fredag 3 november 2017

Whisky nivå! Äntligen

Det tog tid för portföljen att ta sig upp till 600 000:- kr nivån. Men lagom till novembers allra första dag så har även den nivån passerats. Detta innebär ju att Fattigbonddräng, med gott samvete och enligt eget upprättat regelverk, kan fira lite med en skvätt whisky.

Denna gång blev det med en flaska inköpt under sommarens semesterresa i Skottland. Ett land som är tämligen ofta omnämnt när man pratar ursprungsland av denna ädla dryck.
Fattigbonddräng har varit nyfiken på denna flaska och givetvis då mest hur den skulle smaka, ändan sedan inköp. Men tanken var ju att vänta tills nästa whiskynivå var uppnådd och en lång väntan blev det. Men som det heter, den som väntar på något gott osv.... och gott var det!! En riktigt trevlig bekantskap och basske mig om det inte är en ny favorit. Även om alkoholhalten är hög, 50% så upplevs den inte som stark utan smakerna kommer fram på ett utsökt sätt i hela munhålan, som självaste Carl Jan skulle uttryckt saken.

Det blev en skvätt  Port Charlotte, enligt bild.

Det har varit och är väldigt mycket jobb fortfarande, månaden oktober är slut och det borde skrivas månadsrapport. Men en ny whiskynivå var trevligare att plita ner just nu när lite tid infann sig, så det fick företräde. Månadsrapport får det bli tid för nästa gång. Arbetet har som sagt inkräktat för mycket på fritiden, så till den grad att den nästan inte finns.
Vänta lite nu, är inte meningen med trossamfundet (har inget med underkläder att göra) i sparkyrkan att ha råd att jobba mindre eller inte alls?? Fattigbonddräng gör som vanligt tvärtemot och jobbar mer ju mer buffert som det lyckats med att skrapas ihop till en liten hög. Men sen....när nu sen är??  Då ska Fattigbonddräng vara ledig, eller mer ledig i alla fall.....åtminstone jobba lite mindre, kanske.
För som Fattigbonddrängs bättre hälft ofta påstår tycker Fattigbonddräng att det är ganska kul, det där han får betalt för att göra. Idiotförklara mig gärna, men större idioter tycker jag nog ändå är de som avskyr sina jobb men fortsätter i samma upptrampade spår ändå. Utan att göra något åt det..... det finns alltså grader och nivåer även på idiotin.

Fira helg på det sätt ni finner bäst!
Fattigbonddräng ska jobba och givetvis finns det tid till att hinna äta ostbågarna!!
//Fattigbonddäng

4 kommentarer:

 1. Grattis till whiskykväll! Själv blev det också lite whisky, men blandad med en cola från den lokala falafelhandlaren. Så skål för ett kul jobb!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Anonym.
   Skål på dig också, blanda ut whisky!! Den är väl god som den är?, Eller är det colan från falafelhaket du försöker rädda ;)
   Kul på jobbet borde fler ha.
   //Fattigbonddräng

   Radera
 2. Trevligt med en anledning att fira - grattis!

  Själv avsmakade jag ett glas glögg: norsk specialutgåva Goder Aftonglögg. Rekommenderas inte - tam och blaskig. Favoriten Biskopens Torra går inte att få tag i, tyvärr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för det.
   Man får ju hitta på anledningar så det blir av, och sätter lite piff på tillvaron.
   Glöggtiden är här, den kom fort med de mörkare kvällarna. Har lite hemkokt, från svägerskan och hennes kemist till man..... Stark är bara förnamnet på denna bryggd. Men den är bra medicin vid förkylning.
   //Fattigbonddräng

   Radera