tisdag 15 december 2015

Månadsköp vid fel tidpunkt

Fattigbonddrängs månadsköp för december gjordes i NorthWestHealthcare properties REIT. Det fylldes på med 100 st nya aktier till priset 8,48 Kanadensiska dollar. Denna händelse utspelade sig redan måndagen den sjunde december och sedan blev Mr Market på lite dåligt humör och om Fattigbonddräng väntat till gårdagen hade samma aktie kostat 8,00 Kanadensiska pengar eller 5,6% lägre pris för samma sak. Mellandagsrean kom tidigt i år.
Min förmåga att välja tidpunkt på marknaden är fortsatt helt uppåt väggarna. Detta är något som jag har insikt över och lägger inte så mycket energi på. Helt enkelt gillar läget. Även om det vore trevligt med det omvända någon enstaka gång....men icke!!
Stora svängningar på kort eller mellanlång sikt gör nu inte så mycket i dagsläget, eftersom det är fortsatt många år fram tills att ett uttag är tänkt att ske. Sedan kan ju katastrofer hända så att det måste tas ut pengar från aktierna och då är det ju skönt att de finns som trygghet i en allt mer orolig och labil värld.

Nu inväntas årets sista utdelning innan det går att stänga året och räkna ihop resultatet. Sedan börjar allting om igen med blanka rader som skall fyllas i, det verkar som om Disney blir först ut med utdelning nästa år i portföljen. Medans NCC inte delar ut nästa år, förutom aktier i housing delen. Först tänkte Fattigbonddräng sälja och kasta ut NCC ur portföljen, som med Note när de slutade dela ut. Men så tänktes det om och nyfikenheten att lära sig mer tog överhanden. Så nu får bolaget stanna kvar tillsvidare för att se hur det fungerar med avknoppningar i bolag. Sedan får man se hur det blir.

Den där Mr Market har dessutom satt stopp för de lockande dofterna från barskåpet, och smuttande på wiskey verkar återigen vara långt borta i en fjärran framtid.

En sak är säker det blir jul i år också. Julklapparna är färdiga, tomten informerad så vad kan gå fel nu?
Jag gissar på timingen!
//Fattigbonddräng

6 kommentarer:

 1. Jag gjorde samma sak som du och shoppade SHB och HM till högre kurser än vad de handlas i nu.
  Jag försöker intala mig att i det långa lopet så gör inte någon krona hit eller dit någon större skillnad och jag har insett sedan länge att jag mycket sällan träffar några bottnar.

  Jag resonerar precis som du ang. NCC. Första reaktionen var att sälja av eländet då jag inte vill ha så mycket bundet kapital som inte ger någon direktavkastning.
  Men jag har sansat mig och är precis som du rätt nyfiken på hur det här kommer att gå med avskiljningen av Housing.

  Mvh//Cm

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det känns ju bra att inte vara ensam i mina (förvirrade) tankar. Att det på 8-10 år inte har så stor betydelse utan att återinvestering av utdelningarna skall göra mer för slutresultatet än några % på inköpspriset.

   Hade det inte varit för nytt jobb med lite startkostnader, skulle jag lånat lite mer av mig själv och köpt mer HM i slutet av förra veckan. Men jag behöver nog lite rörelsekapital de första månaderna av 2016.

   Jag ser fram emot att läsa den kommande årsredovisningen i NCC dock med ett visst mått av ängslan.

   Ha det bra, spara väl eller så gott det går i alla fall ;-)
   //Fattigbonddräng

   Radera
 2. Frågan om vad som kan gå fel med julen (den är förvisso retorisk, men jag svarar ändå) är att vi i Skåne som vanligt blir utan snö... :-(

  Man skulle kunna likna känslan vid en inställd utdelning med den skillnaden att det är väntat varje år... ;-)

  Med vänlig hälsning

  Carolus

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men visst kom det lit snö i Skåne tidigare i år? Det är väl just timingen till julhelgen som gick fel. ;-

   Radera
 3. Kära bonnis, hur gick det med det där jobberbjudandet? Du måste uppdatera oss nyfikna läsare!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gick bra. Som kanske kunnat utläsas via kommentarsfälten och därav har jag inte gett det en egen bloggpost.
   Av någon outgrundad anledning verkar det som att nya arbetsgivaren tror att en Fattigbonddräng kan vara till nytta hos dem. Så den Fattiga bonddrängen inställer sig för tjänstgöring i det skånska landskapet i februari nästa år.

   Radera