tisdag 1 december 2015

Novembers avrapportering

Det känns som att de kommer oftare och med allt tätare intervaller nuförtiden, de där månadsskiftena. Det är återigen rapporteringstid och denna gång är det november som har tagit slut. Fattigbonddräng har som vanligt puttat in 6 500:- kr i systemet och en av dessa tusenlappar öronmärks till bolånets kommande kostnader. Resultatet av dessa förehavanden har vid handen givit nedan följande resultat.


                                 30 okt-15                   30 nov-15
Fonder                    14 147,36 kr              12 936,00 kr
Bank konto           132 342,65 kr            133 342,65 kr
Aktieportfölj           283 179,15 kr           292 407,78 kr 
Kapital 1                429 669,16 kr           438 686,43 kr Det togs alltså ytterligare ett litet steg mot.... mer pengar. Det lär behövas då det vankas nya tider och då syftas inte på ny månad eller nytt år. Utan nytt jobb och allt vad det inledningsvis kommer att föra med sig i form av startkostnader. Dessa skall förhoppningsvis återvinnas av lönearbetet, och kanske kan det bli lite ökat sparande så småningom när saker och ting kommit på plats. Men av detta får jag ingen tydlig bild av i kristallkulan så det får bli som det blir. Det brukar bli bra nog.

Den där danska flygplatsen har stigit i pris, och hamnat över vad jag tänkt mig betala. Lite synd när jag nu hade en plan för månadsköpen igen. Så nu går åsnan där igen och vet inte ut eller in. Det lutar åt att göra en påfyllning i något eller några av de övriga bolagen i portföljen. Men så finns givetvis även den mer passiva vägen att inte köpa alls denna månad. Inget dåligt val, när man inte ser en självklar köpkandidat. De lär ju komma förr eller senare och då kan mer pengar sättas in. Den som spar han har som det heter.

Aktieportföljen är med december insättningen nära nästa whisky nivå, Fattigbonddräng tycker sig nästan kunna förnimma en svag doft från barskåpet. En värdeökning på ett par tusenlappar så kan det vara tillåtet att tulla en skvätt ur flaskan. Det gäller att hålla koll varje dag nu för några tusen kan det svänga bara på en dag... så man inte missar tillfället om det uppstår och kurserna sedan sjunker, fast det man inte vet har man ju inte ont av sägs det.

Dags för lite mat, och då kom jag att tänka på lasagne och ett gammalt ordspråk.
Hellre en häst i lasagnen, än Åsna Romson i en regering
 ...eller hur det nu är den går.
//Fattigbonddräng

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar