måndag 19 september 2016

Köpte några H&M

H&M sjönk en aning i pris under föregående vecka, Fattigbonddräng gjorde då slut på den lilla kassa som fanns och köpte in  5 st aktier för 247,60 kr st. Det var omöjligt att hålla sig borta från köpknappen när priset var i paritet med GAV. (248,79 kr efter köp ).
Fattigbonddräng kan tänka sig fylla på med ännu fler aktier i detta bolag vid denna nivå. Trotts de sista styckena i  detta inlägg.

H&M är ju en populär aktie och det finns nästan 80 000 Avanzianer som innehar aktien i sina portföljer, väskor och byrålådor. Den känns trygg, de flesta känner till den och den ger en stabil utdelning. Så då kan ju inget gå fel....

....eller hur funkar det nu med aktier?

Den eminenta och välskrivande  bloggaren Lou Mannheim med bloggen Fundamentalanalysbloggen skrev nyligen ett mycket tänkvärt inlägg om "disruption theory" och hur den är på väg att påverka H&M. Har ni inte redan läst det så gör det här.

Mycket av de risker han belyser är relevanta och dessa skall man nog lägga på minnet, och stoppa in i sin analys av bolaget i fortsättningen. Framför allt om man försöker titta många år in i framtiden. Om någon nu kan det med god träffsäkerhet.
Fattigbonddräng har inte denna träffsäkerhet, dessutom ett tämligen litet innehav som han tror kommer fortsätta ge utdelning med samma peng eller helst lite mer under många år till. Även om aktiepriset sjunker vill nog familjen Persson inte sänka utdelningarna. Men osvuret är nog bäst som alltid i aktiedjungelns underbara värld.

Spännande läsning väntas den 30 september.

Nu till en helt annan värld, nämligen drömmarnas.
Dags för välbehövlig skönhetssömn.
//Fattibonddräng


2 kommentarer:

 1. Jag läste också Lou Mannheims inlägg. Det är viktiga saker som är värda att ta med i beräkningarna. Men jag känner mig ändå tillräckligt diversifierad. Säljer inte av mitt trevliga, långsiktiga H&M-innehav för det där.

  Trevlig blogg förresten, jag hittade den häromdagen. Jag lägger till dig i blogglistan så får vi se om jag hinner skumma igenom bloggen någon dag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ursäkta sent svar, men ibland kommer livet emellan bloggandet.
   Ja, det är viktigt att vikta portföljen! Även om min egen är väldigt tung i Aker (27%). Men det är inte bara mitt fel att den ökat så det senaste halvåret.

   Roligt att du gillar bloggen och alltid trevligt att vara med på läslistor. Ska hälsa på din också.

   Radera