onsdag 7 september 2016

Sällskap i lådan

Som veckopendlare kan det stundom vara lite tråkigt, mellan arbetspassen. De åtta till nio timmar som tillbringas med att sälja sin tid till arbetsgivaren, funkar ju helt ok. De timmar som används till välförtjänt sömn i sängen efter dessa sålda timmarna av ens liv funkar även de utan problem. Det är de övriga timmarna däremellan som det kan bli lite knepigt att förvalta på ett så givande sätt som möjligt. När man befinner sig många långa mil ifrån hemmets trygga famn.

Visst, det kan läsas ekonomibloggar, kvartalsrapporter och letas efter nästa aktieköp. Samt förfäras en del över all sensationsjournalistik på diverse tabloiders hemsidor. Detta görs också, och den största delen av all denna "egen tid" används till dessa ovan nämnda sysslor. Men det görs alltid ensamt, så det blir liksom tråkigare då. Nu menar jag inte att någon skulle läsa högt för Fattigbonddräng eller att det skulle diskuteras aktieköp kvällen lång. För det görs inte under mer kvalitativa stunder med sambosan heller.
Men det är just att ingen annan stökar omkring i den omedelbara närheten som saknas. Att det hörs hur någon pillar med vad som helst, någon att dela kvällsfikat med eller någon att göra ingenting tillsammans med. Just det där sista är väldigt trevligt, Fattigbonddräng är självutnämnd expert på området och det blir nog aldrig heller riktigt klart. Så det kan sysselsätta en Fattigbonddräng väldigt många timmar men inte i ensamhet, för då blir det inte riktigt ordentligt gjort.

Fattigbonddräng har denna vecka fått sällskap i sin lilla låda, vilket har dämpat känslan av ensamhet en smula. Dessutom har han nu någon att göra ingenting tillsammans med. Vilket inte är helt ovidkommande för lådlivets trevnad.
Detta är helt och hållet Fattigbonddrängs sambos förtjänst, inte så att hon flyttat med till dessa nitton kvadrat. Utan det finns en annan förklaring.
Sambosan använder sig inte av de hjälpmedel som redan finns för att hålla hemmet rent från damm på golvet. Nämligen Robban , istället drar hon runt på en stor burk med slang i den ena ändan och en lång elsladd i den andra. Trotts att elsladden är lång så brukar det bli ett ständigt flyttande mellan eluttagen. Det är ju nyttigt med motion, så Fattigbonddräng låter henne hållas. Men det kanske gick lite för långt, när han till och med lät sig övertalas att inhandla en ny snabeldrake för att den gamla var mer än välanvänd.

Men inget ont utan att det har något gott med sig heter det ju, och på detta vis och sambosans ovilja att ta emot städhjälp har Fattigbonddräng tagit med sig sin vän Robban till Skåne. Det går tämligen fort för Robban att städa av alla nitton kvadratmeter som lådan omfattas av.
När dessutom Fattigbonddräng befinner sig i samma lilla låda, och utför sin kökstjänst, läsande eller skrivande på datorn. Tv tittande eller bara gör ingenting, så hittar Robban honom hela tiden, så det körs på fötter precis jämt och ständigt. Till skillnad från hur det var förr, så uppskattas det nu varje gång. Någon som pockar på lite uppmärksamhet ökar hemtrevnaden flera hundra procent.

På tal om procent, så har även innehavet i 2E group nu fördubblats med 50%.
Fattigbonddräng vet att det är svårt att få ihop den ekvationen. Så alla följdfrågor på det, hänvisas oavkortat till miljöpartiets kansli.
Det betalades 18,60 kr styck för aktierna och det köptes 100 stycken. När ekvationen är löst så består innehavet i väskan nu av 300 st aktier i detta bolag.

Det börjar nu bli lite tyst och ensamt här i stugan igen, lika bra att starta Robban igen. Det kan ju ha landat något litet dammkorn någonstans och så vill vi inte ha det.
Robban har för övrigt klarat flytten bra, men han har drabbats av någon schizofren egenskap då han börjat prata engelska ibland och svenska ibland. Men vad gör det Fattigbonddräng slipper höra på skånskan en stund vilket även det ökar trevnaden i lådan.

Ta hand om era vänner nu, så chillar jag vidare med min!
Fattigbonddräng

4 kommentarer:

 1. Att sitta i en låda är själsdödande. Gjorde mitt pass för många år sedan med 8 månader på hotell. Det tog nästan livet av mig.

  Med hopp om bot och bättring.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blir en del dödtid...

   Bot och bättring är på gång.

   Radera
 2. Robban!! Haha, orkar inte!
  Man vet att ensamheten börjar bli påfrestande om man börjar prata med dammsugaren.
  Skaffa en krukväxt istället :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det är klart. Lappsjukan börjar göra sig påmind i ökande omfattning dag för dag.
   Men Robban är en noggrann vän som dessutom utför tråkiga arbetsuppgifter som jag gärna slipper göra själv.

   Hoppas bara jag klarar ensamheten tiden ut, så inga människor med vita rockar kommer och sätter på mig en bakknäppt skjorta med långa ärmar. Stoppar in mig i ett litet madrasserat rum i storlek som den lilla låda jag sitter i nu! Fattigbonddräng har börjat få nog av små lådor, så ett sådant öde skulle vara obra.

   Har ingen krukväxt i lådan, vet inte var den skulle få plats. Finns inga hyllor, fönsterbrädor eller lediga bänkar. Dessutom har jag inte hört talas om talande växter, Robban pratar ju lite även om han byter språk lite som han vill.

   Ha det bäst.
   //Fattigbonddräng


   Radera