onsdag 8 mars 2017

Månadsköpen avklarade

Redan när Stine Bosse kom in i ledningen av BankNordik tyckte Fattigbonddräng att det var en positiv inriktning av bolaget.Se här. Passande att nämna så här på internationella kvinnodagen. Sedan dess har det varit på önskelistan att utöka innehavet, men det har alltid kommit andra intressantare köp som gått före, och månadspengen är ju tyvärr begränsad.
Men efter att det beslutats om en rejäl bonusutdelning så tog girigheten över och det köptes in 20 st nya aktier. Ibland behöver man en spark i baken för att komma till skott.
Det betalades 139:- Dkr för varje aktie och summa summarum ger detta ett GAV på 146:16 Skr för de 120 aktier som nu finns i portföljen.


Sedan fortsatte även inköpet i Scatec Solar och innehavet fördubblades till 100 aktier. De nya aktierna kostade 38:20 NOK och det sammanlagda nya GAV-et är nu 40:74 Skr. Tanken är att tanka på lite varje månad en tag framöver.

Nu går det in i en lugnare period när bolagens årsrapporter är avklarade och lite av väntans tider infinner sig, väntan på utdelningarna! Fattigbonddräng har inte lusläst alla rapporter från portföljbolagen skall erkännas. Det blir allt som oftast en genomskumning och om inget mer drastiskt upptäcks så går han inte in på djupet i alla siffror...... Om det är av ren lathet (förmodligen) eller om det är så att han börjar "känna" sina innehav är svårt att bedöma själv. Men oftast reageras det om något ser lite ovanligt ut, mot hur det brukar vara i  bolagets räkenskaper eller en ändrad strategi. I sådana fall finns anledning att titta djupare och eventuellt göra en ny analys, men allt som oftast blir det att ligga still i soffan och konstatera att det mesta rullar på som vanligt. Det är skönast så!


En vecka tills det kommer nya pengar till lekportföljen, och även om allas våran Sparo tycker att det är meningslöst att spara så små pengar i aktier. Så finner Fattigbonddräng en tillfredsställande lycka över att leka loss med småslantarna. Stora pengar hade han aldrig vågat att leka med på detta vis, det hade förmodligen förstört nattsömnen, så lyckan köps alltså för små pengar, inte stora. Sedan är det väl mest att räkna som en bisyssla. Alla är vi olika och det är ju det som är så härligt.

Även sambosan har en bisyssla, nämligen biodling. Det är allt mer fascinerande vilken samhällsbyggnad de små liven har. Nyttiga små samhällsinvånare allihop, rentav flitiga som bin.

Det börjar åter bli dags att fortsätta springa i ekorrhjulet, så jobbet kallar snart på uppmärksamhet. Det är många varv kvar som det ska snurra runt innan det går att sänka hastigheten ytterligare lite grann, men det kommer. Kanske?

Idag går tankarna till de kvinnor som vågade ta de första stegen mot en jämlikare värld, Det är dessvärre fortfarande lika aktuellt i en värld med kvinnoförtryck och hedersvåld, eller skamvåld som jag vill kalla det för. Finns en liten risk att ge signaler att man accepterar det hedersamma i denna typ av förtryck om man använder ordet heder i samband med dessa brott. Ingen har lyckats förklara det hedersamma för mig så att jag förstår det, än.

Ta hand om er, snart nog är det helg igen!
//Fattigbonddräng

2 kommentarer:

 1. Är glaset halvt-fullt eller halvt-tomt? Tycker dagens Svenska kvinnor gnäller ofantligt mycket. I alla fall i media. Det har aldrig varit bättre att leva som kvinna i Sverige. Jämlikheten har aldrig varit bättre trots det väljer folk att se helheten med negativa ögon.

  SvaraRadera
 2. Efter kvällens program av Kalla Fakta så känns det som jämställdheten i Sverige tagit några rejäla steg tillbaka....
  Och även om mycket blivit bättre, så kan som alltid det som är bra göras ännu lite bättre.

  Det gäller nog vad man än sysselsätter sig med, så kan man alltid förbättra sig lite till.
  Titta bara på idrottare, inte slutar de träna för att de blir världsmästare. De fortsätter förfina sin teknik, kondition eller taktik för att inte tappa mot konkurrenter.
  Det borde gälla även samhällsfrågor, finns alltid något att förbättra.

  MVH Fattigbonddräng

  SvaraRadera