onsdag 19 april 2017

Fattigbonddräng bäste aktieägaren!!

Visst låter det kaxigt, men är man utsedd så är man. Det är väldigt trevligt när det kommer brev som börjar med bäste aktieägare, egot växer och man inser att någon äntligen har förstått vilken utmärkt unik och lyckosam strategi Fattigbonddräng har i sitt aktiesparande. Eller hur?
Nu är det inte någon större utmärkelse som förärats Fattigbonddräng, inga medaljer kommer att delas ut och inga intervjuer finns inplanerade och lär förmodligen aldrig heller planeras in. Till stor glädje för både Fattigbonddräng och en eventuell publik....

När hybrisen väl har lagt sig, och man läser vidare ser man snart att det bara är ytterligare en vanlig kallelse till en årsstämma. Denna gång var det Moment Group som utsett Fattigbonddräng till sin bäste aktieägare. Mycket förvånande, eftersom det förmodligen också är deras minsta ägare.
Fast det är ju klart, en så liten ägare har ju inte så mycket att rösta med. Som liten ägare känns det inte meningsfullt att sitta på första raden på stämman och vifta vilt med röstkortet. Det kanske är det som gör Fattigbonddräng till deras bäste aktieägare? Inget hot om nedröstning av de förslag som ledningen lägger fram.


Dessvärre kan Fattigbonddräng inte återgälda denna ynnest till utnämning, då Moment Group inte är Fattigbonddräng bästa bolag i portföljen... utebliven utdelning samt som grädde på moset eller spiken i kistan. Så har man nu tagit bort gratisbiljetterna till smygpremiären på Vallarnas friluftsteater i Falkenberg. Så nu är det risk att man bommar föreställningen "soldat Fabian Bom".  Det går visserligen att köpa biljetter
(max två) till subventionerat pris, men då försvinner ju gratis är gott känslan. Känslor ska man ju inte ta så lätt på.


På tal om känslor så infinner sig känslan att pigan snart kommer och lämnar av lite pengar igen. Förmodligen redan i natt när Avanza har räknat och växlat klart.
Fattigbonddräng har tänkt att redovisa månadsköpen för april innan pigans nästa besök, så det är alltså hög tid.

För tredje månaden i rad så köptes 50 st Scatec Solar in och det betalades 38 norska kronor styck denna gång.
Det fylldes även på med 15 st H&M och det betalades 225:- kr per aktie, dyrt jämfört med dagens pris. Men det visste inte Fattigbonddräng de första dagarna i april, men det känns bra ändå även om det där med "bäste" kanske får omvärderas.
En annan sak som känns bra, känslor är ju som sagt viktiga, är att adsl-et fungerar igen. Så nu går det bara sakta på internetet igen, inte jätte sakta.

Något som inte går så sakta är tiden. Lekportföljen har redan fått sin månadsinsättning men ingen tid har funnits till att leka med den. Men redan i morgon finns en liten lucka och då kanske en stund och två straxar kan avsättas till aktielek. Det skulle minsann vara kul!

Det var nog allt en vanlig onsdag mitt i veckan. Snart helg igen, sedan en veckas jobb i Skåne, värre saker finns att sysselsätta sig med.
Sköt om er och varandra samt var snälla mot allt och alla. Men MESA inte!
//Fattigbonddräng




2 kommentarer:

  1. "Bäste fattig bonddräng"...det är ett nöje att läsa dina små kåserier, saknas inte skrivartalang där. Hoppas du orkar fortsätta.c

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Chiefen!
      Det var snälla ord.
      Trevligt när någon tycker om det man hasplar ur sig.
      Härligt att vara bäste fattig bonddräng också, det gör så att orken infinner sig.

      Ha det bäst
      //Fattigbonddräng

      Radera