tisdag 19 december 2017

Senare och senare månadsrapporter

Fattigbonddräng ligger efter, och inte enbart då vad gäller portföljens utveckling mot olika index. Månadsrapporteringen för november släpar efter nästan oförsvarbart mycket. Fattigbonddräng skyller på arbete, Skånejobb, mer arbete och en släng av ren lathet. Lusten att skriva har också hållit sig på behörigt avstånd ett tag. Inte för att det har saknats uppslag att skriva om (tack regeringen) för just den inkompetens våra styrande uppvisar och vad det leder till med landet och nationalekonomin. Ger en uppsjö av aldrig sinande ämnen att ventilera på bloggar.

För visst är det märkligt att vi som tagit emot så många "flyktingar" behöver göra inskränkningar i snart när alla samhällsfunktioner, och trygghetssystem. Som nu senast i förslaget om nya pensionssystemet.  Fattigbonddräng tänker som så att eftersom invandringen skulle vara en så lönande affär enligt alla partier 2015 (utom SD), och vi skulle som land tjäna massvis på den, så borde vi ju vara världens absolut rikaste land just nu. Eftersom vi vann vm i mottagandet från den så kallade tredje världen. Sosseriets Löfthen om allt till ahlla borde vara en bagatell att införliva, såväl till nya som gamla invånare. Så varför försämrar politikerna då välfärden istället? Det kan man ju ha som en liten tankenöt att försöka sig på att knäcka, så här i juletid. Vi borde väl ha råd att sänka pensionsåldern så vi kan närmar oss den som gäller i övriga EU länder i stället!?

Ett annan fullständigt intetsägande agerande från regeringen är förslaget om samtyckeslagen. Men så har tydligen lilla frigolit från miljöpartiet varit med och klimatkompenserat texten.
Om Fattigbonddräng har förstått den rätt så får man alltså bara ha sex med någon som vill ha sex med dig.
Ursäkta om det är något jag har missat, men har det varit tillåtet och ok innan att ha sex med någon mot deras vilja?? Eller fortfarande är tillåtet i så fall, för lagen har ju inte vunnit laga kraft än. Det förklarar kanske domslutet idag gällande  gruppvåldtäkten i Fittja, där samtliga gärningsmän frikändes!!!!! Sverige är fantastiskt, och mer fantastiskt lär det bli.....

Nog om våra politruker, nu över till novembers utdelningar. Betydligt trevligare saker enligt Fattigbonddräng. Pigan har oförtrutet jobbat vidare och levererade utdelningar från HM med 1 455:- kr. Hur det blir med utdelningarna från bolaget kommande år kan man ju bara spekulera i, men det ser onekligen lite dystert ut. En sänkning är väl ingen högoddsare i skrivande stund. Även årets uppdelning i två utdelningstillfällen ser Fattigbonddräng som en liten sänkning, eftersom bolaget "höll på" halva beloppet i sex månader. NWH delade ut 131,29 kr. Även lekportföljen bidrog med en summa av 14,55 kr. Fattigbonddräng ser det lite som ett misslyckande när lekportföljen drabbas av utdelningar. Det ingår ju inte i strategin med den, men likt förb...at har den under året skrapat ihop 124,10 kr i utdelningar. Pengar det också, men absolut inte enligt plan.

Det har även köpts in aktier under månaden november. Som tidigare omnämnt köptes 100 Skånska Energi  54,50 kr/st och 20 PolarPower 5,23 $/st in för ordinarie månadspeng. För utdelningarna inköptes 10 st Swedbank in för 194,50 kr/st.
Så inträffade även i år en courtage fri black friday hos Avanza. Fattigbonddräng satte in 5 extra tusenlappar från bankkontot för att fira detta  och det köptes in 10 st GlaxoSmithKline för 35 $/st. Dessutom 60st PolarPower för 5,29 $/st.

Portföljen är uppdaterad under sin lilla flik, och i sifferform såg det ut så här vid månadsskiftet.

                                    31 okt-17                  30 nov-17          
Bank konto              84 489,64 kr                 80 489,64 kr
Aktieportfölj            593 859,02 kr               596 102,46 kr
Kapital 1                 678 348,66 kr               676 592,10 kr


Så det backade lite i november trots utdelningar. Detta alltså innan det stora raset för HM och NCC. så det lär väl fortsätta i samma riktning för Fattigbonddrängs portfölj som för landet i övrigt, det går utför.....

Men det är bara att gilla läget, bryta ihop och komma igen.
Ha det nu så bra det bara går där ute i verkligheten!
//Fattigbonddräng

9 kommentarer:

 1. Och kineserna vill bygga hamn i lilla Lysekil - huga.
  Fridefull jul hoppas jag du får, trots sakernas tillstånd!

  SvaraRadera
  Svar
  1. När Fattigbonddräng var liten (länge sedan) så pratade de som var äldre om den gula faran. Kineserna skulle ta över världen.... kanske det som är på gång i Lysekil med djuphamn för containerfartyg etc... Om jag förstått det rätt är det omfattande ingrepp i miljön som riskerar att påverka invånarna ganska rejält.
   Infrastrukturer tycker jag nog annars ska vara inhemska typ tvärlänken etc.
   Fast kineserna brukar ju ha lite storslagna planer och så blir det bara en tummetott när det är klart....

   En god och fridsam jul tillönskas dig med.
   //Fattigbonddräng

   Radera
 2. Jag kan bara hålla med...
  Det är helt sjukt, jag blir ledsen när jag ser förfallet och hur många som envist fortsätter att förneka sambandet mellan den oansvariga flyktingpolitiken och den raserade välfärden och den sjuka samhällsandan. Desperat tjatar man om nazister och SDs rötter istället för att lyfta de aktuella frågor som verkligen behöver lyftas.

  Jag är så trött på beröringsskräcken och på lögnerna. På medias och politikernas ihärdiga tjat om att invandringen är lönsam. Det är bara att se hur det ser ut där vi bor och i mina barns skolor. Och då bor vi inte i ett utsatt område utan i ett välmående medelklassområde som alltid varit välfungerande och tryggt. Om integrationen inte ens fungerar här, hur ser det då ut i sämre förorter?!

  DET ÄR BARA PROBLEM. Problem med knivrån av barn och unga kring skolorna (de plockar av dem mobiler men också kläder!), stökigt i köpcentrumet och polisen larmas allt oftare. Skolan ska vi inte ens tala om. Ingen skulle väl ändå tro mig...

  Gruppvåldtäkter och sexuellt ofredande ska vi inte heller tala om, det verkar man ha missat totalt i hela Metoo-karusellen. Eller så får det bara handla om etniska svenska män på arbetsplatser. Nej, jag är så trött på detta att jag vill kräkas. Och nästa person som kommer dragandes med rasistkortet åker på en fet propp ;)

  Slut rant. Kram. God Jul.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för lite medhåll bästa Snålcoatchen!
   Om någon fortfarande kommer dragandes med rasistkortet, så kan väl ingen längre ändå se vad det står på det. Så uppslitet som det är vid det här taget.

   Jag tror du är väldigt nära att ha knäckt julnöten, och förstår det där med orsak och verkan. Därmed kommer du aldrig att kunna bli politiker, för då förstår man inte konsekvensen av sitt agerande.

   En stor God Jul kram till dig!
   //Fattigbonddräng

   Radera
 3. Herr Snålgris kan bara hålla med. Vem trodde egentligen på fullaste allvar att okontrollerad invandring någonsin kan bli en fördel? Speciellt inte från tredje världen. Det räcker att ta sig en promenad runt Kista, Tensta eller liknande område runt 12:00 på dagen för att se vilka mängder med "nysvenskar" som bara driver runt planlöst. Kommer merparten av dessa någonsin att komma i arbete? Förmodligen inte. Vem ska betala deras uppehälle? Du och jag såklart. Varför? Ingen vet, det bara blev så.

  Ibland blir Herr Snålgris heligt förbannad på att så många delar av Sverige är fullständigt söndertrasat av utomeuropeiska "flyktingar" som inte verkar bry sig om något. De skötsamma flyktingarna har flyttat för länge sen, kvar blir slöddret som inte vill vara en del av samhället. Om 20 år kommer det finnas ett antal favela-liknande områden i Svea Rike där knappt polisen vågar sig in, kravaller och otrygghet kommer att vara vardagsmat och moskeér och minareter kommer att vara en naturlig del av det "nysvenska kulturlandskapet". Och styrande politiker kommer endast att käbbla kring vems fel det var att det blev så. För hu vad hemskt det är att stifta lite lagar och ta itu med problemen här och nu. Snålgrisens recept är och kommer alltid att vara:

  1) Inför tillfälligt uppehållstillstånd i samtliga fall
  2) Blir du dömd för ett brott, oavsett vilket så är det tack och hejdå
  3) Obligatoriska krav på att lära sig svenska
  4) har du kommit med osanning eller felaktigheter under ansökningsprocessen blir du deporterad.

  Och när man ändå är i farten och gör förändringar kan man sparka rikspolischefen och sätt in någon generalöverste från en kustjägarbataljon eller liknande som kan handskas med buset.

  Ovan fyra punkter är inte speciellt konstiga att genomföra, och kostar inte speciellt mycket heller. Resultatet blir ett självsanerande system där de skötsamma stannar kvar, de som missbrukar gästfriheten eller helt enkelt latar sig deporteras.

  Men tyvärr gott folk, det enda Löfven kan komma med är att "det är oacceptabelt", oavsett vad det handlar om. No shit Sherlock. Gör något åt det i stället.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bästa Snålgris.
   Det ger Fattigbonddräng ett litet, men ändock ett hopp över att allt fler verkar förstå var i problemet egentligen ligger. Om de folkvalda någonsin kommer dit känns lite mer osäkert.
   Särskilt med Löfvens senaste uttalande i aktuellt i onsdags om att någonstans måste man dra en gräns. Detta på frågan om det inte är orättvist att de flyktingar som varit ärliga med sin ålder, flyktväg osv. får avslag på sin anökan. medans de som ljugit om samma saker och avser studera. (OBS avser att studera, de behöver bara söka. inte påbörja några studier!) Kommer att få stanna. Fattigbonddräng tycker att det är viktigt att sätta gränser, men att statsministern står på fel sida om denna gräns är mycket oroande. Vilken typ av medborgare vill sosseriet egentligen ha. Förstår inte dessa pajaser på vänstersidan att andras pengar kommer till att ta slut, eller flytta utomlands. Även om Magdalena försöker bygga in dem, genom påverkan på andra länders skattesystem. Herr Löfven är helt klart inte byxad till att fixa ordning i landet, det behövs någon som förstår orsak och verkan av de åtgärder man gör. Sällsynt egenskap hos politiker nu för tiden.

   Dina fyra punkter ses nog som alldeles självklara bland tänkande människor som vill väl och göra rätt för landet och medborgarna. För övriga känns de nog som ett hot och en kränkning.

   HA en aldeles underbar jul!
   //Fattigbonddräng

   Radera
  2. Mycket rimlig 1-4 lista från dig Snålgris!
   Det är väl ändå det MINSTA man kan begära, att det ställs krav både på laglydnad och goda språkkunskaper för medborgarskap?! Fattar överhuvudtaget inte varför vi har så svårt att utvisa mördare och våldtäktsmän. Eller utdela vettiga straff för den delen. Utan en massa straffrabatter hit och dit.

   Som motvikt till de ekonomiska lycksökare som kommit de senaste åren vill jag hänvisa till de som kom för många år sedan och inte alls fick samma all inclusive-behandling, de lyckades lära sig språket och skaffa jobb. Gjorde rätt för sig och integrerades. Därför att VILJAN fanns. Men kom helt enkelt hit med andra intentioner.

   Även jag känner en strimma hopp när det finns fler som ser och upprörs över vad som händer med vårt en gång ack så väluppbyggda samhälle.

   Radera
 4. Bra skrivet! Välformulerat och underhållande på en gång. Instämmer på alla punkter och passar på att önska dig och 'pigan' ett gott nytt 2018! Hälsar Lars D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Lars D.
   Tyvärr så slutade 2017 lika illa som 2018 började... med influensa,förkylning,jättebäbissyndrom osv....
   Men efter pillerätande och ren tjurighet så har det få gå ändå. Nu verkar det som att det börjar lätta och första dagen det gick att jobba utan dopande tabletter, Så snart blir det att ta itu med årsredovisningen.
   Hoppas ditt årsskifte varit betydligt trevligare än Pigans och mitt.

   Hälsningar med ett hopp om ett gott 2018
   //Fattigbonddräng

   Radera