tisdag 17 november 2015

Första gången: Ut och In

Att tänka på? 
Det finns en första gång för allt man lyckas vara med om och uppleva under den tid man kan hålla sig vid liv. Fattigbonddräng har nu genomfört en försäljning av ett bolag för att ta förlusten och kvitta mot vinster gjorda under året.
 En så kallad vändningsaffär. Eller en variant av skatteplanering helt enkelt. Företaget som såldes var naturligtvis mitt undervisningsbolag PA Resources, det är ju nästan alltid inblandat när Fattigbonddräng upplever nya erfarenheter på börsmarknaden.
Det har ju äntligen tagits beslut om avnotering av bolaget och finanschefen valde att lämna det sjunkande skeppet etc. Fattigbonddräng sålde sina aktier till det fashionabla priset av 18 öre styck för att några timmar senare köpa tillbaka samma antal aktier för 17 öre. Det är ju svårt att skiljas från en kär gammal vän och det kan ju även vara så att PA Resources har mer att lära ut till en novis om aktiehandelns underbara värld, så lektionen fortsätter ett tag till får jag hoppas.

Paris! Terror och all världens eländen och djävulskap... Det måste tydligen bli värre innan det blir bättre. Men vågar man hoppas att det är nära en vändning även i denna svåra fråga? En liten ljusning som jag sett efter IS terrordåd i Paris är alla de muslimer som gått ut under hashtagen (eller vad det kallas för) " Inte i mitt namn" (#notinmyname) som ett avståndstagande till det som terrorist islamister genomför i religionens namn. Det ger mig lite hopp, skall det till en hållbar förändring är det nog muslimerna som måste gå i första leden för att göra det svårt och helst omöjligt för IS och dess likar att styra över andra människor. Att militära medel dessutom är nödvändiga att ta till är tråkigt men de hjärntvättade stollarna förstår inte annat språk inledningsvis.

En helt annan vändning är den som Fattigbonddräng tänkt sig genomföra av jord i trädgårdsland och rabatter innan kung Bore får för starkt fäste i riket. Så mot plogen, ja eller spaden i alla fall.
//Fattigbonddräng


2 kommentarer:

 1. Hm... Idag har kursen nästan dubblats (var som mest uppe i 40 öre vad jag kan se). Dags att sälja igen? Kanske täcker p-boten? ;-)

  Carolus

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag såg det, tror köparna verkligen att det finns något av värde att dela ut till aktieägarna vid avnotering? Gör de i så fall samma misstag som jag gjorde innan jag köpte in mig första gången? Jag glömde lyssna på sjörapporten... eeh jag menar jag glömde läsa årsrapporten. Fast det är ju på misstagen man lär sig heter det ju och i mitt fall kostar kunskapen bara några tusenlappar. En billig kurs jag gått helt enkelt.

   Mer "bekymrad" över CPH ökning idag, den kom lite för tidigt jag hade tänkt mig köpa mer men nu gick kursen betydligt över vad jag tänkt mig. I-landsproblem så klart men även sådana är problem :)

   P-bot hade varit trevligare än min samhällsomstörtande verksamhet hastighetsöverträdelse. Antagligen billigare att stå still på stället än som den fartdåre jag var, forsa fram i 9 km/h fortare än tillåtet. Fick inte ens behålla fotot för det skulle skickas tillbaka med autograf.....

   Trevlig helg

   Radera