lördag 4 november 2017

Månadsrapport Oktober-17

Det går fort när man har roligt, som bekant. Det är nu bara två månader kvar på året 2017. Som företagare börjar det bli dags att fundera lite på kommande deklaration redan nu. Detta för att man inte ska behöva skicka in alla intjänade pengar till statens ofantliga svarta hål. Ett hål som likt sin astronomiska namne slukar allt som kommer i dess väg, för att göra röstboskapen allt mer bidragsberoende och därmed beroende av statsmakten.
En ekvation lika ohållbar som den invandringspolitik som bedrivits i Sverige, men även i stora delar av EU allt sedan Barcelona avtalet skrevs under 1995 men uppstarten till eländet var redan 1974 i Paris.  Avtalet kan du ladda ner här. (Samma som länkas till i första länken)
Det får vara nog med politik för detta inlägg, eller en sak till bara. Fattigbonddräng har med viss förvåning hört att statsministern inte anser sig vara just statsminister, utan för att citera honom är han "bara en simpel svetsare" Varför han anser att svetsare är simpla och ska tituleras med "bara" får stå för honom. Fattigbonddräng är ganska så imponerad över hur dessa yrkesmän och kvinnor kan trolla ihop diverse material med sådan hållfasthet i fogarna. Fattigbonddräng loppar ihop en och annan mackapär ibland, när de skakar sönder eller trillar isär av märkliga anledningar. Men inte tusan skulle han vilja åka ner i en u-båt som han svetsat ihop. Det behöv proffs till sånt och inte bara en simpel svetsare. Dessutom blev Fattigbonddräng överraskad av informationen som han (den simpla svetsaren) gav över att han dessutom kunde läsa. Imponerande och oväntat, nu ska han bara lyckas få ihop läsförståelsen också, så kanske vi kan ha förhoppningar över att han förstår vad han ljudar sig igenom bokstav för bokstav. och slutar upp med alla de fördomar och missuppfattningar han har om läget i riket och vad dess invånare vill ha....... nu var Fattigbonddräng inte snäll, men det brukar inte statsminister svetsaren vara heller mot de som kan, vill och vågar tänka själva. Så då kan väl udda få vara jämt. Nu är politiken klar för denna gång.

Ekonomi är nästa ämne och oktobers sådan i synnerhet. Som vanligt går sparandet på automatik med sina 5 500:- kr till huvudportföljen, 500:- kr till lekportföljen och en tusenlapp till buffertkontot. Det har som redan omtalats kommit in utdelningar med 884,92 kr i oktober.

Det inköptes 11 aktier i SKF för 177,70 kr st. 20 aktier i Polar Power Inc för 5,29 $ st samt huvudköpet 60 aktier i Scatec Solar för 44,20 Nok st sedan var månadspengen förbrukad för denna gången..

I siffror ser det ut så här, septembers siffror får göra debut här. För det gjordes ingen månadsrapport förra månaden.


                                  31 aug-17             30 sept-17                    31 okt-17 
Bank konto              82 489,64 kr          83 489,64 kr                84 489,64 kr
Aktieportfölj           525 082,51 kr        567 011,33 kr               593 859,02 kr
Kapital 1                607 572,15 kr        650 500,97 kr              678 348,66 kr

Ett kvartal på ett bräde, ett trevligt sådant men lite ödmjuk får man allt vara för motsatsen har förekommit och lär återkomma igen och igen....
Den senaste tiden är det i huvudsak norska Aker ASA som ökat på i värde, just som Fattigbonddräng börjat titta lite på den igen och tyckte att den nog var lite lågt värderad. Sedan satte den fart och har ökat ungefär 80 norska pengar eller ungefär 27%. Så nu uppfattas den inte lika "billig" längre.

Missade att ta en bild på portföljen vid månadsskiftet, så det får bli en mer aktuell sådan under portfölj fliken istället. Där kan man även se novembers köp, 20 st polar Power och 100 st Skånska Energi. Därmed finns 1 000 aktier av Skånska Energi i portföljen och den känns för närvarande fullinvesterad, så länge.

Ha nu en fortsatt trevlig helg
//Fattigbonddräng

6 kommentarer:

 1. Grattis till en fin månadsrapport! Ja man kan inte allt låta bli att dra på smilgroparna när svetsaren uttalar sig...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack bästa Snålgris!
   Ibland så går det framåt...
   Annat är det med politikerna, det är ganska ofta man ställer sig frågan om det är komiker som sitter i riksdagen.
   //Fattigbonddräng

   Radera
 2. Trevlig rapport! Vad är det för erbjudande gällande Kastrup? Jag tackade nej iallafall.

  /P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej/P
   Jag har inte haft tid att läsa igenom hela "erbjudandet".
   Men det verkar vara ett pliktbud för att de kommit upp till en dominerande röststyrka.
   Av det låga pris de vill betala, uppfattar jag det som att det inte är ett seriöst försök till övertagande av alla aktier i bolaget.
   Även jag kommer att tacka nej till deras bud med stor sannolikhet.
   Vill gärna äga lite flygplats
   Mvh //Fattigbonddräng

   Radera
  2. Ja, trevligt att äga flygplats. Speciellt som man ser trafiken till och från Kastrup varje dag.

   Funderar på om det finns någon annan flygplats av intresse.

   /P

   Radera
  3. Förstår att det är en trevlig syn som aktieägare :)
   Även Fattigbonddräng har tackat nej till budet på aktierna.

   Placera skrev nyligen lite om olika investeringsmöjligheter på flygplatser.
   https://www.avanza.se/placera/redaktionellt/2017/11/23/plocka-in-flygplatsaktier.plc.html

   Fast man vill ju helst ha en man själv reser igenom när man ska ta ig ut i världen!!
   Mvh
   //Fattigbonddräng

   Radera