tisdag 1 maj 2018

Månadsrapport för april

Det blev ingen för mars, så skärpning anbefalles och en månadsrapport för april kommer här.
Det är som vanligt med Fattigbonddrängs månadsrapporter så om det hoppas över en ibland gör ingen större skada. Det puttas in lite pengar och det köps aktier för merparten av dem. Inköpen i april bestod i 35 st NCC B, 25 st H&M och 30 st HK Scan.
Jo, Fattigbonddräng vet och känner till att köp i HM är att synda i sparkyrkan i dessa tider. Men man får se det som en god gärning att befria andra medlemmar i sekten från dessa aktier. Allt för att vara en god medmänniska. Fast skenet kan ju bedra.

Inköpet i NCC är väl mest ett habegär, samt en liten förhoppning om en nystart för bolaget med en ny vd vid rodret. Tomas Carlsson lär förvisso ha lite att ta tag i, men så vill man ju ha det på jobbet. Tänk så långtråkigt det skulle bli om man saknade arbetsuppgifter att ta tag i, skittråkigt helt enkelt.
HK Scans aktiekurs blev ju slaktad..... ursäkta det makabra skämtet, så illa var det kanske inte. Men sjönk lite gjorde den, och Fattigbonddräng hade en liten peng på kontot som behövde arbete. Det ser snyggare ut med jämna hundratal aktier också, bara en sådan sak kan ju motivera ett inköp, det estetiska intrycket kan vara mycket viktigt i vissa sammanhang.

Under mars köptes som tidigare nämnts TUI och Alianz in courtagefritt samt några NCC B.


Pigan har ju sprungit hem till Fattigbonddräng och levererat utdelningar också. För mars blev det 1 742,48 kr och i april ännu något lite mer nämligen 4 221,54 kr. Fattigbonddräng tar tacksamt emot hennes bidrag, och som bevis på uppskattningen får hon mer jobb att sköta när det köps mer aktier för dem. Det gäller ju att hålla även fiktiva figurer med sysselsättning.

Sifferexercisen för mars och april ser ut som nedan.

                                  28 feb -18                31 mars -18             30 april -18 
Bank konto              83 728,57 kr             84 728,57 kr            85 728,57 kr
Aktieportfölj            643 071,64 kr           652 196,94 kr         736 077,17 kr
Kapital 1                 726 800,21 kr           736 196,51 kr        821 805,74 kr

April visade sig bli en trevlig månad för utvecklingen i portföljen. Det är som vanligt mest Aker som bidrar till detta resultat, och det är ju alltid trevligt. Tack NORGE, får jag flytta till er när våra stolpskott till politiker har sabbat landet Sverige totalt? Vilket inte verkar så långt bort just nu.... det svenska problemet växer och frodas!!

En sak som det verkar vara långt borta med, är att få svar från TUI,. Inte heller Stabelo verkar ha några utåtgående linjer att använda för kontakt med omvärlden. Det känns som en bristfällig infrastruktur och då ska vi ändå anses som ett modernt land vad gäller IT utbyggnaden. Men det är ju bra att de åtminstone har ingående linjer så att man kan trakasera ställa frågor till dem. Om och om och om igen. Att ignorera Fattigbonddräng får inte problemet att försvinna utan det lägger bara mer ved på brasan, och jämrans vad det ska brinna snart. Ska bara hinna med en runda till Skåne för att slita och släpa med sånt där som skåningar tydligen inte vill göra själva först. Det är hårt att vara gästarbetare, men man får göra så gott man kan även med det. Tre vändor är det kvar sedan får vi hoppas de klarar sig själva de där skåningarna. Fast det känns något tveksamt, utan de importerar säkert arbetskraft utifrån igen. Ni vet det skånska sinneslaget....

I morgon kommer månadspengen in på Avanza kontot, det bästa med maj månad är nog att det är Fattigbonddrängs bästa utdelningsmånad. Så Pigan bidrar mer än Fattigbonddräng i byggandet av framtidens utdelningar.

Var nu snälla mot varann, glöm inte att sköta om er och leva väl. Ha lite roligt!!
//Fattigbonddräng

7 kommentarer:

 1. Tack för en trevlig blogg! Ser att vi har lite gemensamma intressen förutom aktier och sparande. Whiskey och ostbågar! Och H&M blir nog bra det med! Tack!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för vänligheten Toscananext.
   Roligt att det tillkommer lite nya bloggare också, ska bli spännande att se vad du som verkar hållit på med aktier i lång tid, kan lära en Fattigbonddräng. Erfarenhet och träning brukar ju resultera i en hel del tur....
   Vågar man hoppas på erfarenhetsutbyte även vad gäller ostbågsodling?
   //Fattigbonddräng

   Radera
  2. Jodå, aktier lääänge men bloggande ytterst kort....Ska göra mitt bästa för att få till en informativ blogg!
   Provat olika varianter på ost”bågar” i min odlingszon men inget går upp mot en formidabel parabel!

   Radera
 2. Gott att höra av dig, och att det går bra. Lev väl, du med!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack det samma!
   Det gick bra i april, jag lever väldigt väl. Nästan så man börjar undra när de där smällarna ska komma, som brukar inträffa när man tycker att allt är så bra...

   //Fattigbonddräng

   Radera
 3. Man får väl konstatera att sakta lägger båten ut från land. Först Annis utspel om att tusentals personer utan skyddsbehov skall få stanna. Idag kom nästa slag. Landet skall nu betala 15 miljarder mer till EU. Vi var ju bäst i klassen när det gällde flyktingmottagande. Vi kommer att få betala. Tro inget annat.

  Med vänlig hälsning

  Lars

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är dyrt med inkompetenta politiker, mycket dyrt,
   Hoppas jag är välkommen till Norge... eller något annat vänligt sinnat land.

   Med en vänlig hälsning tillbaks
   Fattigbonddräng

   Radera