fredag 6 februari 2015

Visst är det tjatigt

Fattigbonddräng har genomfört månadens inköp, som en malande tjatande papegoja upprepas att det blev mer Aker. Men jag har förvarnat om ett ointressant första halvår vad gäller inköpen. Så det föreligger en stor risk att ytterligare tre till fyra månader ser likadana ut. Innan jag för tillfället känner mig fullinvesterad i detta bolag.Tjatigt men med ett konsekvent fokus på uppgjord plan. Rätt eller fel? Det vet jag inte förrän om några år men bara lite ett så där lagom svenskt resultat kan ju bli betydligt bättre än att sätta in pengarna på ett lågränte konto. Sedan tittas givetvis även på alternativ, så helt säker kan man aldrig vara på hur det görs inköp. Det letas även en ny kandidat till lekportföljen, nu när PARE snart har lärt mig klart, kan det snart behövas en ersättare i utbildningssystemet.

Med en halverad sysselsättning i det egna företaget, så inriktas just nu mycket i den privata ekonomin på att hålla ner utgifterna. Det kan väl börja liknas vid en ofrivillig snålmånad, men här pratar vi halvår och längre. Det är i sådana här situationer det är skönt att ha en buffert, det kan hålla panik och oro på betryggande avstånd något eller några år....
En positiv följd av mindre arbete och inkomst är att det blir betydligt mindre skatt att betala till de inkompetenta politiker vi har satt att styra över oss, tänk att vi inte begriper bättre. Så med den aspekten är tillfället alldeles lysande! Men det blir kanske till att jobba igen det vid senare tillfälle.
Eller som Per Penning skriver i hans senaste blogginlägg det blir roligt sen.

Idag är det en mycket viktig dag, jag tänker inte enbart på Industrivärdens rapport utan på att det äntligen är Ostbågefredag! Jajamen!

På en så viktig dag, borde man kunna få önska sig något. Så jag önskar att våran kära Lundalupp gör ett gästinhopp på någon av de lite större ekonomibloggarna och kommenterar Industrivärdens rapport. Det känns skakigt, osäkert och ensamt att behöva ta till sig den själv......

Vila upp er i helgen, å så tar vi nya tag i nästa vecka.
//Fattigbonddräng


4 kommentarer:

 1. Jobbigt när det blir hopp mellan jobben.Jag har några lugna veckor bakom mig så det har blivit renoverat ett badrum.
  Förut har jag tagit på mig för mycket jobb och det slutat med att jag tagit till både kvällar och helger.Nu har ungarna flyttat,frun drar in sina egna pengar och själv är man inte dyr i drift.Hoppas du får in mer jobb snart,annars får du bredda ditt sökområde :-)
  Jag började själv som "bonndräng" innan jag läste vidare.Är 50+ och brukar säga att jag fortfarande vet vad jag ska bli när jag blir stor ;-)

  Mvh Janne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns att göra som fastighetsägare. Nytt staket behövs och växthus har jag hört någon i min närhet nämna, men det får vänta till snön är borta. Hönshus är visst också på önskelistan.....
   I mitt "förra liv" hade jag i stort sett dubbla arbeten och en osund försörjningsbörda, så det kanske jämnar ut sig i det ånga loppet. Dags att hitta på saker till mig själv och bara vara. Vissa dagar har jag fullt upp med att göra ingenting. Det känns nästan helt ok, även om det sitter en Jante på axeln och viskar.... Förr hade jag lyssnat uppmärksamt, men nu kan jag nästan stänga av det där ganska så bra.

   Radera
 2. Här är det också lite lugnare på jobbfronten nu.
  Och jag nyttjar tiden till att ta det lugnt, rensa och röja och boa.
  Och umgås och fika i värmen från brasan :)
  Ja, vad är en snålmånad, när man kan ha snålår?! ;)
  Jag ska försöka hålla ut ett "snålår" till, så jag blir skuldfri och sedan är mer fri att välja och vraka bland livets alla vägar.
  Hoppas du haft en fin helg och att ostbågarna var goda där i mellanmjölkens land.
  (på tal om mjölk så föredrar jag tjockmjölk utan kartongsmak - direkt ur mjölktanken alltså - annars kan det kvitta med mjölk...!)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ska bli intressant att se hur ett snålår kommer att fungera på en redan låg utgiftsnivå. Men jag ser det som en
   utmaning. ostbågar är alltid goda, men jag har nog tappat frosseri förmågan lite. Det blev till att ta hjälp av lördagen också, men det förlängde ju bara njutningen!
   Mjölk från mjölktanken utan mejeriets inblandning är jag helt övertygad om är nyttigare då du slipper homogeniseringen. Jag misstänker att den är orsaken till att så många inte tål mjölk. Men jag har ju många tokiga idéer så man vet ju inte....expertisen håller säkert inte med.
   Lycka till med ditt sparande och snålår, du är ju redan godsä...hemansägare! inte illa. Jag har bara hus.

   Radera