  En alldeles ypperlig värdeutveckling må jag säga! Detta tarvar minst två utflykter till whisky källaren för att inmundiga en Ardbe, Caol Ila eller rent ut av en Laphroaig.

  Eders,
  Enkidu

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men min bäste Herre!
   Förvisso en händelseutveckling värd att celebrera. Dessvärre äro regelverket för dylika utflykter strängt fastlagda. Inga undantag medgives enligt överhögheten.

   Vänligen
   //Fattigbonddräng

   Radera
 4. Snyggt jobbat och lycka till med investeringen. När det kommer till ostbågar så är de snacksen för alltid smittade av ostbågsulla och jag kommer aldrig mer äta ostbågar. (Okej då, det faktum att jag inte tycker om ostbågar gör det lite lättare att hålla det löftet men ändå ;).

  Aktiepappa - en blogg om ekonomi och aktier

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Aktiepappa!
   Det mesta/allt som kommer från komu... vänsterpartiet är smittat av brist på sunt förnuft. Så man gör bäst i att inte ta dem på så stort allvar, hon förstår inte bättre än så stackaren!!

   Nu ska jag dricka whisky... japp 800 tusen nivån passerad... ständigt detta AKer ;)

   En god afton tillönskas dig.
   //Fattigbonddräng

   Radera