söndag 4 september 2016

Satsar som vilken miljöpartist som helst

Politik är sällan roligt eller underhållande. Men ibland hoppar det grodor ur våra folkvaldas munnar. Sådana grodor har väldigt lätt för att stanna kvar i Fattigbonddrängs minne när de väl har kväkt ur sig något i hans öra.
De som av någon anledning följt den här bloggen en tid, vet att miljömuppen Per Bolund är en av Fattigbonddrängs hackkycklingar när det gäller citat av vishet som förmedlats.

Det har nu gått så långt, och visat sig att Fattigbonddräng till och med tagit efter herr Bolån. Genom att överföra hans räkneexempel till att gälla aktieköp

Så Fattigbonddräng har nu köpt in fem nya aktier i Walt Disney.  Med de tio som tidigare fanns i portföljen är de nu femton. Med mattematik a la miljöpartiet har nu en fördubbling skett med femtio procent. Fattigbonddräng ser verkligen även fram emot en fördubbling av utdelningen, till följd av denna femtiprocentiga satsning.
Priset för aktierna var 94,15 $ styck, och håller sig priset under 850:- Skr de följande månaderna så är sannolikheten många procent att det blir ytterligare påfyllningar.

Det börjar framträda allt tydligare hur miljöpartiet får sina budgetförslag att gå ihop. Vilket Fattigbonddräng inte lyckats förstå tidigare, men sent skall syndaren vakna heter det ju. Fattigbonddräng är sparkyrkans förmodligen största syndare just nu.
Funderingar finns nu på att göra så här i alla portföljens innehav för att boosta utdelningarna. Att jag inte tänkt på detta tidigare! Tack miljöpartiet, och Per Bolund för en lysande idé.

Med tanke på miljöpartiets senaste opinionssiffror borde de nog genomföra en liknande satsning på sitt väljarstödsregister. Då kanske de kan klara riksdagsspärren med en knapp marginal.

Måndag och ny vecka i morgon, visst är det härligt!!
//Fattigbonddräng

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar