lördag 6 augusti 2016

Kapitalslakt med månadens köp

Visserligen har månadens aktieköp med slakt och sådana otäckheter att göra. Men riktigt otäckt för en snålbloggare blir det först under bekännelsen lite längre ner i texten. Men vi tar det i ordning.
Månadens köp blev en påfyllning i HK Scan Oyj A. Det blev 180 st aktier och det betalades 5 425:-kr för dessa. Detta val av bolag kan säkert förvåna med tanke på rapporter från Turkiska gränsen och det obehag dessa frambringar. Men, då det inte har framkommit några avslöjanden om att Scan är insyltad i detta. Känns det ok att äga bolaget, och som det verkar följer de, de regler som finns.
Ta i Trä och allt sånt där.......Med lasagne-, köttfärs- och  WW-skandal och lastbilskarteller i färskt minne. Så allt kan gå fel, allting är som vanligt.
Den svenska delen av bolaget har för första gången på flera år genererat en liten vinst som kunde skickas hem till huvudkontoret i Finland. Om detta är ett trendbrott eller en tillfällig händelse får framtiden utvisa. fast ett första steg i rätt riktning är det helt klart.Så över till bekännelsen av kapitalslakt och insikten om att Fattigbonddräng nu är utom all räddning.


Hej!
Jag heter Fattigbonddräng och jag har syndat genom att köpa en produkt som ekonomibloggare tävlar om att fördöma samt fördumma användandet av denna statusmarkör.
Ack och ve mig, arma syndiga människa. Fattigbonddrängs själ lär brinna i kapitalspararnas förnedrande giriga eld som straff under evig tid.
Det är värre än illa, inser Fattigbonddräng då han inte bara förbrukat sparkapital utan även sviker en trogen vän som tjänat honom väl under lång tid.
Vännen är dessutom såld för pengar, inte så många men ändå. Kan man sjunka djupare? Fattigbonddräng har blivit en Judas och skammen är stor.
Det finns ett slut på allt, och nu har slutet kommit för Fattigbonddrängs ägande av Flådbilen. Och Fattigbonddräng har inte vågat berätta det för sin trofasta vän ännu.

Att försöka hålla ett försvarstal, känns enbart tarvligt och är därmed helt meningslöst.

Flådbil2 är en tio år yngre förmåga än den gamla, och den kommer gräva ett gigantiskt hål i Fattigbonddrängs buffertsparande. Det gör ont, även om det är just sådant här som buffertsparandet är till för.
Att det inte måste lånas pengar för att lösa ett behov är en liten, men ändock en tröst i detta bedrövligt ledsamma tillstånd.
Storleken på skadan kommer att visa sig i nästa månadsredovisning. Fattigbonddräng får helt enkelt bryta ihop, se över skadan och börja samla på  "bra att ha pengar" igen.

Trevlig helg på er,
Nu återgår Fattigbonddräng till skämskudden, OS tittande och en sista jobbhelg innan semestern brakar in med full kraft. Det låter också dyrt, men så måste det ju inte bli. En vecka går ju ganska så fort.

//Fattigbonddräng

3 kommentarer:

 1. Ibland går det inte som man vill men det är bara acceptera och förtränga.
  Lämpligt sätt att förtränga är med en rejäl påse ostbågar ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Försöker förlika mig med situationen.
   Det bör ju även vara mindre oroligt för haverier med en yngre vän, men ingen garanti för det så kart.
   Tackar för tipset med ostbågar, det måste ju lindra den värsta plågan.

   Radera
  2. så klart, ska det så klart stå!

   Radera