torsdag 6 april 2017

Mars rapporten

Det har ju gått nästan en vecka in i april redan, och är därmed hög tid att få ihop en rapport om mars.
Det skulle nästan funka att använda karbonpapper på månadshändelserna beträffande den Fattigbonddrängska ekonomiska aktiviteten. Det har puttats in 7 000:- kr som fördelats som vanligt. Dessvärre hittas inget lämpligt ställe att få in karbonpappret i datorn, så det får blir till att skriva själv.
För eventuella yngre läsare så kan ju nämnas att karbonpapper är finurlig uppfinning som......ähh googla det själva.

De gjorda månadsinköpen för mars är ju redan redovisade, och inga försäljningar har genomförts, Bolånets tremånaders avi har betalats med det löpande kassaflödet, så sparkontot, eller bufferten har kunnat fortsätta byggas upp med en tusenlapp även denna månaden.

Pigan har varit på besök en gång under mars, och levererade lönen från Kanada. Den blev en liten men välkommen peng på 131,49 kr. Hon har däremot sprungit här titt som tätt under inledningen av april, mer om det en annan gång för nu klarar vi av mars först.

Lekportföljen fortsätter sin kräftgång, en bidragande orsak skylls på att det inte funnits tid att sköta om den. Vilket också sammanfaller med den låga (helt uteblivna) blogginläggsfrekvensen här på bloggen.

Det har inte varit några lediga dagar alls att tala om, utan mer jobba, äta, sova och några timmar i bil på det. Precis som en egenföretagare vill ha det...väl? Alltså när det är dags för fakturering.
Fattigbonddräng har även drabbats av ett återfall av Skånejobb. Ett par dagar i mars har återigen tillbringats med att slita och släpa i främmande land  --skap. Eller jag var åtminstone där. Denna gång på konsultbasis genom den egna firman, och det var tydligen inte sista gången.... ekorrhjulet måste ju snurra. Ska bara försöka få andra till att springa i det så man kan hoppa av det själv när och om man vill,, så småningom. Då menar jag så klart inte bara skånska hjul.

En liten lista brukar ju tillhöra en månadsrapport och den kommer här.

                                  28 feb-17                 31 mar -17  
Bank konto              76 489,64 kr              77 489,64 kr
Aktieportfölj           540 223,27 kr            519 309,31 kr
Kapital 1                616 712,91 kr            596 798,95 kr

Ett rejält hopp tillbaka värdemässigt och det kommer ju lite sådana ibland. Nu är det inte riktigt så illa som det ser ut för det smög in sig ett litet fel under februari redovisningen. Mars månadsinsättning hade redan kommit in på kontot när den gjordes så februari såg 5 500:- kr bättre ut än vad den egentligen var. och mars är alltså inte riktigt lika illa som det verkar utan "bara" illa!
Slarvigt att inte märka det förrän sent, men inget som kommer att skrivas om eller rättas till. Det märks ändå inte när hela året summeras och jämförs med föregående år. Utan blir bara lite brus.
Inte heller kom Fattigbonddräng ihåg att ta en skärmdump på kalkylarket den sista mars till portfölj sidan. men en dagsfärsk dumpning skall läggas upp under kvällen eller senast under morgondagen. Så innehaven blir redovisade om än lite sent.

Så, då kan mars läggas till historien och aprils bravader får ta fokus i nästa blogginlägg.
Men först ska vi ha fredag, äta ostbågar och så småningom helga helgen med mera arbete.

Jo, det köptes en öl idag som ligger på kylning. Revisorn har bokat en "date". Så en gravöl är bra att ha till hands för kommande tröst och lindring.

Sköt om er och varandra!
//Fattigbonddräng.

4 kommentarer:

 1. Kul att det rullar på, jag kan tänka mig att det är lätt att överarbeta sig när man är egenföretagare då det kanske inte är lika vedertaget med att "jobba sina timmar" som för många anställda.

  Jag diverse slarvfel har Herr Snålgris också gjort, tur att man har vakna läsare som upptäcker dem. Lite pinsamt är det dock att de fel som jag gjort alltid har varit åt det positiva felet. Jaja så länge man är transparent med det hela så. God helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, men det rullar lite åt fel håll när det går bakåt. Men det vore ju lite för bra om det bara ökar jämnt.
   Jobba sina timmar är ett okänt begrepp ;) Jobbet måste göras och bli klart, om det sedan behövs fyra eller femton timmarsdagar är liksom bara att tugga i sig.

   Får hoppas att devisen, det är av misstagen man lär sig gäller. Men just slarvfel är lite skämmigt, måste erkännas.

   God helg till dig oxå!

   Radera
 2. Började undra vart du tagit vägen. Hoppas du får lite lediga dagar nu när det drar mot helg. Önskar dig en GLAD PÅSK!

  SvaraRadera
 3. Började nästan undra själv....
  Lite ledigt blir det i påsk, HELA söndagen ska ladugårdsstövlarna få stå overksamma. Övriga dagar i påsk jobbas det på som vanligt, man kan visst ta bättre betalt också!

  Hoppas du får en trevlig, god och glad påsk.

  SvaraRadera